Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość przyszla mama xyz

Ile czasu po porodzie mozna zajsc w druga ciaze?? :)

Polecane posty

Gość przyszla mama xyz

Moze wyda Wam sie to pytanie dziwne, ale chcialabym wiedziec, kiedy lekarz mowi "no to teraz sie juz mozna starac o nastepne" ... ;) Nie wiem, czy sie tak szybko zdecydujemy na drugie (pewnie nie, bo z jeden maly dzieciaczek jest wystarczajaco absorbujacy), ale jestem ciekawa, ile trwa taki minimalny czas...

Gość znajoma zaszla
4 m-ce po porodzie przy karmieniu piersią!

Gość przyszla mama xyz
:)

Gość karniszzzz
conajmniej 6 do 8 miesięcy, muszą sie cofnąc wszystkie zmiany ktore zaszly w czasie ciązy w Twoim organizmie

Gość umcyk bumcyk bęc
a lekarz mówi takie słowa? Hmmm niesamowite ;) Każdy organizm w innym tempie się regeneruje, odzyskuje płodność itp. nie ma konkretnego czasu kiedy można. Dla jednej kobiety bedzie to 3 m-ce, dla drugiej pół roku, dla trzeciej rok :P

Gość przyszla mama xyz
z tym, ze lekarz mowi to oczywiscie byl zart ;) chodzilo mi o medyczny punkt widzenia, myslalam, ze moze ktoras sie konsultowala w tej sprawie z lekarzem. kiedy zapytalam mojego, to powiedzial, ze nie ma reguly i zalezy od porodu, ale od 3 do 8 miesiecy. chcialam skonfrontowac wasze doswiadczenia (wiem, ze czasem sa takie rodziny, w ktorych roznica miedzy dziecmi wynosi ok. roku... ;) )

Gość umcyk bumcyk bęc
autorko, to wychodzi na to, że nasze odpowiedzi zgadzają się z odpowiedzią lekarza :)

hmm moja znajoma ma 2 dzieci z 1 roku :/ jedno z poczatku letego drugie z grudnia wiec to chyba zelezy od organizmu :/ u neij to chyab tak od razu zaszla w ciaze

Kornelkowa - moja koleżanka też dwa miesiące po porodzie znowu zaszła w ciąże :D:D:D karmiła piersią i wyszła z założenia że jeśli nie ma okresu to nie ma i jajeczkowania :P i kinder jajo wyszło :D

Gość wesele weselu nierówne
eeee tam, moim znajomym jedna córcia urodziła się w kwietniu, a druga już za rok w marcu. No to policzcie sobie.

Gość mammmmama
To zalezy czy cesarka czy poród naturalny :) Mi G powiedziała, że 2 lata od cesarki.