Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

agnieszka84d1

Śmierć 4 tyodniowego dziecka

Polecane posty

Witam! Opisze sytuacje podczas ciąży dostałam zatoru w nodze zostały mi przepisane zastrzyki fragmin 10000IE z dzieckiem wszystko było dobrze to zdarzyło się w 7 miesiącu ciąży. Ciąże donosiłam do końca dziecko urodziło się przez cesarskie ciecie miało 10/10 pkt. wszystko układało się jak najlepiej bardzo dobrze przybierał na wadze itp. nie było żadnego problemu. pewnego ranka obudziłam się o godzinie 4 nad ranem i nakarmiłam swojego synka i usnoł przebudziłam się o godzinie 6 30 i zobaczyłam ze małemu wyciekała krew z nosa pogotowie przyjechało po 10 minutach lekarka powiedziała że stan dziecka jest krytyczny w karetce był reanimowany lecz niestety zmarł lekarze powiedzieli że to była śmierć łóżeczkowa, lekarze tłumaczyli że krew wyciekła dlatego ze dziecko leżało na boku i była to krew z płuc. i stąd moje pytania: Czy podczas śmierci łóżeczkowej występuje krwawienie z nosa? Czy lek Fragmin 10000ie mógł mieć wpływ na dziecko podczas ciąży i karmienia piersią? Czy jest możliwe aby krew z płuc wypłynęła przez nosek tylko dlatego że dziecko leżało bokiem? Co mogło spowodować śmierć czy to naprawdę była śmierć łóżeczkowa? dodam że sytuacja miała miejsce w Szwecji obawiam się że lekarze mogli nie wykryć jakiejś wady dziecka.

Gość braxton
Czy dziecko mialo zlecone przyjmowanie wit K i czy dostalo takowa po porodzie? Jesli nie to pewnie mialo krwotok Mam 3 miesieczne dziecko Jesli cos by mu sie stalo to bym sie chyba zabila Bardzo bardzo wsspolczuje

Gość hhggttyy
nie potrafie sobie wyobrsazic przez co teraz przechodzi autorka:-( Nie mam dzieci ale jak to przeczytalam to az mnie sciska w dolku. Autorko nie wiem jaka moze byc przyczyn ponoc smierc lozeczkowa roznie sie objawia. Bardzo ci wspulczuje:-(

Gość ferdek_kiepski
nie przypominam sobie ani jednego przypadku z literatury medycznej(także światowej) aby śmierć łóżeczkowa wystąpiła łącznie z krwotokiem. Zdarza się to po szczepieniu jako ujemna reakcja poszczepienna, ale twoje dziecko skoro miało 4 tyg. nie mogło być tuż po szczepieniu, więc odrzucam tą przyczynę. Co wyszło na sekcji?

Gość serce rośnie
Autorko❤️ nie ma odpowiednich słów żeby Cię pocieszyć, ale sercem i myślami jestem z Tobą i Twoim aniołkiem Znam podobny przypadek ze swojego miasta. Chłopczyk wprawdzie urodził się z niewielką wadą serca, ale nie miała rzutować na jego rozwój, a z czasem dziurka miała zarosnąć. Kiedy zmarł miał 3 miesiące. Mama nakarmiła go o 3 w nocy i było wszystko ok. Kiedy o 6.00 do niego wstała, on już nie żył i tylko popłynęła mu krew z noska. Wiem że pękła mu jakaś żyłka i spowodowała wylew

Gość ciekawe czy wogole ktos sekcje
zrobil............pewne nie zalozyli z gory ze lozeczkowa smierc i tyle...u mnie w rodzinie zmarlo tak dziecko 3miesieczne w nocy ale z tego co wiem nie mialo krwotoku sam bezdech

Gość serce rośnie
Z tą witaminą "K" to może być dobry trop, ale nie my jesteśmy lekarzami więc pewnie niewiele wiemy, a jeśli lekarze coś zaniedbali to bardzo trudno będzie to dowieść

Gość jak dla mnie to i tak
ja tylko bardzo wspolczuje i mam nadzieje ze bedziecie kiedys mieli piekne i zdrowe dziecko.dzieci i bedzie wszystko dobrze

Gość moja kolezanka ....
nie dawno przydlusila swoja coreczke piersia przy karmieniu, ale to bylo nie chcacy... zobaczyla ze corci tez krew z noska leci, zaczela panikowac razem ze swoja mame, zaczeli mala klepac po pleckach, trzasc i co nie tylko, malutka zlapala oddech...

Gość braxton
No ja akurat jestem lekarzem, stad pytam o ta witamine...

Gość nie wiem co jest pieknego w
jejku, to strasznie przykro co piszesz :( Wiem, ze teraz bedziesz chciala za wszelka cene dowiedziec sie jak to bylo mozliwe? Z tego co wiem, smierc lozeczkowa nie ma nic wspolnego z krwawieniem z nosa ...... z ta witamina K tez bym pomyslala ...... jest to jednak trudna sprawa, powinni to lekarze zobaczyc i ocenic .... powinnas im zaufac ;)

Gość jejku jak mi przykro
!! :( :( bardzo współczuję!! czy każde dziecko musi mieć podawaną wit. K po porodzie? jesli tak to dlaczego? Braxton mozesz wytlumaczyc?

Gość jejku jak mi przykro
Braxton mozesz odpisac?:(

Gość mama z bstoku
Jesteś z Białegostoku? :(

Niedobór witaminy "K" może prowadzić do * słabą krzepliwość krwi, * łatwość powstawania krwotoków wewnętrznych i zewnętrznych, * problemy z gojeniem się ran, * trudności w mineralizacji kości, * zwiększone ryzyko rozwoju nowotworów, zapalenie jelita, biegunki. Dla tego od kilku lat dzieciom podaje sie witaminę "K" dotyczy to głównie dzieci karmionych piersią

Gość mama z bstoku
Bo jak moja córka miała 4 miesiące, w skutek śmierci łóżeczkowej zmarł 4-tygodniowy chłopczyk z sąsiedniego bloku. Mój mąż (pracuje w Policji) uczestniczył w poszukiwaniach matki, która w głębokim szoku wyszła z domu i zaginęła. Później się odnalazła i została przekazana w ręce psychologa. Bardzo to przeżyłam bo sama miałam maleństwo w domu. Ogromnie Ci współczuję.

Gość ksdjksldsd
Więc jedną z przyczyn może być nie podawanie witaminy K, ktorą należy podawać do 3 miesiąca życia dziecka.

Gość gość
Dzień dobry Pani Agnieszko, wiem że od czasu wstawienia przez Panią poniższego postu minęło wiele czasu,ale chciałabym nawiązać z Panią kontakt.Ponieważ mnie przytrafiła się podobna tragedia. Jeżeli to jest możliwe to chciałabym popisać z Panią o tym tragicznym zdarzeniu. Z góry dziękuję za odpowiedz,pozdrawiam