Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mili34

pytanko do dziewczyn

Polecane posty

Gość mili34

mały problem, mianowicie od ok. 4miesięcy nie mam okresu, ciążę wykluczam, bo w tym czasie jeszcze schudłam, dużo stresów, brak czasu na jedzenie itp., zresztą jakby co, to byłoby już widać. Słyszałam,że są podobno takie tabsy od ginekologa na wywołanie okresu, czy ktoś brał może?

Gość uiok
a nie masz problemu z tarczycą??

Gość ELizzza20
ja na początku ciązy też schudłam 5 kg a widać troszke dopiero w 5 miesiącu napewno niejestes w ciązy?

Gość ELizzza20
luteine przepisują na wywołanie miesiączki

Gość 12345654321
tak zgadza sie luteine ja dostaje na tydzien luteine i po tym tygodniu dopiero ma pojawic sie miesiaczka

Gość mili34
Kurcze nie wiem... nie badałam się nigdy na tarczycę..... w sumie zawsze miałam nieregularny okres, jedynie jak brałam tabletki był normalnie. Tak to zwykle raz na 1,5-2mies. się pojawiał. No ale teraz to już jest naprawdę dziwne. Hmmm no nie robiłam testu, w sumie miałam taką sytuację,że mogłabym być w ciąży..... nie wiem ale myślałam,że jak nie tyję, a ja raczej mam do tego tendencję, to jest ok. Miałam w ostatnich miesiącach po prostu dużo stresu, problemy osobiste itp., zdarzało się,że jadłam raz na kilka dni....

Gość mili34
no i ze 2razy miałam poranne mdłości ale to już kilka tygodni temu, cholera jasna:/

Gość lepiej zrob test
moze nie jestes w ciazy, ale lepiej to sprawdzic

Gość lepiej zrob test
ile masz lat?

Gość ELizzza20
idz do apteki po test najpierw sie upewnij

Gość mili34
23lata, no chyba zrobię ten test, masakra będzie, kiedyś bardzo chciałam mieć dzieciątko już ale jak teraz to się okaże, to ja nie wiem....

Gość lepiej zrob test
mialas taka sytuacje, ze wchodziloby to w ogole w gre? gumka pekla albo cos takiego?

Gość mili34
tzn. 2razy było "bez", nie do końca ale wiadomo jak to jest z tymi "przerywanymi stosunkami", nie wiem, w sumie jakiś objawów specjalnych nie mam

Gość lepiej zrob test
trudno powiedziec, ale test lepiej zrobic

mam dokładnie to samo, okres bardzo nieregularny... jeśli mało jem mogę nie mieć okresu do 5 miesięcy... niestety, ale jak się głodzisz, to z pustego i Salomon nie naleje :P

Gość mili34
Nie no raczej się nie głodzę;P Wcześniej faktycznie baaaardzo mało jadłam ale to jak mówiłam - problemy osobiste trochę się odbiły i jedzenie było ostatnie o czym myślałam. Jednak od pewnego czasu jem naprawdę normalnie, właśnie myślałam,że teraz w końcu dostanę okresu, jak zaczęłam się normalnie odżywiać. nie zostaje mi nic innego, jak zrobić ten test, jak to wykluczę, to po prostu pójdę w końcu do ginekologa. Proszę Cię, nie strasz mnie tą ciążą pozamaciczną, bo aż coś mnie tam kłuć zaczęło....

Gość mialam tak samo
bardzonieregularne miesiaczki - w koncu mnie zdiagnozowali - problemy z tarczyca i prolaktyna, ja sie dziwie ze jak masz takie nieregularne miesiaczki to nie chodzisz po lekarzach i nie probujesz sie leczyc.

Gość mili34
Wiesz, od zawsze miałam tak,że raz jadłam raz nie, raz byłam na diecie raz nie, to stresy, więc okres nigdy regularny nie był, więc myślałam,że to z tego wszystko. Teraz zaczynam się martwić,że mam pasożyta jakiegoś bo jem jem i nic nie tyje a kiedyś to od razu dodatkowe kg i centymetry.