Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ola manola88

nieskie ciśnienie!

Polecane posty

Gość ola manola88

Jaki wpływ na życie ma niskie ciśnienie? PRzed chwila mierzylam i mam 92/51 przy drugim podejsciu 96/51. co zrobic zeby nie bylo tak niskie i czym to jest spowodowane?

Gość żyję ztakim
kilkadziesiąt lat :)

Gość ja zawsze czuję
ja od dłuższego czasu mam niskie :o teoretycznie może to wpływac na to, że będziesz chodzic zmęczona, rozkojarzona, szybciej się męczysz itp. ja tego nie odczuwam, ale umieram, gdy jest zmiana ciśnienia na zewnątrz :o tak poza tym to luz, mogę pic dużo kawy (lepiej nie pij, jak masz podrażniony żołądek) i yerby mate bez uszczerbku na zdrowiu :]

Gość ola manola88
ale nie jest tak ze takim nie ma sie ani sily ani ochoty nic robic? jest sie przybitym?

Gość żyję ztakim
nie zauważyłąm :) Rano sobie kawkę po śniadaniu wypiję, drugą po południu i jest super:)

Gość ja zawsze czuję
u mnie brak takich objawów :]

Gość żyję ztakim
są dwie sprawy : jeśli miałaś zawsze wyższe ciśnieniea teraz z jakich ś powodów ci się obniżyło to możesz odczuwać jakieś skutki, a jeżeli tak się funkcjonuje latami to organizm swietnie sobie radzi :)

Gość ola manola88
a czym moze byc spowodowane?!

Gość żyję ztakim
poczytaj w google

Gość ntufmnduyfn
a jeżeli cisnienie jest niskie ok 92/49 a akcja serca na 115?

Gość ja robiłam tak w irl
Specjalnie na potrzeby tego topiku zmierzyłam dokładnie, bo też mam niskie i wyszło 90/55 :D Można żyć i nic się nie dzieje, ale też odczuwam zmiany pogodowe i bywam zmęczona - przy szybkich zmianach (np w górach przy podejściu). Lubię też dłużej spać :) Piję hektolitry kawy :D :D

Gość beata

Mam zestaw SmartCardio i do tego DuoControl,  polecam! Takiego ciśnieniomierza jak ten smart to jeszcze nie widziałam jak żyję. Nie ma typowej rurki na powietrze a co do zasilania to można go ładować jak telefon, ma akumulator, świetna sprawa, bardzo ulatwia korzystanie.