Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość franciszka29!

kto coś podpowie?

Polecane posty

Gość franciszka29!

hej wszystkim.chcę wyrobić dziecku dowód(ma skończony rok),ale ojciec dziecka nas zostawił.nie interesuje się dzieckiem,nie mam z nim kontaktu.jedyne co wiem to to,że pracuje i przebywa za granicą.jak wyrobić ten dokument?czy powinnam ograniczyć lub pozbawić ojca praw?jakie są tego plusy i minusy?

Gość franciszka29!
nikt nie ma doświadczenia w podobnej sprawie?nie mam kogo podpytać czy się doradzić

Gość franciszka29!
doradźcie coś,proszę

wydaje mi się że powinnaś zadzownić do urzędu miasta bądź do urzędu stanu cywilnego i tam zapytać... przykro mi ale nic więcej mi do głowy nie przychodzi. Piszesz że chcesz rocznemu dziecku wyrobić dowód... osobisty? To można tak?

Gość frytuśka.
jestem w podobnej sytuacji jak ty. sama wychowuje dziecko. nie wiem gdzie jest ojciec dziecka. jeżeli tylko możesz to pozbaw go praw rodzicielskich bądź przynajmniej oranicz je...

Gość franciszka29!
teraz jak dziecko chcesz wziąć zagranice,to musi mieć dokument.taki dowód jest bodajże na 10 lat

Gość franciszka29!
do frytuśka: a ty pozbawiłaś?jak się za to zabrać?jakie są plusy i minusy takiej sytuacji??

Musisz mieć jego zgodę na to.Chyba ,że założysz sprawę o pozbawienie go praw rodzicielskich ,wtedy możesz zrobić dziecku dowód lub paszport bez jego wiedzy...

Gość Dorota Mankiewicz
frytuśka pozbawienie praw rodzicielskich nie jets takie proste jak ci się wydaje tym bardziej, że z ojcem nie ma dziecko kontaktu. To się robi sądownie a jak ma to zrobić skoro ojciec się w sadzie nie stawi?

Gość franciszka29!
a jak go pozbawię praw to ma obowiązek płacić alimenty czy nie? bo słyszałam,że nie.zgody mi nie da.i nie pojawi się w urzędzie,bo ma nas w d...

Gość franciszka29!
dokładnie,nie wstawi się.w październiku był na sprawie o alimenty(które płaci za niego fundusz)a w marcu wyjechał i na bank nie przyjedzie na żadną sprawę.wysłał mi kiedyś smsa,ze on nie ma dziecka i jak tylko by nie musiał na nie płacić to może się go całkiem zrzec.myślę o tym pozbawieniu praw,bo co jak po 5 latach np przypomni sobie,żej est ojcem??

Gość paszport dla dziecka
nie dowód! do wyrobienia paszportu potrzebni są OBOJE rodzice, chyba że ojciec nie ma praw rodzicielskich. i nie jest ważny 10 lat, dla dzieci sa inne zasady.

Gość paszport dla dziecka
najlepiej to dzwoń do sądu i tam sie dowiaduj o wszystko.

Gość franciszka29!
koleżanka wyrabiała dowód córce,tyle,że była w urzędzie z ojcem dziecka.a ile może trwać sprawa o pozbawienie tych praw??

Gość franciszka29!
nie lubię sądów,ale jak to jedyne wyjście:-(ktoś jeszcze coś wie o pozbawianiu praw rodzicielskich??