Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

asda

kupuje mieszkanie pomocy!

Polecane posty

Hej, Potrzebuje pomocy:) Kupuje mieszkanie na rynku wtórym. Jestem po rozmowie z właścicielem, uzgodniliśmy cenę i co dalej? Wiem że powinnam sporządzić jakąś umowę i dać zaliczkę ale czy w formie aktu notarialnego czy zwykłą umowę? Chcę mieć pewność iż właściciel nie podbije mi za parę dni ceny... Mieszkanie będę brać na kredyt (50% wkład własny). Jak to przebiegało u Was? Co zrobić aby wszystko przebiegło dobrze? Jej ale jestem szczęśliwa i zarazem przerażona! :)

Gość Owszem,grozi kara.
Jesli bedzie chcial podbic cene to i umowa notarialna nic nie da, spiszcie umowe zaznaczajac jasno,ze nie podniesie ceny.

Należy teraz spisać tzw. umowę przedwstępną, w której określicie kwotę , za jaką mieszkanie ma być sprzedane, kwotę zaliczki, termin w jakim musisz wpłacić resztę pieniędzy itp. Zapisuje się też w tej umowie, że jeżeli któraś ze stron się wycofa, to traci zaliczkę, tzn. jeżeli Ty zrezygnujesz z zakupu - przepada Ci to co wpłaciłaś, jeżeli sprzedający się wycofa - musi Ci oddać dwu-krotność tego, co wziął. Taka umowa jest wiążąca dla obu stron nawet bez notariusza i może stanowić podstawę do roszczeń sądowych w razie czego.

Gość ,...i juz
zajebiste szczęście :D:D::D:D:D:D mieszkanie w blokowisku i kredyt do konca zycia ja pitole heloooł wspólczuje

jasne lepiej siedzieć starym na głowie przez 10 lat, ciągnąć z nich kasę i budowac kurną chatę na wichurze, a potem tluc sie do miasta do roboty codziennie po 2 godziny w jedną stronę

nie pocieszaj się ... kupujesz stare mieszkanie i będziesz je spłacać pewnie ze 20 lat :D:D:D tylko pilnuj męża, żeby ci nie odfrunął, bo do raty się nie dorzuci :D

Gość gość
ja tez zamierzam kupic mieszkanie

Gość gość
tez zamierzam kupic mieszkanie, ale nie wiem jak sie za to zabrac, dlatego wynajlem do poszukiwania firme http://www.nliberty.pl/ - znajduja powazne oferty idealnie pasujace do moich preferencji.