Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Go艣膰 Dazy

Wzrost

Polecane posty

Go艣膰 Dazy

Cze艣膰. Mam 18 ( wkr贸tce 19 lat) 50 kg i 161 wzrostu. Nie miesi膮czkuj臋 regularnie jescze. Czy ma to co艣 do wzrostu i czy w wog贸le jest jeszcze szansa, 偶e urosn臋 ???? Prosz臋 o odp.

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 ppp........
raczej nie uro艣niesz, a co wzrost ma wsp贸lnego z miesi膮czk膮 to nie wiem chyba nic

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 niewidoma
Idz do endokrynologa. Dostaniesz skierowanie na rentgen nadgarstka, na tej podstawie oceni si臋 Tw贸j wiek kostny i czy nasady ko艣ci d艂ugich s膮 ju偶 z艂膮czone, wtedy si臋 dowiesz, czy jest szansa, 偶e jeszcze uro艣niesz

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 niewidoma
Mo偶esz si臋 spodziewac pytania o to, kiedy mia艂as pierwsz膮 miesi膮czke (ponoc wtedy ro艣niemy juz tylko przez pi臋c lat), ale zawsze mog膮 byc wyj膮tki...

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Dazy
Hej niewidoma - dzi臋kuj臋 Ci. A ty by艂a艣 z tym u endokrynologa :) ?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Dazy
Chodzi mi o to - czy si臋 p艂aci za takie zdj臋cie i ile...

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 niewidoma
Dazy, tak chodzi艂am do endokrynologa prywatnie, p艂aci艂am 100 z艂 za wizyt臋, dosta艂am skierowanie na rentgen, za to badanie nic nie p艂acisz, chyba, 偶e skorzystasz z mo偶liwosci zrobienia go natychmiast, wtedy p艂aci艂am 25 z艂 a wynik by艂 po dw贸ch dniach

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Dazy
A czy kto艣 stosowa艂 hormony wzrostu (m贸wi臋 o tych ta艅szych z allegro) ? Daje to co艣 ???

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Dazy
O dzi臋kuj臋 Ci prze艣licznie. Mo偶e si臋 udam....

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 niewidoma
Mo偶esz si臋 r贸wnie偶 spodziewac pytania, o to ile wzrostu maj膮 rodzice, endokrynolog policzy wtedy Tw贸j oczekiwany wzrost.... zreszt膮 to nawet sama mo偶esz sobie wyliczyc :)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Dazy
O, tego nie wiem, nie pami臋tam. Teraz s膮 starsi i ni偶si nawet ode mnie, za to brat - ponad 190, siostra ponad 172....tylko ja od 3 lat ani cm nie uros艂am :(

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 niewidoma
Oj dobrze Ci radz臋, w tym wieku nie pr贸buj tego robic bez konsultacji ze specjalist膮, je偶eli przesta艂as ju偶 rosn膮c, a b臋dziesz bra艂a te hormony to intnieje du偶e ryzyko, 偶e uro艣n膮 Ci uszy, stopy, d艂onie, rozrosn膮 si臋 narz膮dy wewn臋trzne, co mo偶e doprowadzic do deformacji cia艂a... Tak mi powiedziano...

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 fhyjyt
a po co ci wyzszy wzrost? dla kobiety taki jest idealny...

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Dazy
Chcia艂abym wygl膮da膰 jak modelka i gra膰 w siatk臋. Og贸lnie to jestem najni偶sza w swojej klasie....

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 ja mam 162
i nie narzekam

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Dazy
Niewidoma - ty te偶 mia艂a艣 problem ze wzrostem ? Co z tego wysz艂o ? Opowiedz prosze troszk臋

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 niewidoma
Te偶 uwielbiam siatk贸wk臋...Ah ten wzrost:(

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Dazy
Hehe - wybieram i wol臋 wzrost. No wiesz - ciuchy lepiej le偶膮 :)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 copythat
kochaniutka nie przejmuj sie:) ja mam 172 co prawda bylo to moja udreka teraz bardzo lubie moj wzrost:) zawsze mozesz kupic wyyysokie szpile i bedziesz wygladac jak modelka Eva Longoria byla modelka a jest nizsza, a tak na marginesie to mam juz praiwe 19 lat i juz raczej NAPEWNO nie urosne:)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Dazy
O 172 to o tym w艂a艣nie marz臋, nawet 170 wystarczy...

