Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nadia7465

Ból łydek-tabletki anty Ważne!:(

Polecane posty

Gość nadia7465

Strasznie się denerwuję:( Od wczoraj bolą mnie dość poważnie łydki, szczególnie od popołudnia. Biorę tabletki yaz, oczywiście od dziś je odstawiam, jutro rano robie tez badanie jakie zalecila mi dzis ginekolog, jednak bardzo sie boje, naczytalam sie o zakrzepicy itd:( Koniec tabletek! Czy któraś z Was miała podobnie? Proszę napiszcie coś o tym. Dodam, że biore dopiero 3 opakowanie, mam 19 lat, nie palę.

ej a weź opisz ten ból. jak Cie boli? kiedy, jak chodzisz, jak siedzisz? czy brałas coś rpzeciwbólowego, jesli tak to co i czy pomogło? jak wygląda noga? czy masz gorączkę?...

Gość nadia7465
Boli w sumie cały czas, podobne to jest do zakwasów (ale na pewno to nie to! takze nie miałyby być po czym) gorączki nie czuję (choć nie mierzyłam) noga wygląda normalnie, nie brałam nic przeciwbólowego. Chciałabym żebyś odpisała co teraz o tym sądzisz:(

Gość matka z córką
moja córka miała podobny problem lekarz zlecił jej te same tabletki, a już podczas trzeciego opakowania skarżyła się na ból łydek zareagowałam natychmiast, lekarz kazał zrobić badanie krwi tzw. dedimery z tym wynikiem udałyśmy się na wizytę w celu przebadania żył na szczęście wykluczył moje podejrzenia

Gość nadia7465
Jutro robie badanie krwi na D-dimery, jakie jeszcze badania pozniej miala Twoja corka?

Gość matka z córką
usg żył (kończyn dolnych)

Gość nadia7465
Dziękuję bbardzo za informacje.

Gość nadia7465
Aha jeśli jeszcze mogłabyś powiedzieć mi ile to mniej więcej dni trwało aż do badania? To dla mnie ważne.

Gość matka z córką
napiszę jeszcze o czymś... córka miała zlecone tabletki anty. ze względu na naprawdę powazny problem z trądzikiem ona była wtedy niepełnoletnia, więc ja musiałam podpisać zgodę od początku brała Yasmine przez 9 miesięcy i nie było żadnych niepokojących objawów a trądzik znikał pięknie ale w 10 miesiącu, lekarz (pan profesor!) zmieniła na próbę na Yaz bo ponoć ma najniższą dawkę hormonów no i jak pisałam w trakcie trzeciego opakowania zaczęły się problemy no i powrócił trądzik z tego co się zorientowałam to dość sporo osób narzeka na ten Yaz

Gość matka z córką
nie rozumiem o jakie dni pytasz? czy ile dni ją bolało? w trzecim dniu zrobiłyśmy badania, krwi i usg

Gość nadia7465
Teraz to widzę, w ogóle zniechęciłam się do tabletek anty.

Gość nadia7465
Tak, o to mi chodziło, ja w sumie dziś mam tak 2/3 dzień, dziękuję Ci bardzo za informacje, mam nadzieję że w moim przypadku też się skonczy dobrze:)

Gość matka z córką
ja miałam duży problem czy się zgodzić na te tabletki u tak mlodej osoby córka sama postanowiła, że już nie będzie brała żadnych hormonów będziemy się martwić i radzić sobie z tym trądzikiem inaczej

Gość matka z córką
skończy się dobrze, wierzę nawet jeśli, to reagujesz tak szybko, że nic złego stać się nie może :) powodzenia!

Gość nadia7465
Ja brałam głównie na działanie antykoncepcyjne choć trądzik też niestety mam, po tych 2 opakowaniach nie zauważyłam poprawy. Leczę się już sporo, ostatnio pomógł mi Zineryt-może niech Twoja córka spróbuje:) Ale jest na receptę.

też biorę yaz i miewam bóle łydek ale biorąc pod uwage to,że yaz wypłukuje z nas nie tylko wodę ale tez masę mikroelementów zaczęłam przyjmowac profilaktycznie magnez i powiem,ze problem z bólem mam za soba,wczoraj bolała mnie łydka obczaiłam cały internet odnosnie zakrzepicy ale dzis juz noga nie boli badania na krzepliwość mialam w porzadku więc staram sie nie nakrecac i łykam yaz dalej

też biorę yaz i miewam bóle łydek ale biorąc pod uwage to,że yaz wypłukuje z nas nie tylko wodę ale tez masę mikroelementów zaczęłam przyjmowac profilaktycznie magnez i powiem,ze problem z bólem mam za soba,wczoraj bolała mnie łydka obczaiłam cały internet odnosnie zakrzepicy ale dzis juz noga nie boli badania na krzepliwość mialam w porzadku więc staram sie nie nakrecac i łykam yaz dalej

Gość matka z córką
moja córka ma wielki!!! problem z trądzikiem szukamy oboje z męzem każdego dobrego źródła walczymy już od 13 roku życia córki po tych cholernych hormonach była naprawdę duża poprawa praktycznie zniknęło wszystko po co było zmieniać, przed końcem kuracji bo i tak nie miała brać dłużej jak rok

no wiec... przy zakrzepicy bóle nie trwają cały czas - nasilają się podczas stania, zanikają podczas leżenia. same żyły jako takie nie bolą. jesli pojawia się ból to znaczy ze stan jest powazny, a przy powaznym stanie miałabyś wszystkie inne objawy... NA PEWNO nie jest to ból a la zakwasy :) jeśli już to głęboko w środku nogi darcie i uczucie pulsowania. noga z zakrzepicą PUCHNIE!! miałabyś spuchniętą przynajmniej kostkę. poza tym jest napięta skóra, często z wrażeniem połysku, a sama noga jest cieplejsza niż noga zdrowa. generalnie prawie zawsze jest przynajmniej stan podgorączkowy. Tobie jak sądze spadł poziom magnezu, co się często zdarza przy braniu pigułek anty. oczywiscie decydujące będzie badanie, ale wapię żeby to było to. spokojnie.