Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ja4

suknia dla puszytej

Polecane posty

Gość ja4

Niedługo biore slub i potrzebuje jakiegos pomysłu na sukienke. Macie jakies propozycje? Mam 172 i rozmiar 44

Gość ladaco
czy wystarczy materiału w Hurtowni :D

Gość happy me
Oj, ale kultura ... A kiedy ślub autorko? Nie chciałabyś spróbowac schudnąć, żeby wyglądać ( i czuć się ! ) wyjątkowo ! A i sukienkę było by o wiele łatwiej wybrać taka jak chcesz, a nie jedyną, ktora bedzie w takim rozmiarze.

Gość happy me
ta pierwsz mi się podoba, ale o ile lepiej wyglądała by w mniejszym rozmiarze. Ok, już się nie odzywam. powodzenia w poszukiwaniu sukienki

Gość ja4
Dzieci do szkoły nie poszły i się wypowiadają. Co do kulturalnych odpowiedzi dziękuje. Nie pytam jak mam schudnąć ale o propozycje sukienek. Pozdrawiam serdecznie. Ślub we wrześniu więc trzeba by już coś kupic. Eh..

Gość do tej pierwszej odpowiedzi
ale kultura, pewnie ten kto to napisał niestety nigdy nie będzie miał problemu z wyborem ubrania ślubnego i dobrze półmózgi nie powinny się rozmnażać....kliknij google: rodzaj sylwetki a suknia bo ja nie mam pojęcia

Gość happy me
do wrzesnia schudniesz 15-20 kilo spoko. Miałam się zamknąć :P

Gość do happy me
mialas sie zamknac a dalej ujadasz o jednym...moze ona nie chce schudnac zreszta nie jest gruba jest wysoka kobieta..wez spadaj ze swym --schudnij ok?

Najlepiej coś z ramiączkami. Zakładki w pasie bardzo wyszczuplają. Żadnych upięć spódnicy itp bo to bardzo poszerza.

Gość buahahahahahahhaahahah
tylko akurat to jest jedyne rozsadne wyjscie dla tej maciory!!!!! zrzucic ze 20 kilo a nie szukac namiotu a la slubna kiecka:D:D:D:D:D:D

Gość happy me
zaproponowałam tylko alternatywę , po co się od razu wkurzać? Trochę dystansu do siebie polecam, cześć.

Gość ja4
W sumie mierzyłam coś ale nie wiem. Myślałam o czymś skromnym. Pionowe skosy w okolicach tali. Dajcie jakies fotki propozycji

Gość ja4
Hmm prosta waska na dole czy na kole?

Gość ja4
O bardzo dziękuje annawioletta!

ja4 - napisz coś o swojej sylwetce, bo nie wiadomo, co ukrywać, a co eksponować. Jaki masz biust, biodta, czy posiadasz wciecie w talii, jakie masz ramiona, ręce. Jakby co - sukienkę można uszyć i będzie taka, jaką sobie wymarzyłaś.

Gość zawsze się zastanawiam
widać tolerancję :p - tolerujemy inne religie, inny kolor skóry, orientację seksualną, a osoby otyłe sa szykanowane żeby nie było - jestem szczupła laska o rozmiarze 36

Gość ja4
Hmmm. mam ładny biust 75 c lub d i trzeba by było go wyeksponować uda i brzuszek schować

Rozumiem, że bliżej Ci do gruszki, a nie do jabłka. Biustu nie masz wielkiego, ja przy swoim rozmiarze mam podobny obwód w biuście:-) Myślę, że rozkloszowane suknie , a NAJLEPIEJ odcinane pod biustem wchodzą w grę.

Miarka - ta pierwsza suknia - piękna. No i ma solidne ramiączka, podkreśla biust. Jak pisałam - stawiałabym na odcinane pod biustyem, choć wiem, że sporo panien młodych w rozmiarach 40+ zakłada sukienki z gorsetem i tez nieźle wyglądają.

Gość dobre rady :)
trochę nizej dziewczyna sprzedaje suknię rozm. 46, może coś w tym rodzaj? bo na niej ładnie wygląda. a happy bardzo się raduje bo odkryła, ze od biegania można schudnąć i teraz ma chyba misję naprawiania świata.

W rozmiarze 44 można wyglądać i czuć się wyjątkowo. Trzeba tylko się bardziej przyłożyć do znalezienia właściwej sukienki.

Gość a ja się tak zastanawiam
ja mam rozmiar biustu 75 C i noszę rozmiar 36 i uważam, że mój biust jest taki w sam raz, nie za duży, nie za mały. Autorka pisze, że ma rozmiar 44 i biust 75 C to coś tu chyba nie gra, albo autorka ma faktycznie mały biust i wąską górę w rozmiarze 38, a dół bardziej na 44, są osoby z taką figurą, że górę mają mały rozmiar, a dół wielki, to jest chyba figura zwana wiolonczelą... A te sukienki co dziewczyny tu pokazywały bardzo ładne, ale prezentujące je modelki mimo dużych rozmiarów mają figury bardzo proporcjonalne i krągłości na swoim miejscu, duże biusty, ale znowu też nie za wielkie biodra. Moim zdaniem najlepsze sukienki z tych prezentowanych dla autorki to: http://suknie.warion.pl/zdj/slubne/joanna.jpg http://www.plussizebridal.com/Catalog_Enlarge.asp?productid=1607W&styleno=1607W&sizechart=D http://www.plussizebridal.com/Catalog_Enlarge.asp?productid=2024Walf&styleno=2024W&sizechart=AM

No tak, ale nie wiemy, jaki brzuch ma autorka. Jeśli talia jest słabo zarysowana, nie ma co jej ściskać powyższymi sukienkami. Jeśli talia jest, to powyższe sukienki jak najbardziej ok, chyba że autorka woli luźniejsze fasony.

Gość a ja się tak zastanawiam
no nie wiemy, dlatego lepiej, żeby autorka sama powiedziała. Ale jeśli rozmiar biustu faktycznie ma taki jak pisała to wątpię, żeby nie miała talii i miała jakiś wielki brzuch bo jakby to wyglądało? w biuście malutko a pod biustem brzuch miałby się rozszerzać od razu? raczej jest tak, że jeżeli kobieta ma wąską górę to i ma talię, a wszystko dopiero zaczyna się rozszerzać w biodrach. A te co mają duże brzuchy i nie mają talii to i pod biustem od razu mają szerzej, no tak mi się przynajmniej wydaje...