Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość

Dieta ABC 29.04-17.06. Kto ze mną?

Polecane posty

Gość :)))))))))))))))))
pewnie, że nikt nie zabroni, i owszem- są pyszne. ale nijak się mają do zdrowego odżywiania.

Gość
dobrze, w takim razie jak wygląda zdrowe odżywiane? podsumowując narazie zjadłam: *jabłko [80 kcal] *4 wafle ryżowe [104 kcal] *żurek [56 kcal] *herbata czerwona razem: 240 kcal pisze teraz żeby nie zapomnieć, pod koniec dnia oczywiście jeszcze coś zjem i dopiszę. mam ochotę na kawkę zbożową :) :D

Gość olciiiiaaaaa
cześć!! ja jestem na abc od 26kwietnia :) jutro bedzie juz dzien 7 :) i mam zamiar wytrwac do konca :) i schudnac 10kg :) narazie jest super :) czuje glod ale pije herbatki i ogladam blogi i jest ok :) powodzenia!!!

Gość olciiiiaaaaaaa
no i moje menu juz sobie rospisalam na weekend majowy :) i to bedzie tak: 1 maja dzień 7. 300kcal ś: tarta marchew 40 o: pierś brokuły 200 k: sałatka z tunczykiem 180 === 420/300 2 maja dzień 8. 400kcal ś: serek wiejski 120 o: rosół z makaronem 110 k: 2 owoce (grejfrut jabłko) 120 ===350/400 3 maja dzień 9. 500kcal ś: 1 owoc 60 o: mięso sałata 200 k: 2pl szynki 2 jaja 190 ====450/500 4 maja dzień 10. 0kcal ale tego dnia wracam autobusem do wroclawia więc rano ś: 2 jaja na twardo. 150 o: nic k: nic ====150/0

olcia źle liczysz kalorie, oszukujesz sama siebie bo to co jesz ma więcej kcal niż przewidujesz

no ale jak dziewczyna ważąca 94 kg pisze ze anoreksja jest jej królową to ...nie mam pytań :-D

Gość malwinowa
i ja chetnie sie dopisuje, od dzis zaczełam odchudzanie ale dietke mam ułozoną przez specjalistę, jak startowałam to wazyłam przy 174 cm 67 kg...teraz jest 9 kg mniej :D, od dzis ciag dalszy diety, chce zrzucić jeszcze z 5 kg

Gość
dzisiaj mój drugi dzien diety wczoraj i dzis 500 kcal :)

duc 25, może po Dukanie są efekty ale to jest dieta zabójcza. Będąc ja tej diecie wapń i inne składnik prawie wogole Ci sienie przyswajają. A co naważniejsze, to to, że jeżeli rzeczywiście rzetelnie jej przestrzegać, to zamiast ładnego, chudego ciała zafundujesz sobie całkowicie zakwaszony organizm. Też kiedyś byłam na tej diecie. Ale na szczęście w porę sie ogarnęłam. Moja znajoma była na nij przez 2 lata i ma ogromne problemy zdrowotne z powodu zakwaszenia organizmu. Żadne organy do dziś nie działaja jej prawidłowo. Teraz może ona jeść jedynie dokładnie określone produkty. Z czasem może jeść coraz więcej, ale w jej przypadku nie jest tak, jak w innych dietach, że jak raz wyjdziesz z programu to conajwyżej nie schudniesz. Dla niej najniejsze odchylenie od produktów, które może jeść mogłbysię skńczyć w szpitalu. Fakt, Dukan jest prosty, nie wymaga zbytniego wysiłku, jedzenia jest dobre i wgl, ale co z tego, jeżeli stosując ją robimy sobie z organizmu gówno? Patrząc na Dukana i na abc albo skinny gir (które też nie maja dobrego wpływu na organizm)l, to właśnie Dukan ma najgorsze skutki dla naszego ciała.

