Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość w22e4

DO WŁAŚCICIELI KOTOW - lepszy KOT CZY KOTKA ?

Polecane posty

Gość w22e4

Lepiej wziac kota czy kotke ? Zakladajac ze bedzie to kot niewychodzący wykastrowany/badz wysterylizowana ? Czy plec w takim przypadku ma znaczenie ? Jesli tak to dlaczego ?

Gość w22e4

Gość kotka z założenia powinna być
spokojniejsza, ale to wszystko zależy od cech osobniczych ;) .

Gość to ... jeden pies
co wybierzesz

Gość Pani Dyzia
ja mam kocurka i jest bardzo fajny i kreatywny,ale przez to bardzo psoci;)

Gość miczka kicziczka
Miałam i koty i kotki ... i wykastrowane i nie i powiem Ci tak ... po kastracji to nie ma większego znaczenia. Wiem to z własnego doświadczenia. Każdy kot zazwyczaj po kastracji bądź sterylizacji jest spokojny. Nie to co przed - kotki potrafią być masakrycznie denerwujące, moje dwie, które jeszcze nie były sterylizowane .. chodziły dosłownie tyłkami po podłodze i nadstawiały się mojemu jamnikowi, żeby je bzyknął :D tak więc, płeć po kastracji nie ma większego znaczenia.

Gość Weronika-> weronka
kocur nie wykastrowany znaczy terytorium wykastrowany jest ospały i tyje kotka jeżeli jej nie wypuścisz samopas aby nie przyniosła kociątek jest łagodniejsza, lub dasz tabletkę - nie będzie rui jeżeli dużo pracujesz a kot będzie sam weź dwa, będą zajęte sobą i nie odczują tak samotności bo kot mimo że ma swoje ścieżki lubi towarzystwo innych, nawet psa :)

mam dwie sterylizowane kocice jedna spokojna, stara i grubcia, większość dnai i nocy przesypia druga młodsza, wariatka, żyć starej nei daje, ciągle aktywna, też w nocy czyli - nie ma reguły, każdy kot/kocica inny

Gość hipokryzja rzadzi
kiedys mialam 2 wychodzace koty - kotke i jej synka. kocur byl wiekszym pieszczochem :) obecnie mam 2 sterylizowane kotki - siostry. sa dni kiedy siedza wiekszosc dnia na dworze i przychodza na jedzonko a sa dni kiedy nie schodzilyby z kolan. wzielismy od razu 2 kotki, poniewaz oboje z mezem pracujemy a wiem z doswiadczenia innych ze jeden znudzony kot w domu to rozne rzeczy wymysla. 2 przynajmniej sie ze soba bawia i nie robia szkod w domu