Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Kasia687

Johnson's baby czy nivea baby?

Polecane posty

Gość Kasia687

Czy któraś z oliwek firm wymienionych w temacie nadaje się do pielęgnacji noworodka od 1 dnia życia?

szczerze jesli juz to nivea ale polecam bambino albo penaten im mniej zapachu tym lepiej zawse mozesz uzywac oliwy z oliwek dziala super nie uczula a zamiast zasypki maka kartoflana.

Gość krakers23
ja miałam johnson baby i była okej, potem zrezygnowałam bo nieccierpię jej zapachu, teraz mam balsam dla dzieci oillan.

Gość bambinetka
Ja uzywalam bambino, sprawdzala sie, natomiast od johnson's synek mial uczulenie. Zreszta wiele razy slyszalam, ze produkty johnson's uczulaja...

Gość Kasia687
Przy moim pierwszym dzieciaczku używałam kosmetyków pielęgnacyjnych firmy Bambino, ale jako wyprawke zakupiłam płyn do mycia z Johnson's baby , troche kosmetyków nivea baby..Zastanawiam się czy pomieszanie np płynu do mycia Johnson's baby z oliwką bambino i kremikiem nivea baby może zaszkodzić dziecku??

Gość Kasia687
Jako wyprawke dla drugiego dziecka rzecz jasna:)

Gość gdyby kosmetyki...
Johnson's baby rzeczywiście uczulały to nie puscili by na rynek tych kosmetyków, a jak widać od wielu lat stoją na półkach w sklepach. Każde dziecko jest inne, sama zobaczysz na co ma uczulenie. Moja córka bardzo dobrze tolerowała kosmetyki Johnson's baby natomiast na każde inne miała uczulenie, tak jak na chusteczki nawilżane,które kupowałam jej tylko z firmy DZIDZIUŚ Tyle ile mam tyle opinii Pozdrawiam:)

Gość gdyby kosmetyki...
po za tym NIVEA ma chyba produkty hipoalergiczne dla dzieci??? ja takich nie kupowałam, bo po co? jesli dziecko alergikiem nie jest :P

Gość Kasia687
A jak z "mieszaniem" firm kosmetyków?

Gość gdyby kosmetyki...
nie musisz sie trzymać kosmetyków z tej samej firmy ;P mozesz mieć oliwke bambino, mydełko z nivea, lub oilatum,nikt Ci karze kupowac z tej samej firmy :P

Gość Kasia687
i spokojnie do jednej kąpieli moge używać zarazem mydełka johnson's , a potem posmarować dziecko oliwką bambino ?

Gość gdyby kosmetyki...
tak możesz :)

Gość mammmmama
Kasiu a chcesz od razu używać oliwkę? Bo tak naprawdę nie ma takiej potrzeby, oliwka niestety wysusza skórę. Tak powiedziały mi położne w szpitalu.

Gość Kasia687
Dziękuje za pomoc:)

Gość oby dwa do dupyy
kup juz lepiej hipp lub weleda bez oleju parafinowego i konserwantow i farb..

Gość Kasia687
Przy pierwszm dziecku po każdej kąpieli używałam oliwki i synek nigdy nie miał problemów ze skórą, ale może jest coś lepszego?

Gość gdyby kosmetyki...
Kasia ja np kupiłam sobie dla dzidziusia mleczko do ciała po kapieli, a oliwkę przeznaczyłam do główki na ciemieniuszkę ;) bo fakt,że oliwka jest bardzo tłusta i ciężko sie wchłania, a po za tym, wcale tak ekstra nie nawilża skóry ;)

Gość gdyby kosmetyki...
to mleczko to z firmy Johnson's baby :)

Gość Kasia687
Nadaje się od 1 dnia życia;)?

Gość gdyby kosmetyki...
tak to mleczko tak:) A ostatnio zastanawiałam się, bo tez miałam taki dylemat jak ty :),bo musiałam kupić kosmetyki dla niemowlaka (nie długo rodzę:)) i na produktach NIVEA jest napisane powyżej pierwszego miesiąca życia, więc od 4tygodnia :/ chyba? nie od pierwszego dnia zycia malucha... no ale ja kupiłam sobie Johnson's baby, tam jest napisane,że od 1dnia... :)

Gość Kasia687
Tak , też doczytałam że kosmetyki nivea baby są z większości od 1 miesiąca..Więc narazie stawiam na johnson's :)

Gość gość
durna kryptoreklaMA. Ani te ani tamte kosmetyki nie sa dobre dla dziecka, przeanalizujcie sklad nivea to syf i jeszcze wiekszy J and J. Powodzenia :/

Gość gość
Zanim kupicie cokolwiek dla waszego dziecka (sobie też) czytajcie składy ;-/ bambino jest nafaszerowane chemią...parafina,olej mineralny. Już lepszy skład mają kosmetyki z rossmana bo nie posiadają ww. składników.

Gość gość
ja z 11:08 tak jak kolezanka- uwazam. Przetestujcie kosmetyki baby dream-sa tanie i dobre, bez zbednej chemii od kremow po zele i szampony, nie radzilabym jedynie pudru do pupy, bo kto sie orientuje choc troszke, talk jest szkodliwy, zamiast tego zwykla maka ziemniaczana!!!!! Żadnych nivea, żadnych bambino, żadnych J&J! Opamietajcie sie ludzie