Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość i co teraz.

Karmienie piersią na żądanie

Polecane posty

Gość i co teraz.

Witam. Moje dziecko skończyło 2 miesiące. Karmię piersią i staram się to robić w unormowanych odstępach tzn. co 1,5-2 godziny. Czy jeżeli dziecko domaga się wcześniej np. po 30 min to podać na żądanie czy muszę odczekać przynahmniej tę godzinę. Poprostu nie wiem czy dziecko chce, bo nie dojadło czy taki ma kaprys. Już sama nie wiem, a nie chcę karmić byle kiedy i byle jak. Pomóżcie doświadczone mamy.

Gość i co teraz.
podnoszę

Karmienie na żądanie właśnie na tym polega. Karmisz kiedy dziecko się domaga. Oczywiście odstępy nie mogą być kilkugodzinne. A maluch potrzebuje sie przytulić, tak że nieraz karmienie jest króciutkie. Ja karmiąc na żądanie, oczywiście na początku, przed powrotem do pracy dotrwałam 19 miesięcy.

Gość ćma ćme goni..
Ja karmie piersią na żądanie- Czyli wtedy kiedy dziecko się domaga,czasem jest to co 2 godziny , a czasem co 30minut :) Choć teraz byłam w szpitalu i dietetyczka powiedziała że jak się czesto daje dziecku piers to są przekarmiane....No ale z drugiej strony podobno piersią nie mozna przekarmić :):):) Także jak Moj chce piers to ją dostaje :)