Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jak dla mnie to i tak

nie wyobrażam sobie karmienia piersią

Polecane posty

a juz na pewno nie jakos dlugo....chyba czuje ze do tego sie nie nadaje i mi to nie pasuje...jestem teraz w pierwszej ciazy. Powiedzialam o tym mezowi ostatnio to wyjechal ze jak to ze trzeba bo bedzie zdrowsze i wogole...no ja wiem ale chyba tego nie przetrzymam na dluzej jakkis miesiac to wystarczy tak jak sie zmusze do karmienia?o ile sie zmusze.......

nie wiem,sam fakt mnie przeraza...chyba po prostu czuje ze nie da rady i tyle...samo karmienie nie jest dla mnie przyjemne i jeszcze jak pomysle ze mam to robic jak maly zacznie plakac przy wszystkich to fuee....bede uciekac od kazdego...i jeszcze piersi mi obwisna...no przeraza mnie wszystko z tym zwiazane zapalenia piersi tesciowa ktora bedzie sie patrzec pewnie na moje piersi a ja sobie nie dam bo sie wstydze i uciekne mimo ze mieszka z nami :((

Gość kacha31krakow
w szpitalu ci polozne każą karmic - ja przezylam terror w szpitalu z powodu nie karmienia cyckiem

Gość jeżynka00007
Widać że jeszcze nie rodziłaś :p Spoko obiecuję Ci że na porodówce i w czasie po porodzie pozbędziesz się tego uczucia wstydu. A na karmienie możesz przecież wychodzić do innego pokoju. Ja tak robie i tylko moja mam widziała moje cycki :) Z resztą nie wiadomo czy będziesz mieć pokarm bo z takim nastawieniem to będzie cięzko. Nauka karmienia piersią nie należy do najłatwiejszych.

Gość banko
.i jeszcze piersi mi obwisna...no przeraza mnie wszystko z tym zwiazane zapalenia piersi tesciowa ktora bedzie sie patrzec pewnie na moje piersi a ja sobie nie dam bo sie wstydze i uciekne mimo ze mieszka z nami ------------------------boz , dizewczyno - ile ty masz lat ? nikt cie do niczego nie zmusza - jak nie chcesz nie karm - twoja sprawa - ale choć takich głupot nie wypisuj teściowa będzie patrzeć na twoje piersi - i pewnie jeszcze będzie onich w nocy fantazjować - co za durnoty wypisujesz .

no wlasnie tak mysle ze to nie jest proste trzeba sie tego nauczyc a ja juz nie mam na to ochoty chyba wolałabym nie miec pokarmu....polozne mnie nie zmusza jak nie bede chciala....a wychodzic bym musiala moze nie w szpitalu ale w domu tak nie umiem jak inne kobiety niektore wywalic piers i karmic przy ludziach...chyba tylko przy mezu nikt inny

nie bedzie fantazjowac o nich w nocy :) ale nie chce zeby je ogladala jestem raczej niesmaial i dlatego....mam 25 lat jezeli o to chodzi wiem ze chyba mam niedojrzale podejscie ale tak jest...tylko juz widze mine wszystkich jak powiem ze nie bede karmic :( chociaz to moja sprawa to wszyscy mnie zjada ze jestem nie dobra i poczqwszy od meza tak bedzie przez wszystkich

Gość Aaaby
Oj, musisz być jeszcze bardzo bardzo młoda... Dojrzejesz - zmienisz zdanie. :)

Gość Aaaby
No zgadłam. :) 25 latek...

Gość banko
a ja ciebie nie rozumiem - nie bedziesz dziecka karmić piersia bo sie wstydzisz ? rozumiem, to nie jest obowiazek - kobiety maja różne do tego podejście -z róznych powodów nie karmia piersia dziecka -i ok - ich sprawa - ich wybór . Ale ty nie chcesz karmić dziecka - bo sie wstydzisz - ty nie jesteś niesmiała - tylko niedojrzała .

Gość takie tam gadanie...
a jaki problem wyjść do innego pokoju??? Nie rozumiem... Ja moją teściową wyprosiłam, nie lubię się obnażać przed obcymi. Tyle. Moim zdaniem rzeczywiście nie jesteś niesmiała tylko niedojrzała...

