Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Mama_i_synek

Karate, judo i czy inny sport dla dwulatka ?

Polecane posty

Gość Mama_i_synek

Jestem mamą bardzo radosnego i żywotnego dwulatka.Chciałabym go zapisać na karate i jakieś inne zajęcie ruchowe.Zobaczymy co mu bardziej podpasuje, ale nie wiem czy to nie za wcześnie na tego typu sporty?? Może wiecie gdzie we Wrocławiu odbywaja się takie zajęcia dla dzieci?? Zastanawiam się też nad zajęciami muzyczno ruchowymi:)Mam

Gość joga albo balet
;)

Lepiej basen albo taniec jakis chyba na walkę za mały jest... nie zrozumie co to obrona konieczna raczej :D i bedzie bił wszystkich na piaskownicy... ;)

Gość jyjdt
karate i judo na 2 latka to za wcześnie. Teraz zapisz go na rytmikę żeby się wyszalał lub po prostu na zajęcia ruchowe dla dzieci. Jest sporo takich zjęć. Jeśli tak bardzo na karate ci zależy, to ja bym poczekała aż skończy 5 lat

Gość Sekrety_Serca
Też chciałam syna zapisać na jakieś zajęcia dodatkowe i padło na taniec. Uważam, że karate to jeszcze za wcześnie o piłce narazie nie ma mowy :) Mały w przedszkoly ma rytmikę i 2xw tygodniu zajęcia z hip hopu i dance :)

Gość 45324836
Jest sporo miejsc oferujących organizację czasu wolnego dla dzieci. Nie wiem w której części wrocławia mieszkasz więc trudno mi cokolwiek doradzić. Poszukaj na necie. http://czasdzieci.pl/wroclaw/zajecia/t,1,co,595548-pszczolki_rytmika.html

Gość Mama_i_synek
Nie, nie zalezy mi na karate:) Tak sobie pomyślałam, ze może...ale i tak w tym wieku to tylko w formie zabawy:)Z tym, że własnie chyba za wcześnie na taki sport. Mały śpiewa i tańczy,uważam, że ma dobry słuch i jest umuzykalniony, więc może rzeczywiście zajęcia tego typu... Na basen, sama nie wiem,bo syn ma azs i nie za fajną skórę.. Piłkę kopie;) biegnie i kopie, chodzi z tatą oglądać mecze;)

Gość Mama_i_synek
Dzięki za rady wszystkim;) 45324836 dzięki :) do Agory to ja mam kawałek,mieszkamy w zachodniej części Wrocławia

Gość taka sobie jedna mama
Judo jest ok. W tym wieku maja generalnie ogólny rozwój na macie. Przewroty, czworakowanie, berki... Żadnej specjalizacji.

Gość polecam boks!!!!

Gość Mama_i_synek
jasne boks :P Córka mojej znajomej chodzi na "karate" są to pewnie jakieś ćwiczenia by takie zywotne dziecko dało ujście swej energii i o to mi właśnie chodzi.

Gość gość
hej moja corcia ma rowniez atopowe zapalenie skory a od 7 miesiaca zycia chodze z nia na basen. super zabawa a do tego sama juz plywa w rekawkach. wazne zebys po basenie w domu dziecko wykapala ja mam plyn z mustella do atopowej skory. swietny efekt i nie ma problemu po basenie. ponadto kiedys chodzilam z 2 latkiem do bedla kolo placu bema ale nie wiem czy to jeszcze dziala. jakis teatr w rynku kolo uniwersytetu rowniez prowadzil fajne zajecia

Gość Marlllena
Ja mam syna 6 letniego, od półtora roku chodzi na karate... są specjalne zajęcia dla dzieci w tym wieku. Ja znalazłam takie miejsce i trenerów/ nauczycieli na stronie trenujto.pl Chyba wszystkie sporty i wszystkie miasta mają w bazie :D więc polecam

Gość gość
To sa bardzo fajne sztuki walki które uczą nie tylko technik obrony ale i zasad fair play. Ja zapisałam mojego 4 latka do sekcji Judo w Warszawie www.judo-chojrak.pl. Jest bardzo zadowolony. Z tego co obserwowałam to są to super zajęcia z super trenerami.

Gość gość
Mi się wydaje , że dwu latek jest trochę za mały na takie zajęcia. Ja zapisałam dziecko w wieku 4 lat na judo http://judo-chojrak.pl/.

Gość gość
Z tego co wiem, sztuki walki są dla dzieci w wieku od 4 lat z prostego powodu. Dwu i trzylatek nie do końca są w stanie skoncentrować się na dłużej na wskazówkach nauczyciela, bardziej przypominałoby to walkę z rozbrykanymi małpkami.

Gość gość
dla dzieci dwu i trzyletnich są specjalne kursy na których oferuje się ćwiczenia gimnastyczne w formie zabawy. Dzieci w tym wieku mają nieskoordynowane ruchy i małą możliwość skupienia, koncentracji a także ich mięśnie i kości są jeszcze zbyt słabe by je nadwyrężać . Takie maluszki moga chodzić na basen, gimnastykować się poprzez zabawę i to jest dla nich najzdrowsze.