Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość orchideaaaa

Pytanie o antykoncepcje, proszę o odp ;)

Polecane posty

Gość orchideaaaa

Witam :) Mam takie pytanie, może się wydać banalne no ale coż... kto pyta nie błądzi :) A forum jest do tego odpowiednim miejscem :) Tak jak w temacie - chodzi o antykoncepcje konkretnie prezerwatywy (tabletek nie mogę stosować ;/ A więc... jeżeli uprawia się seks w 9-11 dniu cyklu (czyli teoretycznie dni plodne) z prezerwatywą, która jest ok, poprawnie uzyta itp. itd. to nie ma możliwości zajścia w ciążę?

Gość orchideaaaa
...?

Gość Oleksa
jeśli nie pęknie to wszystko powinno być ok.

Gość jgnfrtjk
no jak wszystko z prezerwatywa ok to nie zajdziesz, bo jak? :)

Gość qwertya123
Co za brednie!! prezerwatywa nawet jesli jest dobrze uzywa nie zabezpiecza cie przed ciaza w 100%

Gość orchideaaaa
Hm no to już nie wiem co myśleć, z tego co czytałam, jeśli wszystko się dobrze uzyje to dośc skuteczna metoda... Właściwie dla mnie jedyna bo tabletek nie mogę zazywać ;/ Więc zaczęłam się zastanawiać nad jej skutecznością....

Gość qwertya123
Nie jestem teraz pewna ile procentowo wynosci skutecznosc prezerwatyw ale na pewno nie jest to 100% obstawialabym raczej miedzy 80-90% Poza tabletkami sa jeszcze inne metody, ja np korzystam w plastrow evra. Sa jeszcze zastrzyki dostepne raz na 8 lub 12 tygodni..

Z tego co ja kojarzę to 95 %, ale różne źródła różnie podają, Ale możliwość zajścia w ciążę, nawet jak wszystko było ok, jest.