Gość irqa.
Karmienie piersia to zaden wstyd. Najgorsze upokorzenie to rozkraczona baba na porodowce i caly sztab poloznych,pielegniarek i lekarzow gapi ci sie w krocze.Jak to przezyjesz to reszta maly pikus.Po takim upokorzeniu nie wstydzilam sie karmic przy bracie,ciotkach,wujkach.Przez pierwszy miesiac cycki sie robia jakby mialy peknac.Nie rezygnuj bo dopiero ci sie zrobi zapalenie.Wytwarzanie mleka sie ustosunkuje do potrzeb Twojego dziecka.Po 2 mies powinno juz byc ok.Sama nie przestaniesz jak zaczniesz.To cos pieknego jak bobas tuli sie do Twojej piersi,czuje sie bezpieczny..a Ty czujesz sie potrzebna i kochana.Dzis jak mysle o tym ze przed bratem paradowalam z cyckami to mi wstyd teraz.Ale pewnie jakbym miala znowu urodzic to ten porod pewnie znow mna tak wstrzasnal ze o karmieniu przy kims nie bede myslec.

Gość CO ZA IDIOTKA
chciaz twoj maz jest rozsadny,bo ty to jakas chyba niedojrzala i dziwna.a do porodu dojrzałas?nie wstydzisz sie?beda ci grzebac w cipie,robic lewtywe i co to nie jesst obrzydliwie?moze nie powinnas miec dzieci bo to takie fee!glupia jestes baba i tyle!mozesz karmic jak chcesz ale to co piszesz swiadczy tylko o tobbie!!!co z ciebie za kobieta?cycki jej obwisna.masz racje nie karm bo bedziesz brzydka!tylko ty sie liczysz,nie dziecko,TY

08:47 [zgłoś do usunięcia] CO ZA IDIOTKA chciaz twoj maz jest rozsadny,bo ty to jakas chyba niedojrzala i dziwna.a do porodu dojrzałas?nie wstydzisz sie?beda ci grzebac w cipie,robic lewtywe i co to nie jesst obrzydliwie?moze nie powinnas miec dzieci bo to takie fee!glupia jestes baba i tyle!mozesz karmic jak chcesz ale to co piszesz swiadczy tylko o tobbie!!!co z ciebie za kobieta?cycki jej obwisna.masz racje nie karm bo bedziesz brzydka!tylko ty sie liczysz,nie dziecko,TY Ten post o Tobie tez lepiej nie swiadczy...:-O

Gość czekaj aaaby
tez sobie nie wyobrazalam i doszlo do tego ze nie musialam bo pokarm sie nie pojawil :( za to były porządne wyrzuty sumienia...i uczucie bezsilności..

Gość a ja sie zgadzam z osoba co ta
k napisala!CO ZA IDIOTKA chciaz twoj maz jest rozsadny,bo ty to jakas chyba niedojrzala i dziwna.a do porodu dojrzałas?nie wstydzisz sie?beda ci grzebac w cipie,robic lewatywe i co to nie jest obrzydliwie?moze nie powinnas miec dzieci bo to takie fee!glupia jestes baba i tyle!mozesz karmic jak chcesz ale to co piszesz swiadczy tylko o tobie!co z ciebie za kobieta?cycki jej obwisna.masz racje nie karm bo bedziesz brzydka!tylko ty sie liczysz,nie dziecko,TY

Gość niki213
piersi ci obwisna hehe!widac ze jestes na poczatku ciazy!!zobaczysz jak twoje cialo zmieni sie w ciazy ,dodatkowe kg , rozstepy ,celulit ,plamy itd obwisle piersi beda blachostka!

Gość rozumiem Cię autorko
Ja też miałam te same obawy.Cenie sobie intymność. Niestety w szpitalu o intymności mogłam zapomnieć, miałam problem z pojawieniem się pokarmu i co chwile ktoś z personelu medycznego przychodził uciskac mi brodawki itp. Wspominam to strasznie. Dopiero w domu na spokojnie przystawiałam synka do piersi a on zaczął jeść.Nie sprawiało mi to jednak przyjemności tylko jeden wielki ból.Mały zaciskać moje sutki za mocno,więc karmiłam przez kapturki, z nich wylewało się w trakcie karmienia mleko co mnie denerwowało bo byłam wiecznie poplamiona mlekiem. Do tego pokarm, którego tworzyły się takie ilości, że miałam wiecznie poplamione koszulki mimo wkładek w staniku(pól biedy, gdy byłam w domu, ale w trakcie spotkań albo na spacerze to było bardzo krępujące). Moje dziecko wiecznie na piersi, ja obolała i zmęczona-koszmar. Od 2 miesiąca synek pije mleko modyfikowane plus mleko naturalne i jestem szczęśliwasza. Karmie tak ju ponad 2 miesiące.Nic mi się nie wylewa z piersi a karmienie naturalne jest teraz dla mnie przyjemnością.Każdy mnie straszył, że strace szybko pokarm, ale tak się nie stało. 3 maj się autorko i nie daj sobie wmówić, że musisz karmić piersią, ale dobrze Ci radzę spróbuj, może tak jak ja po kilku miesiącach stanie się to dla Ciebie przyjemności.Krępowało mnie karmienie przy ludziach nawet z rodziny, zwłaszcza jak mi teściowa zaglądala w cycki:/ Teraz noszę mleko modyfikowane jak wpadam do kogoś w odwiedziny i mam spokój. Pozdrawiam

