Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość c--thru

nie wiem, jak mam zyc, bo nigdy nie bede miec dziecka

Polecane posty

Gość c--thru

Niedlugo bede miec 40ci lat, moja sytuacja zawodowa jest kiepska. Srednie zarobki z ost.3lat wyszlyby niecale 2tys/mies. Mam koszmarne wspomnienia z dziecinstwa, poza tym wiem, ze nikt mi nie pomoze gdybym miala dziecko...Boje sie tez tego okresu zamkniecia w domu zwiazanego z opieka nad nim i tego, ze po prostu fizycznie nie podolam zmeczeniu zwiazanemu z opieka nad domem i rodzina. Po prostu nie mam fizycznych warunkow na to, zeby obslugiwac rodzine.

Gość DarriousG.
A Ty w ogole masz z kim miec to dziecko, ktore miec nie bedziesz? ;)

autorko... tak sie opisałaś, ze jedyne co przychodzi na myśl to to, ze nigdy nie powinnaś być matką. "obsługiwac rodzinę" ? bez komentarza.

Gość c--thru
nie mam z kim miec i nawet sobie nie wyobrazam go miec, ale chcialabym dac komus oparcie. Moze to nadaloby sens mojemu zyciu, i moze wtedy nie zylabym tylko swoja przeszloscia i swiadomoscia tego, jak ludzie ze mna postepowali. Mialabym wtedy cel w zyciu. Dodatkowy problem to to,ze mam awersje do mezczyzn :(I z tym cos powinnam zrobic, bo dziecku potrzeby jest i ojciec.

Średnio 2 koła? To wyobraź sobie ze to kurwa jest naprawde duzo...

Gość Karo-llka
Ani zakladanie rodziny, ani rodzenie dzieci nie jest obowiazkiem:) Nie chcesz, to nie miej:) Tym bardziej, ze skoro masz kolo 40-stki, to chyba juz raczej troche pozno na taka decyzje.

Gość DarriousG.
To mozesz miec problem, bo jak piszesz - mialas niezla sytuacje w dziecinstwie, co Cie w ogromny sposob uksztaltowalo. Jesli nie kochasz siebie to na dziecko nie przeniesiesz milosci, tylko smutek, ktory Tobie towarzyszy. Najpierw zaplanuj swoja zmiane, pozniej zacznij myslec o dziecku :)

To juz widzisz pierwszy krok zrobilas ze jestes świadoma swoich problemów.teraz psycholog.szukanie partnera.rodzenie albo adopcja i po kłopocie.tylko kurwa zmien sie bo myśląc jak teraz to tylko skrzywdzisz dziecko.do psychologa wypier.. i nie smec juz bo tylko on ci pomoze. Wsparcie od obcych pomoze na chwile ale nie odniesie skutku wiec naprawiaj zycie.

Gość na imię mi Hania
Przede wszystkim powinnaś uwierzyc w siebie i nie patrzeć na posiadanie rodziny jak na przykry obowiązek. Z takim podjściem nie będziesz dla nikogo oparciem. A jak spotkasz tego właściwego mężczyznę, to sama zobaczysz, czy czujesz się gotowa do macierzyńśtwa (niekoniecznie biologicznego). Powodzenia!

Gość c--thru
jest mi trudno, bo wydaje mi sie (albo mi sie nie wydaje tylko tak jest), ze ludzie wykorzystaja zawsze to, ze jestem drobna osoba. Juz w domu bylam tluczona przez matke i nigdy sie nie obronilam. Wiecie moze to i dobrze, ze mam juz tyle lat. W razie ew.zwiazku bede mniej sie bac o ciaze, w ktorej nie chce byc.

Gość na imię mi Hania
Nie ma co aż tak daleko wybiegać w przyszłość. W ciażę można zajść nawet po 40, tyle tylko, że należy sie liczyć z problemami. Na razie zajmij się sobą, zafunduj sobie odrobinę egoizmu, popracuj nad swoją osobowością, zainteresowaniami, wyglądem. Jeśli chcesz zmian - to do dzieła!

Gość c--thru
czulabym sie pewniej gdybym wiedziala, ze umiem dac w gebe w obronie wlasnej

Gość blabliczkaa
hania, wracajac do wczorajszego topiku to ty chyba jestes kiepskim doradca co??? poukladaj najpierw swoje sprawy a potem doradzaj ofermo:D:D:D:

Gość c--thru
nie wyzywac mi tu prosze na topiku 😠🖐️

Gość blabliczkaa
c--tru, zamknij dziób

Gość c--thru
blabliczkaa zamknij dziób

a chłopa masz? bo od tego powinnaś zacząć. Chyba, że in-vitro ale do tego potrzeba dużą kasę, której nie masz. łatwiej znajdziesz chyba chłopa, który będzie miał dobre nasienie, które powinnaś dać do zbadania

c--thru - sama widzisz, że wielu spraw sie obawiasz. Nawiązując do pytania zawartego w temacie - żyć conajmniej tak, jak dotychczas. A jak przyjdzie czas na zmiany - nie bój się ich, wszystko się jakoś ułoży. blabliczkaa - forum jest po to, by się wypowiadać - każdy ma prawo: zarówno Hania jak i Ty.

Gość Sylwia_A.
A ja uważam że powinnaś pójśc do terapeuty żeby uporać sie z przeszłością. I w końcu przestań żyć przeszłością, to już jest za Tobą, już nie wróci. Według mnie Twoje warunki są okej. Masz awersje do mężczyzn, ale dzieki spotkaniom u terapeuty byc może ją pokonasz. Dziecko to radość. Jeśli czujesz że chciałabyś je mieć to w porządku. Przestań sie ciągle oglądać za siebie. Przestań żyć przeszłością, ona już nie wróci, to już było, mineło, jest za Tobą. Zacznij żyć teraźniejszością i przyszłością!

Gość c--thru
Sylwia -dziekuje za konkretny i zyczliwy wpis. Niestety to nie prowo. Ja nie wierze nawet w to, ze bede miec lepsze zarobki dzieki temu, ze podnosze kwalifikacje i jednak caly czas pracuje.Po prostu mam koszmarne wspomnienia z miejsc pracy.

Gość c--thru .....

Gość idaret
Ja mam podobny problem, z tym ze nie mam zadnj awrsji do mezczyzn, sytuacja finansowa dobra, mam 37 lat ale jestem samotna. Wiem ze czas na maciezynstwo niedługo mi sie konczy i ni wiem co robic, nawt nie mam nikogo na oku, z drugiej strony skorzystanie z banku spermy tez raczej nie wchodzi w rachubę bo nie chce byc samotną matką i co ja mam zrobic z tym wszystkim? :-(

Gość lulek.....
idaret daj namiary do siebie będziesz mieć dziecko i chłopa, który jest w podobnej sytuacji. Chce mieć dziecko, a nie ma baby, ma 40 lat.

" idaret Ja mam podobny problem, z tym ze nie mam zadnj awrsji do mezczyzn, sytuacja finansowa dobra, mam 37 lat ale jestem samotna. Wiem ze czas na maciezynstwo niedługo mi sie konczy i ni wiem co robic, nawt nie mam nikogo na oku, z drugiej strony skorzystanie z banku spermy tez raczej nie wchodzi w rachubę bo nie chce byc samotną matką i co ja mam zrobic z tym wszystkim? " Spróbuj mnie poderwać:classic_cool:.W razie czego mogę udawać dziecko:D.

Gość c--thru .....
podciagam🖐️

Gość c--thru .....
...upuje