Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość JonatanJustus

indukowana laktacja

Polecane posty

Gość JonatanJustus

Istnieją dwa rodzaje stymulacji: 1. Hormonalna - przyjmowanie hormonów lub ich analogów. 2. Mechaniczna - odpowiedni masaż piersi oraz ssanie. Środki hormonalne należy przyjmować pod opieką lekarza. Metoda hormonalna daje pozytywne efekty, które nie są jednak stałe. Podtrzymanie efektów wymagałoby permanentnego przyjmowania hormonów. Metoda hormonalna może nieść ze sobą ryzyko wystąpienia poważnych konsekwencji zdrowotnych. Zaburzenie równowagi hormonalnej może nawet doprowadzić, do... zmniejszenia się rozmiaru piersi. Często "pigułki na powiększanie piersi" nie posiadają nawet odpowiednich atestów i akredytacji medycznej. Należy ostrożnie rozważać ich stosowanie. Metoda mechaniczna indukowania laktacji jest całkowicie naturalna. Jest często stosowana przez matki, które mają adoptować niemowlęta i pragną je karmić piersią. Jest to metoda pozwalająca na kontrolę poziomu laktacji, ponieważ ilość mleka produkowanego przez piersi jest proporcjonalna do zapotrzebowania, czyli do poziomu stymulacji. Pozwala to na "wyhodowanie" dużych piersi, a następnie na utrzymanie minimalnego poziomu laktacji, wymaganego do zachowania ich pożądanego rozmiaru. Pierwsze efekty pojawiają się już po kilku dniach, a laktacja może wystąpić w ciągu 1-4 tygodnia od rozpoczęcia stymulacji. Wywołanie laktacji wymaga systematyczności i cierpliwości. Należy zaopatrzyć się w krem do nawilżania skóry piersi oraz laktator lub pompkę próżniową. Stymulację piersi laktatorem lub pompką należy wykonywać 5-6 razy dziennie, nie dłużej niż 30 minut w każdej sesji. Jeżeli masz taką możliwość, postaraj się namówić Twojego partnera, aby ssał Twoje piersi.

Gość JuliaCC
Szukam partnera do indukcji

Gość thaisse80
ja urodzilam w sposob naturalny i stosowalam indukcje ta naturalna. dziecko ssalo piers, pilam duzo wody i tak zeszlo mi mleko.

Gość wg mnie to rozmiar
piersi nie ma tu nic do rzeczy.

Gość MigotkaNova
hej. ja od 2 tygodni stymuluje piersi laktatorem 3 razy dziennie , po 10 minut na kazda piers. czyli na 1 raz wychodzi 20 minut na obie piersi(po 10 na jedna). w internecie pisali, ze juz po tygodniu piersi i sutki sa jedrniejsze i nieco wieksze, jedan ja u siebie nie zauwazylam kompletnie nic. czy cos zle robie? dodam ze nie biore to tego zadnych tabletek na wywolanie laktacji, ani nie stosuje zadnej diety. czy cos dodatkowo powinnam zrobic? prosze o odpowiedz