Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Maksikowa

Do miłośników piesków

Polecane posty

Gość Maksikowa

Hej wszystkim miłośnikom pupili. Kochani mam problem, mój szczeniak sika w domu..Jakie znacie metody by go tego oduczyć? I do tego jak zostaje sam to strasznie piszczy...Co zrobić by nie piszczał?..Proszę o odpowiedzi, dzięki.

Gość miłośnik psiaków
powinnaś z nim często wychodzić na dwór i powoli przyzwyczajać go do tego że ma załatwiach swoje potrzeby na dwoże, dodatkową motywacją mogą być dla niego psie smakołyki

Gość Maksikowa
I to wystarczy? Wychodze z nim raz w ciagu dnia na jakiś dłuższy spacer, i kilka razy na taki pod blok... Mimo wszytsko załatwia się w domu

kup maty do nauki czystości. u mnie sprawdziły się idealnie. sunia na nie sikała i bylo ok. jak tylko widzialam ze podchodzi do maty i szuka to bralam ja szybciutko na pole i po jakis 2 tyg nie bylo problemu :)

Gość miłośnik psiaków
raz dziennie nie wystarczy musisz wychodzić z nim przynajmnie 4-6 razy dziennie dlatego że jak wspominałaś w pierwszym poście jest to szczeniak, a one muszą wychodzić o wiele częściej niż dotosle psy ponieważ nie mają jeszcze w pełni rozwiniętego układu wydalniczego

Gość ajt
kup matki do nauki czystosci i albo nauczy sie tam siusiac pod twoja nieobecnosc albo zacznie ci syngalizowac ze chce wyjsc. po malym piesku widac ze chce siusiu i szuka miejsca odpowiedniego. wtedy trzeba ja szybko przeniesc na matke i najwazniejsze jest chwalenie!!! wtedy piesek bedie wiedzial ze robi dobrze. tak samo jak zrobi siusiu na dworzu. tez trzeba chwalic i glaskac.

Gość Maksikowa
A gdzie można kupić takie maty? w zoologicznym? i ile kosztują? Dobrze robię że gotuje mu mięso? Wątrobę, nerki, płuca, serca etc?