Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dać czy nie dać?

18 siostry, 1000 złotych jakos prezent

Polecane posty

Gość dać czy nie dać?

co byscie zrobili, moja siostra obchodzi za niedlugo 18 urodziny, myslalam zeby jej podarowac z tysiac zlotych z zastrzezeniem ze zrobi za ta kaske prawko, ciekawe czy mnie poslucha :o w tym problem ze ja nie m ieszkam w pl, mamy slaby kontakt, jej wcale na nim nie zalezy... prosze ja juz ok roku zeby zainstalowala skype zebysmy mogli rozmawiac i sie widziec, ona n ic... czy warto dawac kase rozpuszczonej malolacie? dodam ze dla mnie nie jest to wielka ale tez nie jest mala to suma, do tego dodam ze spodziewam sie drugiego dzieckai wiadomo mam tez wydatki.

Gość dać czy nie dać?
ups :P

mam rodzeństwo i powiem,że nie dałabym tyle kasy.Może najpierw podpytać ją(np.wasza mama)czy gdyby dostała np.1000 zł.to zrobiłaby se prawko.zależy jak ona żyje,tzn.ma zawsze ciuchy jakieś i na różne najpotrzebniejsze wydatki.Bo jak nie ma to napewno będzie wolała się odkupić.Napewno choc trochę znasz siostrę i intuicja Ci podpowie.A jak nie szkoda Ci tyle wydać to co tam,przynajmniej się starasz i jesteś dobra siora.

Gość he ah he
ona ogolnie nie jest typem tapeciary i dyskotekówy :) zostala tez tylko ona moim rodzicom i oni o nia dbaja, zawsze ma jakas kaske, kieszkonkowe, ciuchy tez ma chociaz prosila mnie ostatnio o podeslanie czegos, no wiadomo w takim wieku chce sie miec szmatki....zastanawia mnie to tylko czy ona w ogole zasluguje na to ze wzgl. na to ze nic do mnie nie pisze, no jaj jest na gg nie spyta sie co tam itp, do tego jest troche zla za tego skype... sama nie wiem, nie zaluje jej takiej sumy ale chcialabym zeby przeznaczyla ja na prawko, ja sama wiem jakie to wazne zrobic prawo jazdy niestety rodzico nie bylo stac aby mi je zasponsorowac ... w kazdym razie dzieki za rade🌻 mam nadzieje ze moze jakis malolaty sie odezwa i napisza jak one by postapily i na co wydaly taka sume ;)

Gość o to ja mam podobnie
MOja siostra co prawda skonczy 18 za rok, ale powiem ci ze traktuje mnie tak samo jak twoja ciebie, tzw totalna olewka! a najlesze jest to ze mieszkamy razem obecnie. Jak bylam na studiach to w domu nie mieszkalam i bylo to samo, ona nie umie sie odezwac do mnie wogole a jak juz cos powie to albo czesc albo pa i tyle. I z tego powodu, ja bym na pewno mojej nie dala tyle kasy za takie zachowanie!