Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nie chce mi się uczyć

Jak obstawiacie? Zdam czy nie zdam? Matura

Polecane posty

Z lektur przeczytałam jedynie Zbrodnię i Karę, Dżumę, Jądro Ciemności i Ferdydurke. Poza tym nie przeczytałam nawet streszczeń. W szkole również nie przykładałam się do nauki. Nie miałam podręczników ani nie prowadziłam żadnych notatek. Od czasów gimnazjum nie odrabiałam prac domowych. W ogóle się nie przygotowywałam przed maturą. Myślałam, że zrobię to dziś i jutro, lecz zmieniłam plany. Dodam, że pracy maturalnej na egzamin ustny również nie mam. Myślicie, że mam szanse na zdanie? :classic_cool:

Gość janek dzbanek
nie masz szans głupia i leniwa dziewczyno

Kiedy będzie po wszystkim to napiszę w tym temacie jakie miałam wyniki :P A wy możecie obstawiać nadal.... :classic_cool:

Gość janek dzbanek
A do jakiej szkoły chodzisz? LO, Liceum profilowane czy technikum?

Zakończenie roku szkolnego miałam w piątek, a uczyłam się w każdej z tych szkół :D Najpierw w liceum profilowanym, później liceum ogólnokształcącym, a na koniec w technikum...

Gość chłopi i potop
zależy od tematu. stawiam 70 do 30 że zdasz (o ile potrafisz pisać wypracowania na podstawie tekstu i wiesz mniej więcej kiedy którzy autorzy pisali)

Pisać wypracowanie raczej potrafię. Stawiam na jakieś wiersze, gdzie nie będę musiała się odwoływać do znajomości lektur (o ile nie trafiłabym na którąś z tych co czytałam)

Gość chłopi i potop
też mam na to nadzieję bo z lekturami raczej kiepsko a duża większość które dobrze znam już było w poprzednich latach :o

Gość antek z lasu
coś mi się wydaje że zdasz i to nie byle jak, ale dlaczego tak mysle to juz nie powiem :)

antek z lasu A może jednak powiesz? :)

Gość chłopi i potop
ja wolę nie wiedzieć dlaczego tak uważa i wyobrażać sobie że to jedna z osób, które wymyślały tematy :D

Gość Sunbeam
ja mysle ze nie zdasz tej matury skoro tak sobie to olewasz to nie ma szans i jeszcze nie masz przygotowanego nic na ustny...nie którzy sie juz przygotowuja we wakacje rok wczesniej zeby zdac i po nocach zakuwaja... ---------------------- Wejdż proszę. Tylko kliknij :** http://Sunbeam.gliteruje.pl http://gosia2807.gliteruje.pl

Gość antek z lasu
Nie jestem czegoś pewien, wiec nie powiem

Gość luksja punsja
tak mnie też czeka matura, ja przez 2 tyg uczyłam się po kilka godzin z polaka i znam już streszczenia wszystkich lektur bo rzecz jasna nie czytałam żadnej z nich. a z maty się nie boicie? ja muszę jeszcze trochę się pouczyć z angola, ale w sumie z czego się uczyć. Nie da się nauczyć słuchania i czytania a pisanie listów to pestka. Nawet tych formalnych. Wystarczy opanować formalne wstępy i zakończenia i już :) Poza tym w szkole miałam pisanie listów na oceny i każdy z nich zaliczyłam na 5 także powinno być dobrze ;) Tylko ta mata i polski;/

Sunbeam Moja przyjaciółka również nie miała przygotowanej pracy na egzamin ustny. Mimo to uzyskała 15 punktów. Dodam, że ona wcale nie jest osobą wygadaną, i "lanie wody" nie idzie jej dobrze. Dlatego mam nadzieję, że mi też się uda :P

antek z lasu A ja już wiem co masz na myśli :P

widze ze nie jestem sama. ja nie robie po prostu nic. NIC. ZERO. lektury zadnej nie przeczytalam ale mniej wiecej wiem o czym ktora jest.wypracowania pisze dobre ale prezentacji jeszcze nie dokonczylam. nie chce mi sie. ale tak sobie mysle,po co sie starac jak matmy na bank nie zdam? ale nas wystawili z ta matematyka,masakra. jak ja nawet zle nie umiem;/ a u ciebie autorko jak z matma?

Maturę zdawałam cztery lata temu. Polski, angielski, historia i wos - wszystko w rozszerzeniu. Szczerze? Nie uczyłam się z niczego poza historią (do której przysiadłam w kwietniu więc nie wiem czy się liczy:P ). Zdałam. 🖐️

Gość luksja punsja
a wy w ogóle wybieracie się na jakieś studia że tak zlewacie tą maturę? a próbną z maty zdałyście?

Ja z matematyką niestety również leżę :( :O Umiem tylko na perfekt kilka rzeczy (o ile już ich nie zapomniałam) Ewentualnie matematykę zdam w sierpniu, a do kolejnego egzaminu na pewno się przygotuję.

Gość luksja punsja
ale próbną zdałyście?

Do takich nieuków jak ja proponuję abyście później również napisali tu swoje wyniki.

Gość luksja punsja
ja jestem ukiem

Gość jak jestes madra i potrafisz
czytać ze zrozumieniem to zdasz :) Ja nie czytałam ani jednej lektury, streszczeń także, nawet nie wiedziałam kto napisał Pana Tadeusza a maturę zdałam 80% z pisemnego a z ustnego 90% :classic_cool: Tyle że na ustną uczyłam się dzień przed :p

Gość jsshskadffgf
Ja nie podchodze do matury bo wiem ze z matmy nie zdam, poza tym na studia sie nie wybieram, jedynie do policealnej szkoly wiec matura mi niepotrzebna

Gość Matura to bzdura
Ja nie przeczytałam ani jednej lektury i zdałam za 1 razem :) Jak wierzysz w siebie to zdasz :)

Gość niechcemisielogowac
ja nie przeczytalam zadnej lekktury;p bo non stop bylam w spzitalach:P podeszłam do matury bez zadnego przygotowania;P i wsyztsko zdalam:p gegere najlepiej w szkole;p noł stres czlowieku