Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość czy sie tyje czy sie nie tyje

czy jedzenie jajek na kolacje, o tej porze, bardzo tuczy?

Polecane posty

jak to jest?

jaja na noc ? :o no niewiem ja kolacji nie jadam o tej porze...

" właściwie wszystko poza warzywami, zjedzone krótko przed snem nie wyjdzie Ci na zdrowie." :O ale farmazony chrzanisz :O wlasnie o tej porze tylko białka można jeść żeby nie zaszkodziły! mięso to wiem, że bardzo nie zaszkodzi, ale jajka?

nie jestem na tyle wyedukowana by wiedzieć o jajkach :O a zeżarłam ich aż 7 już :classic_cool: w zasadzie 6,5 bo jedno mi pękło podczas gotowania i się połowa wylała :O

100 gram ma 149 kcal, jedno jajeczko to około 12 gram, więc 7 x 12 = 84 gramy. łe, niewiele zjadłam :classic_cool:

Gość NIE PRZYTYJE
A napewno. Ja jednak jem i to nie raz popijając je colą i jakos od tego nie przytyłam. No ale to też kwestia przemiany materii. Bo pizze tez potrafie zjeść po 22 i także nawet 2 kilo nie przybędzie :]

Opis jednej porcji produktu [60 g]:1 jajko - 60 g Wartość energetyczna w 1 porcji [60 g]:83,40 kcal Białko w 1 porcji [60 g]:7,50 g Węglowodany w 1 porcji [60 g]:0,36 g Tłuszcz w 1 porcji [60 g]:5,82 g

Gość następny temat
na kolację białko dobre, można jeść do 2-3 godzin przed snem. takie pytania to lepiej na dietach zadawać

Białka spalają tłuszcz więc nie przytyjesz, nawet dietetycy zalecają spożywanie na kolację dań o dużej zawartości białka. Martwiłabym się raczej o cholesterol, bo w żółtku jest go dużo. Pozdrawiam

Gość BioPlace_pl
Jajka na kolację można jeść - bez obaw! Jajko ma w sobie bardzo dużo białka - tego najlepszego, który szybko się przyswaja. Ma w sobie jedno jajko średnio około 5 gram tłuszczu, ale tylko 0,1 gram to są te złe. Reszta to są te dobre nienasycone! Polecam jeść jajka na noc - dzięki ich składnikom pomaga Nam w odchudzaniu. Pozdrawiam www.BioPlace.pl