Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Matylda 24

Jak mam sobie z tym poradzic.?

Polecane posty

Gość Matylda 24

Witajcie mam problem moje dłonie Myje je bardzo często, kilkanascie razy dziennie je szoruje cokolwiek dotkne to lece pozniej myć dłonie mam je bardzo zniszczone , niekiedy do krwi wygladaja strasznie smaruje je kremem ale wiem czemu tak myje te ręce najgorzej jest jak sprzatam łazienke to wtedy pozniej 2 godziny szoruje je w łazience mozecie napisac jak to jest u was przywiazujecie wage domycia rak? jak długo myjecie je po sprzataniu? prosze napiszcie to moze jakos to do mnie dotrze:-(

Gość Nerdeeene
Zrezygnuj z mydła zwykłego a zacznij używac mydło w płynie z balsamem.. zawsze cos ;p

Gość Matylda 24
mam to od roku wczesniej tak nie robiłam skad to sie bierze jak mam sobie z tym poradzić

opłukuję wodą z mydłem... a ręce myję przed pójściem do toalety, po wyjściu, przed i po jedzieniu... No i po powrocie do domu... Ale nie muszę mieć sterylnie czystch. Może kup sobie żel antybakteryjny, jego się nie spłukuje, tylko wciera w ręce, są odświeżone, czyste, a nie niszczą skóry?

tylko postaraj sie trafić na dobrego bo u mnie to taka pożal się boże baba (psycholog) siedzi w poradni że żyć się odechciewa :/

Psychologowie często szli na psychologię, zeby najpierw siebie wyleczyć... Niestety tak często jest. Niemniej fakt, warto chociaż spróbować pójść. Można też prywatnie...

Gość Matylda 24
chodzi o to ze ja byłam u psychologa i kobieta nic nie mówiła tylko słuchała a ja potrzebuje by mi ktoś to wytłumaczył ze jak wysrztam łazienke to nie musze szorowac rak 2 godziny moze ktos to napisac jak to u was wyglada

Gość nerwica natręctw
też to miałam , ale na szczęście przeszło samo

Jak myjesz łazienkę - myjesz ją środkami czystości, prawda? One nie mają za zadanie brudzić, tylko czyścić. A i jeszcze jedno - używasz rękawiczek ochronnych? Jeśli tak - to już w ogóle nie masz po co tego robić, jeśli nie - zacznij ich używać, wtedy będziesz miała czyściutkie ręce :)

Gość nerwica natręctw
może sprzątaj w rękawicach gumowych wtedy nie będziesz miała fobii że sprzątając pobrudziłaś ręce..... ja mam trochę jeszcze taką fazę podczas gotowania, tzn zawsze płuczę ręce gdy wyciagam kolejne składniki, gdy je obieram itp np obiorę marchewkę, płucze ją, wkąłdam do garnka, myję ręce, wycieram....biore następny składnik..... masakra w ten sposób robienie sałatki jarzynowej zabiera mi cały dzień, nie cierpię tego, nie mówiąc w jakim stanie mam potem dłonie....

Gość nerwica natręctw
w sumie to mi nei rpzeszło do końca :-( mam też problem z kremowaniem rąk, wiem że powinnam to robić po myciu ale nie cierpię mieć tłustych, klejących rąk więc je kremuję a po minucie nie wytrzymuję i wycieram w ręcznik :-(

Gość Matylda 24
Czasem mi się zdarza że po szorowaniu, że mocze donie w spirytusie kosmetycznym żeby odkazić... Wtedy moje dłonie robią się całe sine, czerwone i pieczą te ranki jak cholera.

Gość Matylda 24
myję cifem i tak używam rekawiczek ale zawsze i tak cos mi sie rece pobrudza jak pozniej chce sie wykapać to jak sobie pomysle ze tymi rekami musze pozniej myc ciało to dlatego je szoruje błedne koło

Gość nerwica natręctw
no to kiepsko ja zawsze obiecuję sobie że zacznę zmywać naczynia w rękawiczkach albo przynajmniej po myciu będę używać kremu do rąk, chciałam nawet postawić jakis krem w kuchni przy zlewie ale jakoś nie mogę się do tego zmusić.... zresztą w domu ciągle coś myję, przecieram na mokro, wycieram, płuczę, a to gary, a to blaty, a to coś do zmywarki wkąłdam.....masakra

Gość nerwica natręctw
najgorsze jest to że widzę już że powili na rękach zaczynają mi wyłazić przebarwienia i takie drobne zmarszczki.....boję się że za kilka lat będę mieć takie wstrętne dłonie typowej kury domowej....zniszczone z pogrubionymi paznokciami..... hmmmm pomyśl o tym, bo ja o tym myślę: będziesz mieć ładna zadbaną twarz, fryzurę i zniszczone, staro wyglądające dłonie fatalna sprawa u kobiety jak dłonie albo zaniedbana szyja zdradza wiek

Gość nerwica natręctw
trzymam kciuki za nas obie :-)

Gość Matylda 24
cala też siebie szoruje, najmocniej waginę i w środku... pochwę też bo boję sie ze weszły mi tam zarazki i brud.

Gość Matylda 24
to jak mam z tym sie uporac sprzatac musze i tak sprzatam ta łazienke najrzadziej jak moge

Gość nerwica natręctw
też mam tak :( ja już mam obdartą waginę, raz szorowałam ją domestosem :(

Gość nerwica natręctw
? podszyw ? z tą waginą to nei ma żartów jak będziesz tak dalej robić będziesz miała problemy z nawracającymi infekcjami bo wymywasz te dobre bakterie, nabawisz się grzybicy

Gość nerwica natręctw
nie wiem co jest gorsze nerwica natręctw czy to na co cierpią podszywacze...oni mają cholernie puste i nudne życie

Gość Matylda 24
a na ile wam starcza jedno mydło?

Gość Matylda 24
????????????