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Dazy
Czyli Endokrynolog , tak ?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 copythat
hmm tak z mojego punktu widzenia:) kocham szpilki a raczej nie moge ich nosic bo jestem wtedy malo nizsza od chlopaka i wygladam nieciekawie przy nim a Ty laseczka wskoczysz w szpile i masz juz wiecej wzrostu i szczuplej wygladasz i chlopak Ci nie marudzi mam wiele atrakcyjnych kolezanek tego wzrostu wiec naprawde nie stresuj sie tym laseczka:)161 jest to sredni wzrost kobiety wiec niska nie jestes aaaaa i jeszcze jedno niejedna niska dziewczyna z mojej klasy ra w siatke o wiele lepiej niz wysoka :):)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 niewidoma
U mnie to d艂uga historia, zawsze nale偶a艂am do niskich os贸b, ale wszyscy m贸wili " czym Ty si臋 martwisz jeszcze uro艣niesz" Jakies 4 miesi膮ce temu zacze艂am du偶o czytac o hormonie wzrostu, w koncu zarejestrowa艂am si臋 do endokrynologa (prywatnie, bo musia艂bym czekac p贸艂 roku na wizyte!) Pierwsza wizyta- wyiwad, wzrsot rodzicow, pierwsza miesi膮czka, lekarz stwierdzi艂, 偶e kwalifikuje si臋 na ten hormon, ale musze miec jeszcze zbadany wiek kostny, bo bez tego nic nie mozna zrobic) Druga wizyta- wynik rentgena, przegl膮d kart bilans贸w, no i z艂a wiadomosc- niski wzrost spowodowany niedoborem hormonu wzrostu, kt贸ry najsilniej objawia艂 si臋 w wieku 10 lat, wynik rentgena- wiek kostny zgodny z mertykalnym, na zdjeciu widac ze jedna nasada kosci jest juz prawdopodobnie "zro艣ni臋ta" (nie wiem jak to fachowo ujac medycznie, a nie jestem pewna czy endokrynolog tak to w艂asnie powiedzia艂, a nie chce nikogo wprowadzic w b艂ad), co to oznacza? 呕e przez 8 lat 偶aden lekarz nie zauwa偶y艂, 偶e co艣 jest nie tak :(:(:( a, 偶e kosci juz prawie zakonczyly wzrost ( bo nie bylo 100% pewnosci ) to nie moge juz dostac hormou, bo ryzyko skutkow ubocznyc jest zbyt du偶e :(:(:(

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Dazy
ooo...to faktycznie ! A przepraszam Niewidoma, ile masz teraz lat ?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Dazy
A ten hormon wzrostu to dosta艂aby艣 tak za darmo ???

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 niewidoma
Az si臋 pop艂aka艂am w gabinecie, by艂am za艂amana, mo偶e si臋 za bardzo przejmuje , ale ja tak bardzo chcia艂abym byc wy偶sza... Ale pocieszam si臋 tym, 偶e endokrynolog m贸wi艂, 偶e ta nasada kosci jeszcze powinna troszk臋 urosn膮c, co da mi jeszcze oko艂o w sumie 3-4 cm wzrostu, nie wiem, mo偶e chcia艂 mnie tylko pocieszyc :P zacza艂 mi opoiwadac, 偶e wielu m臋偶czyzn lubi nizsze kobiety, 偶e zawsze 艂atwiej sobie buty kupic, bo mniejszy rozmiar... w sumie to takie ma艂o istotne rzeczy, a ja i tak wy艂am, ale do dzi艣 si臋 tego wstydz臋, 偶e nie mog艂am si臋 opanowac:(

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Dazy
Ja te偶 bym si臋 ba艂a bra膰 hormony, gdyby lekarz stwierdzi艂, 偶e mog膮 mie膰 sk. uboczne. I bym nie bra艂a.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 niewidoma
Hm... nawet nie wiem czy dosta艂abym za darmo, prawdopodobnie tak, ale nie jestem pewna...Dok艂adnie za miesi膮c mam 18 lat, a u endokrynologa ostani raz by艂am w marcu, teraz to mam nadzieje, 偶e urosn臋 te 3-4 cm i 偶e w przysz艂osci dostan臋 si臋 na medycyne :) takie moje dwa ma艂e marzenia :)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Dazy
To ile masz teraz wzrostu ? Ja te偶 ostatnio widzia艂am, takiego m贸wi臋 Ci kochana przystojnego faceta z nisk膮 dziewczyn膮 u boku. I to mnie nawet pocieszy艂o. Ale ja bym chcia艂a by膰 wysoka nie dla kogo艣, tylko tak sama dla siebie i bym si臋 czu艂a lepiej i pewniej. My kobiety lubimy zmiany.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Dazy
O naprawd臋 ? Ja te偶 my艣la艂am o medycynie, ale dzisiaj wiem - id臋 na stom臋. Czas matur mnie zmusza do zmniejszenia ambicji....

Udost臋pnij ten post