Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość begra

egzamin gim 2010

Polecane posty

Gość begra

Co mieliście w pytaniu 12 ?

Gość begra
to było to pytanie o krzyżakach i ich rozwoju największym w 14-15 wieku. co było przyczyną.. czy jakaś ekspansja czy pojednanie z papieżem?

Gość zbuntowanaaasdds
a ja nie poszlam na testy i mam to w nosie

Gość kokolaaa
co mieliscie w pytaniu 12 i to z granicami gdy wkraczala armia czerwona ?

Gość begra
są grupy na testach więc d to może być a u mnie :P

Gość begra
z armią czerwoną to była ta odpowiedz z 1945 rokiem że zajmowali tereny polskie

Gość kokolaaa
no to mam zle ;/ bo mam 1944

czyli to z armią mam dobrze ohh yeaaa :classic_cool: co do 12 to yyy nie pamietam tego :( ale coś z Prusami i ludnością zaznaczyłam

Gość begra
zaraz będę odpowiedzi w necie ;-)

Gość begra
a jak ogólnie Wam poszedł test ?

wole nie widzieć tych odpowiedzi ! :classic_cool: test hm....się okaże dopiero. Rozprawka też niełatwa .

Gość begra
rozprawka akurat banalna :P wystarczyło o sobie napisać że ciężko się zdecydować ... a sama rozprawka to wiadomo... wstęp czyli mówisz swoje zdanie a potem w rozwinięciu opisujesz dokładniej i ładnie kończysz podsumowując ... dobrze że listu otwartego nie było czy innego cholerstwa ;-)

Gość kokolaaa
ogolnie test byl prosty ;) moglo byc znacznie gorzej ;]

Gość begra
no tematyka dość ciekawa ;-)

tak wiem cięzko sie zdecydować, ale w pytaniu było też napisac cos o możliwościach konsekwencjach ;) mi to na pewno jakiś punkt odejmą za pismo :classic_cool:

Gość begra
za pismo to ja też dostanę minus x)

dzisiaj to jeszcze jako tako :P ale jutro matma-to będzie rzeź :( :classic_cool: przynajmniej w mojej klasie :P

Gość piernicek
najgorsze bylo przed ostatnie zadanie bez sens...

Gość gimnaaaazjalistka
Stary testament jest świętą księgą chrześcijan i żydów Zad. 2. Z tekstu I wynika, że król Salomon był człowiekiem roztropnym Zad. 3. Matka, którą król uznał za prawdziwą, zdecydowała się oddać swoje dziecko ponieważ bała się o życie syna Zad. 4. Dlaczego wydanie wyroku było dla Salomona trudne? Miał dwie sprzeczne wersje zdarzeń Zad. 5. Mądrość Salomona polegała na tym, że przewidział reakcję prawdziwej matki Zad. 6. Wyrażenie "salomonowy wyrok" oznacza decyzję sprawiedliwą, choć czasem zaskakującą Zad. 7. Decyzja o uwolnieniu więźnia przez Juranda świadczy o jego miłosierdziu Zad. 8. Uczynek Juranda jest zgodny z biblijnym nakazem Nie daj się zwyciężyć złu, ale zło dobrem zwyciężaj Zad. 9. Dla uczestników wydarzenia decyzja Juranda była zaskakująca Zad. 10. W tekście II potęgowaniu napięcia służy m.in. opis zjawiska przyrody Zad. 11. Nazwanie Tolimy "prawa Jurandowa przez całe życie ręka" oznacza, że był on osobą bez której Jurand nie mógł się obejść Zad. 12. W XIII i XIV w. państwo krzyżackie rozwinęło się głównie w następstwie ekspansji Krzyżaków na terytorium Prusów oraz ziemie polskie i litewskie Zad. 13. Krzyżacy byli zakonem rycerskim Zad. 14. Czego dotyczył ostatni rozkaz gen. Okulickiego? Rozwiązania Armii Krajowej Zad. 15. Dramatyzm decyzji gen. Okulickiego wynikał z tego, że musiał rozwiązać armię, mimo że nie osiągnęła zwycięstwa Zad. 16. Generał Okulicki wydał cytowany rozkaz, gdy Armia Czerwona przejmowała kontrolę nad ziemiami polskimi w 1945 Zad. 17. Autor tekstu III używa trybu rozkazującego, ponieważ wymaga od odbiorców określonego działania Zad. 18. W którym zdaniu jest opisany stan duchowy Sama przed podjęciem przez niego decyzji o zastąpieniu Froda? Czas płynął, a on tak trwał szarpany rozterkami Zad. 19. Sam podjął decyzję powodowany potrzebą wypełnienia misji Zad. 20. Sam podjął decyzję w wyniku rozmowy z samym sobą

Gość a u mnie w klasie
żle przeczytali polecenia. np zamiast legalnie to koleżanka przeczytałam legendalne, kolejna zamiast streścic tekst I to straściła tekst II. Ale stres robi swoje. Ciekawe jakie ja byki zrobiłam :o strach się bać:D myślałam, ze będzie łatwiejszy ten test

Gość gimnaaaazjalistka
1 pkt straciłam tylko :D

Gość kokolaaa
"Z tekstu I wynika, że król Salomon był człowiekiem roztropnym" ================= Ja napisalam ze gwałtownym "W tekście II potęgowaniu napięcia służy m.in. opis zjawiska przyrody" =================== ja mam ze opis chleba =================== Ktorego tekst napisaliscie streszczenie ? heh z tego co czytam wiele ludzi sie pomylilo xD Trzeba bylo Salomona ;)

Gość a u mnie w klasie
trzeba było streścić tekst I- Salomona

Gość gimnaaaazjalistka
z Władcy pierścieni streścić a nie z Salomona.... mam nadzieję ;/