Gość ej powiedz
Ja nie mialam an rozstepow ani celulitu, wiec to akurat nie jest regula. Co do karmienia to ja nie wyobrazam sobie jak moglabym nie karmic? Tym bardziej, ze mialam i nadal mam pokarm. Karmie juz 15mies-teraz juz tylko raz dziennie. I mysle, ze ciezko bedzie mi sie z tym rozstac, zreszta mojemu dziecku pewnie tez. Ale kiedys przeciez trzeba, tym bardziej, ze w czerwcu wracam do pracy.

Gość ojoooooooooooooooooo
Ile Ty masz lat ? ja karmilam dlugo dzieci ,to najpiekiesze przezycie takiej bliskosci matki i dziecka.poczytaj troszke na ten temat.......:)

Gość ojoooooooooooooooooo
Moja tesciowa nie ogladala moich piersi. :) Karmienie jest sprawa intymna i nie potrzebna przy nim zadna widownia !!!

Ja tez sie boje bardzo karmienia to takze moja pierwsza ciaza. Mam obawy przed tym ze nie bede umiala i podobnie jak ty pragne imnytmnosci i nie bede sie przy nikim obnazac. Po prostu, na czas karmienia bede wychodzic do innego pokoju, albo grzecznie wypraszac. Wydaje mi sie, ze wlasny pokarm to najpiekniejszy prezent jaki mozesz dac swojemu maluchowi

pewnie najlepiej zjechac autorke juz na wstepie i jeszcze bardziej obrzydzic jej karmienie piersia.z reguly takie komentarze dzialaja w druga strone...a ja Ci napisze,ze rowniez mialam opory przed karmieniem.w szpitalu podali mi malego do karmienia i stalo sie to naturalne,aczkolwiek wiem,ze dlugo bym tak nie wytrzymala,bo tak srednio mi to pasowalo.synek nie chcial pic z piersi,wiec radzilismy sobie inaczej.takie plany o odciaganiu pokarmu mialam juz w ciazy,bo dla mnie o wiele wieksza wygoda jest podawanie butli.dlugo nie odciagalam,bo musialam przyjmowac antybiotyki,ale zawsze cos.teraz dziecko pije modyfikowane i tez jestesmy zadowoleni.jak Twoje podejscie sie nie zmieni radze zainwestowac w dobry laktator.ja mam medela swing,ktory polecam.

ja karmiłam 5 miesięcy i nikt oprócz męża moich piersi nie widział. Jakoś tak samo wyszło że mały umiał ssać, ja bardzo cichłam karmić wiec poszło gładko, na sutki kup maść bepanthen, na guzy najlepszy prysznic, mocny strumień ciepłej wody i rozbijasz kamienie szybciutko bez masażu (ja nie umiała masażem sobie pomóc, prysznicem szło gładko), po 5 ciu miesiącach stwierdziłam że skoro młody je zupki to jest na tyle duży żeby przejść na mleko modyfikowane, nikogo o zdanie nawet nie zamierzałam pytać, nie rozumiem Twojego podejścia, chcę to karmię , nie chcę to nie nic innym do tego!!

Gość ksjdlsdjad
Podupczona jesteś skoro już na wstępie piszesz co będzie po porodzie, chociaż nic nie wiadomo. Pieprzysz, że nie będziesz karmić, bo to czy tamto, ale jak się dziecko urodzi to instynkt przychodzi niewiadomo skąd. I całkiem się zmienia nastawienie. Więc przestań pisać farmazony, bo teraz zakładasz durne topiki, a po porodzie napewno będziesz karmić. Zresztą dla mnie jesteś niedojrzała jak na ciążę i z góry współczuję dziecku, które pozbawione będzie karmienia piersią nawet jak tego mleka będziesz miała dużo. A w szpitalu pewnie położne nieźle dadzą ci w kość, bo inaczej karmić nie pozwalają. Dojrzej głupia babo.

Gość Aaaby
Ksjdlsdjad, no nie tyle nie wiadomo skąd, co po skoku oksytocyny. :P