Gość ktoś-kogo-nie-chesz-poznać
Ta dieta jest bardzo podobna do pro any to straszne te diety wręcz zachęcają do wpędzenia się w ANOREKSJĘ

Gość sasza111
nie ma co się katować dietami, po prostu wystarczy regularnie jeść - ale wiadomo nie tłusto - biegać. jeśli ktoś ma nadal problem to zapewne jego organizm przyswaja zbyt dużą ilość tłuszczó - wtedy można się wspomagać suplementami diety - Betalip działa tak właśnie że zmniejsza przyswajalność tłuszczów a co za tym idzie chudnie się,

Gość michasiaa
ważę 51 i od dziś zaczynam dietę abc... Mam nadzieję że to coś da :D dla wszystkich innych powodzenia :D

Gość gość
omg , ale latwa ta dieta . :D nw czemu kazdy mowi o tych efektach jojo . ale ja jestem na takich gloodowkach juz od polowa drugiego miesiaca wakacji i na wakacjach wazylam az 72 kg . wiec ciekawe jak kto mi wytlumaczy ze waze teraz 60 i co druga osoba mowi mi ze schudlam . + jak nie chcesz efektu jojo to po prostu sie nie przezeraj ;D

Gość gość
pomocne mam coś dla ciebie.... Dieta 300 kcal Tłumaczyć chyba nie trzeba;) zrzucić można ok. 6-8 kg w miesiąc, a oto przykładowe zestawy: ZESTAW 1. (300kcal) Ś: jogurt naturalny + 2 łyżki otrąb (75kcal) O: fasolka szparagowa (60kcal) P: jabłko (70kcal) K: chrupkie + thincrisp z 1 rożkiem serka topionego+ pomidorek (90kcal) ZESTAW 2. (300kcal) Ś: 2 łyżki musli + mleko (80kcal) O: 2 parówki fitness + 1 mały ziemniak (110kcal) P: kiwi (40kcal) K: truskawki (70kcal) ZESTAW 3. (290kcal) Ś: jogurt owocowy (40kcal) O: fasolka szparagowa (60kcal) P: grejfrut (100kcal) K: jajko na miękko (90kcal) ZESTAW 4. (320kcal) Ś: jogurt owocowy (40kcal) O: gulasz (indyk 100g + cebula, koncentrat, 1 łyż. mąki (140kcal) P: chrupkie, łyżeczka margaryny, łyżeczka miodu (50kcal) K: marchewka (100g) z groszkiem (50g), sos mleko, vegeta, szczypta mąki (90kcal) ZESTAW 5. (325kcal) Ś: jabłko (70kcal) O: sola smażona bt 100g + kiszona kapusta 200g (120kcal) P: baton musli (80kcal) K: thincrisp + plasterek szynki (40kcal) ZESTAW 6. (350kcal) Ś: 4 łyżki otrąb + mleko (80kcal) O: szpinak + jajecznica bt (130kcal) P: gorący kubek (70kcal) K: jabłko pieczone (70kcal) ZESTAW 7. (310kcal) Ś: thincrisp 2 kr + margaryna + zielony ogórek (50kcal) O: kurczak 100g smażony bt + pekińska z sosem ziołowym (130kcal) P: petitki małe 16g (60kcal) K: 2 mandarynki, łyżka rodzynek (70kcal) ZESTAW 8. (290kcal) Ś: jogurt owocowy + łyżka otrąb (50kcal) O: szpinak + 2 kotlety sojowe (90kcal) P: pomarańcza (60kcal) K: ser biały na pikantno (cebula, czosnek, zioła) (90kcal) ZESTAW 9. (300kcal) Ś: jabłko (70kcal) O: brokuły (60kcal) P: surówka: pomidor, 1 ogórka, cebulka, łyżeczka śmietany (40kcal) K: tuńczyk 100g z cebulką i przyprawami (110kcal) ZESTAW 10. (310kcal) Ś: 2 x chrupkie, 2 łyżeczki miodu (80kcal) O: kotlet wołowy + ogórek kiszony (110kcal) P: jogurt naturalny z cynamonem i rodzynkami (65kcal) K: gruszka (55) ZESTAW 11. (310kcal) Ś: thincrisp 2 kr + margaryna + pomidor (50kcal) O: kotleciki pieczarkowe :200g pieczarek, 1 białko, 1 kromki chleba, 1 cebulki, łyżeczka tłuszczu (130kcal) P: jogurt naturalny cytrynowy (50kcal) K: pasta jajeczna: 1 jajka, łyż. majonezu, cebula + thincrisp (80kcal) ZESTAW 12. (290kcal) Ś: thincrisp + plasterek szynki (40kcal) O: tuńczyk z ogórkiem kiszony, cebulką, ketchupem (120kcal) P: truskawki (70kcal) K: jogurt naturalny z sokiem czarna porzeczka (60kcal) ZESTAW 13. (350kcal) Ś: 2 łyżki musli + mleko (80kcal) O: kotlet z polędwicy wieprzowej - 80 g, kcal) P: jabłko (70kcal) K: thincrisp + plasterek sera (40kcal) ZESTAW 14. (300kcal) Ś: jogurt naturalny + łyżka musli (70kcal) O: włoszczyzna w sosie (100kcal) P: pół kubka kakao (50kcal) K: jajko sadzone (80kcal) ZESTAW 15 . (330kcal) Ś: chrupkie (2 kromki) + dżem (80kcal) O: warzywa po chińsku (100kcal) P: Pysio (130kcal) K: ogórki kiszone 3 sztuki (20kcal) ZESTAW 16. (310kcal) Ś: jogurt naturalny śmietankowy (50kcal) O: buraczki gotowane + puree z 1 ziemniaka (110kcal) P: kisiel (70kcal) K: thincrisp 2 kr z rożkiem serka topionego i ketchupem (80kcal) ZESTAW 17. (300kcal) Ś: ser biały na słodko, migdałowy (90kcal) O: kalafior (60kcal) P: gorący kubek (80kcal) K: jabłko (70kcal) ZESTAW 18. (310kcal) Ś: surówka owocowa: 1 jabłka, łyżeczka rodzynek, sos cynamonowy: mleko, maka ziemniaczana (80kcal) O: brokuły (60kcal) P: petitki (60kcal) K: kasza gryczana z wegetą (110kcal) ZESTAW 19. (320kcal) Ś: 2 łyżki musli + mleko (80kcal) O: makaron razowy 30g na słodko: łyż. smietany, łyż. dżemu (130kcal) P: pomarańcza (50kcal) K: surówka ogórkowa - 2 ogórki, 1 cebuli (60kcal) ZESTAW 20. (290kcal) Ś: thincrisp z polędwicą i ogórkiem (40kcal) O: makaron razowy 30g + sos pomidorowy (130kcal) P: pomarańcza (60kcal) K: jogurt owocowy + łyżka musli (60kcal) ZESTAW 21. (330kcal) Ś: chrupkie, łyżeczka miodu (40kcal) O: kalafior (60kcal) P: budyń (130kcal) K: zupa krem: 1 cebula, 1 marchewka, mąka, rożek serka (100kcal) Wartości obliczone dla następujących produktów: serek topiony - Krówka Śmieszka Light parówki - Fitness Sokołów owoce - małe lub średniej wielkośc****eczywo chrupkie - Chaber, Wasa Crisp'n'Light mleko - 0,5% margaryna - Delma (20% tłuszczu) szynka - Fitness Sokołów makaron, ryż etc - waga przed ugotowaniem jogurt naturalny - Leader Price 0% jogurt owocowy - Fromako Superlight

Gość lightxtouch
Dołączam się do forum. Jestem już na tej diecie od 14 dni, więc dzisiaj mogę zjeść tylko 350 kcal :-) Podziwiam wszystkie dziewczyny, które na niej wytrzymały do końca. Ja już mam problem z lekkim osłabieniem, ale nie poddam się bo to byłaby duża porażka w moim życiu. Nie jestem głodna między posiłkami wręcz mój żołądek się skurczył i nie bardzo nawet mam ochotę jeść te posiłki, ale jak trzeba to i nawet więcej w siebie wpycham. Moja waga początkowa to 61 kilogramów, a teraz ważę 54. Dieta daje dużo, ale trzeba wytrwać żeby nie było efektu jojo i ćwiczyć, a przy ćwiczeniach = więcej jeść, to wiadome. Żeby przypadkiem nikt nie fiknął na bieżni...