Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dziki włóczęga

Samotność - jak zapełniacie swój czas?

Polecane posty

Gość dziki włóczęga

Takie pytanie do samotnych -choć oczywiście osoby w związkach też mogą się wypowiadać ale oni tego czasu wolnego mają jakby mniej :P A samotni? Co robicie, gdy jest chwila wolnego, ładna pogoda? Albo nawet brzydka pogoda ale nie macie żadnych obowiązków i czas tylko dla siebie. Jak wykorzystujecie ten czas? Ja tak czasem mam, że czekam na weekend i ...wtedy myślę, że niepotrzebnie czekam, bo i tak będzie znów to samo. Już trochę lat mam - 26. Praca w tygodniu po 11-12 godzin więc czasu jest mało. Ale jest... i powiem Wam, że najważniejsze, to sobie coś znaleźć, cokolwiek, co nam sprawi choć odrobinę przyjemności. Można pogodzić się z samotnością ? Można być szczęśliwym, będąc samotnym ? Czy to jednak tylko takie złudne szczęście? pozorne...

Gość zielona u o aaa e
ile masz lat????

Gość euridice
ja czerpię pełnymi garściami korzyści z bycia samej. w wolnym czasie: -szlajam się po Empiku -idę do kina sama albo z koleżankami -idę na basen -idę na rower, na spacer, pobiegać -czytam -siedzę na necie -spotykam się z koleżankami -w zasadzie robię wszystko co bym robiła z kimś, poza seksem :)

Gość euridice
plus jest taki, że nie trzeba się do nikogo dostosowywać - po prostu robię to co chcę i kiedy chcę i z drżeniem myślę że to się może kiedyś skończyć :/

Gość Wiatr we włosach.......
Ogólnie mam dużo zajęć... choć kiedyś było jeszcze bardziej intensywnie, jeszcze 2-3 miesiące wszędzie było mnie pełno... a to praca, a to studia, a to wolontariat, a to coś jeszcze... ostatnio trochę zwolniłam... miałam taką potrzebę... :) Co robię: wychodzę do ludzi... rodzina, przyjaciele, znajomi, wyjazdy, spotkania, rozmowy... :) jak nie mam z kim sama siadam na rower i jadę przed siebie... albo spaceruje z psem... tej wiosny nie ma już tego pędu co rok temu, potrafię się nią cieszyć... :). A w domu kiedy jestem sama- czasem piszę coś wirtualnie ze znajomymi, czasem coś czytam, muzyka i jakieś tam moje hobby i czas leci... poza tym szukam lepszej pracy... Można żyć samemu, pełni szczęścia nie będzie... ale można przynajmniej starać się być uśmiechniętym i wierzyć, że może kiedyś znów się poczuję pełnię szczęścia... :D

- szukam lepszej pracy, - spotykam się ze znajomymi, - rolki, rower, basen, fitness, aerobik itp, - kupuję fajne filmy i je oglądam, - czytam książki, - wyjeżdżam do UK ❤️ tyle tylko, że ja wcale nie zamierzam się przyzwyczajać bo nie zamierzam być ciągle sama, więc wtedy będzie to wszystko plus masa innych rzeczy:p

czy mozna byc szczesliwym będac samotnym? myslę, że to zalezy od człowieka. są ludzie ktorzy zatracają się w swoich pacjach, zajęciach.. i uwazają się za osoby szczesliwe. ale jednak większosc ludzi, mimo ze twierdzi ze są szczesliwe, to tak naprawde odczuwaja ten brak drugiej osoby. niekoniecznie musi się to równac z byciem nieszczesliwym, ale na pewno trudno tu mowic o pełnym szczęsciu. mi niby nie jest zle z moja samotnoscia - wiem ze na razie tak musi byc i sie z tym pogodziłam bo nie moge byc z tym do ktorego cos czuję - ale czasami są chwile kiedy łapie smutek.. a co do zajęc to.. wychodzę ze znajomymi, oglądam sobie jakies filmy, uczę się, idę pobiegać, słucham muzyki, ide na zakupy etc. tak naprawde jest wiele mozliwosci.. wazne zeby się w tej swojej samotnosci nie zatracic i nie zaczac się uzalac nad soba, unikajac radosci zycia codziennego.

dziki włóczęga - a Ty się pogodziłas/pogodziłes ze swoja samotnością? uważasz się za szczęsliwa osobe?

Gość dziki włóczęga
Są chwile (rzadko), gdy czuje, że wszystko jest jak najbardziej w porządku, że mogę żyć pełnią życia będąc samemu. Ale niestety zdarzają się często takie dni, gdy mam dość tej samotności! Ja raczej należę niestety do tej więkoszości, która może być w pełni szczęśliwa tylko z kimś... Mam swoje zajęcia, ostatnio jeszcze ich sobie dokładam, chcę spełnić jakieś tam moje małe marzenia - motor :), zacząłem ćwiczyć, gram w sobie w siatkówkę, piłkę nożną i często myślę, że tak jest dobrze. Mam na wszystko czas.... Ale jednak samotność dokucza. Niedługo czekają mnie ze 4 śluby najbliższych osób - kuzyni, kolega- i znów będę sam - wiem, wiem "dziwny" problem jak na faceta ale jednak trochę mi to będzie przeszkadzać. No ale to pikuś z samotnym życiem. Dlatego sądzę, że trzeba sobie maksymalnie zająć czas. Tak, by nie mieć ani chwili. Nawet na kafe :P Choć z każdym kolejnym latem coraz mniej wierzę, że spotkam tą jedyną :) Niestety miłość chyba nie jest wszystkim przeznaczona. pozdrawiam

teraz przynajmniej wiem że jesteś facetem ;) bo z Twojej pierwszej wypowiedzi chyba nie mozna było tego wywnioskowac.. albo tak 'dokładnie' czytałam ;) wiesz, to że jesteś facetem to nie znaczy że to jest dziwny problem. bo wielu facetów ma taki problem, tylko że po prostu rzadko o tym mówią. to kobiety raczej lubą afiszować się ze swoimi problemami ;) każdy odczuwa samotność na swój sposob.. jedni radzą sobie z tym mniej, inni bardziej.. to raczej nie jest związane tylko i wyłącznie z płcią.. wiesz, może jestem naiwna, ale ja wierzę, że kazdy w koncu kogoś spotka.. prędzej czy pózniej.. choć może jak będę w Twoim wieku to zmienię zdanie ;) a do 26 lat brakuje mi jeszcze 4 więc mam jeszcze trochę czasu na idealizację życia.. ;)