Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość fdhuyrt

jak powiedzieć dziewczynie ze ma zepsute zęby żeby jej nie urazić??

Polecane posty

Gość fdhuyrt
z zebami mam naprawde wszystko ok a moglem miec strasznie chu..jowo gdyby nie moja matka ktora o wszystko zadbala na czas.. mialem krzywy zgryz jak bylem dzieckiem a takze bralem duzo antybiotykow z roznych powodow ktore mi niszczyly zeby ale jednak wszystko bylo leczone na czas, mialem problem z kamieniem nazebnym i o to tez zadbala moja mama... dzieki temu dzisiaj mam zdrowe i ladne zeby:PP... tym bardziej mnie irytuje ze jej rodzice juz o to nie zadbali a chociazby moj przyklad pokazuje jak bardzo pozytywny wplyw moze miec troska rodzicow o takie rzeczy... a w jej przypadku co powoduje jak rodzic sie tym nie interesuje na czas

Gość fdhuyrt
NIE LIZE JEJ SZPARKI JAK MA TAM KREW!!!... zle to napisalem.. wytlumaczylem potem ze nie dzieje sie to pierwszego dnia ale troche pozniej... ma ewentualnie troche wiecej sluzu niz zwykle a krwi to moze jedna kropla jakbym wlozyl palec gleboko... a zreszta na inny temat jest ta rozmowa

Gość autor jest durny
:D:D:D:D:D:D:D

Gość autorko
powiedz że masz zepsute zeby i musisz do dentysty, ale sie boisz i czy n ie poszła by z toba ;) a potem od słowa do słowa

Gość Kobiecinka.......
Właśnie, idź z nią i zarazem ze sobą. Delikatnie, napewno nie będzie Ci miała tego za złe, a będzie wdzięczna:)

Gość so in love
nie daje mu sie calowac z jezyczkiem ale cipke do lizania chetnie daje ;) niezle z was ziolka :)

Gość fdhuyrt
do so in love ale czy ja mam na to jakis wplyw??

Gość annallii
ale o co wam chodzi z tą krwią? i minetą? mi facet tez robił minetę jak mam okres. ludzie boze jacy wy jestescie ograniczeni:D a co do problemu- to po prostu porozmawiaj z nią otwarcie czy jej w ogole na tym zalezy, zeby cos z tymi zębami zrobić. bo moze jej to nie przeszkadza. kolejna kwestia ze tez nie powinienes naciskać bo takie zabiegi są bardzo drogie. ja za swoją licówkę płacilam 1300 + wizyty u dentysty itp. takze nie wiadomo czy akurat te zęby sa dla niej priorytetem zeby tyle pieniędzy wydawać.

Gość oboje siebie warci 2 durnie
1 z paskudnymi zebami a 2gi robi minete po menstruacji ffuujjjjj

Bez urazy, mała, ale twoje zęby są zdrowe i pachnące jak oddech gruźlika w styczniową, leningardzką noc....

ja to Cię nie czaje. Kurde,macie swoje lata,nie jesteście dziećmi,którzy wstydzą się mówić o takich rzeczach a się cackacie jak nienormalni. I jestes zakrecony. Mowisz,ze ona sie nie chce calowac ,pozniej sie ze calujecie..ale nie o tym mowa. Moze wlasnie jej rodzice zadbali o to zeby miala zdrowe zeby a zdrowie zeby kolego to nie zawsze LADNE zeby. skoro ma szare to pewnie po kanalowym leczeniu a to takie w ktorym nie ma nerwa. Swoja droga jak Ci to przeszkadza to dobrze sie zastanow nad zwiazkiem,bo jezeli chcesz byc z nia na stale,to bedziesz musial to znosic na codzien

ale jaki problem wyprostowac czy nalozyc licowki? po prostu dziewczyna nie uwaza posiadania ladnych zebow za priorytet i tyle. jedno zaniedbanie rodzicow a drugie wlasne lenistwo :P ja bym sie nie cykala. powiedz jej ze wolalbys zeby sie czesciej usmiechala. widzisz ze nei lubi i chyba znasz powod. przynies troche ulotek od dentysty o licowkach, wybielaniu, prostowaniu etc i powiedz ze moze by sie na cos zdecydowala bo nie chcesz zeby do konca zycia chodzila taka ponura. albo cos w tym stylu jesli chodzi o calowanie z jezyczkiem to sa 2 wyjscia 1. jestes koszmarny i nie umiesz calowac 2. ona wstydzi sie zebow i smierdzacego oddechu

Gość NieLubiacaKrytyki
Ja nie lubie pocałunków z języczkiem, bo są... nieprzyjemne. Nie chodzi o zapach z ust, czy zęby czy cokolwiek, mój chłopak, lubił to, a mi było niedobrze, to wiec zalezy od osoby:)

Gość fdhuyrt
ogolnie lubi sie calowac ale nie z jezyczkiem... od samego początku naszej znajomości ani razu tego nie spróbowała bo jak próbowałem włozyć jezyk to ona swoj cofala do tylu jakby miala jakis odruch wymiotny jak pojawi sie tam cokolwiek innego niz jedzenie... nie bede ukrywal ze jest to troche irytujące i malo zrozumiale dla mnie... i jesli chodzi o 2 pkt napisany przez frappuchino to z pewnoscią nie jestem koszmarny a moze nawet przystojny w opinii wielu osob a nie tylko mojej a co do tego czy umiem calowac to mysle ze nie ma takiej opcji ze to bylby jakis dla nie powod skoro ona nawet raz sie nie przekonala czy to jest fajne wiec skąd ma wiedziec czy umiem czy nie umiem sie w ten sposob calowac

Gość fdhuyrt
za to seksu oralnego juz sie nie wstydzi w obie strony

Gość dramaaacisksko
jezu. byc z kims 9 miesiecy i sie nie calowac z jezyczkiem? ona jest jakas powalona chyba

Gość hhhhhhmmm ciężka sprawa
Może sobie wstawić implanty, to trochę kosztuje (nawet ok. 2000-3000zł za ząb), ale wtedy będzie miała porządne. Może zaproponujesz jej, że się dołożysz do kosztów leczenia?

Gość obrzydzaja mnie popsute zeby

Gość nie chłopak
ktoś pisał o koronie, ładna porcelanowa to koszt ok. 800 zł + wizyty, czyli prawie tyle samo co licówki, wybielanie u dentysty ok 600 zł, ale zęby po kanałówce ( a właśnie dlatego są szare) wybiela się inaczej, najczęściej trzeba wymienić też wkład (czyli tę plombę). Prostowanie - w tym wieku już raczej tylko aparat stały ceny za jeden łuk od 1500 zł (za metalowy) w górę + oczywiście wizyty co ok. 6 tyg. Piszesz, że włosy farbuje regularnie, ale nie napisałeś czy robi to sama, czy u fryzjera no i ja często (co 3 miesiące, czy częściej, rzadziej?). Napisz jeszcze jak ogólny stan jej skóry i paznokci, może po prostu brakuje jej witamin.

Gość fdhuyrt
wlosy sobie farbuje gdzies co 2 miesiace i robi to sama... uwazam ze ma delikatne problemy dermatologiczne na twarzy ale raczej nie jakies powazne chyba... ogolnie ponad wszystko jest atrakcyjną dziewczyną i mi się bardzo podoba... ma tylko wlasnie pare tych drobnych problemow z ktorymi mozna sobie poradzic a moze ona nie wie jak... bardzo ją kocham, dla mnie jest sliczna i cudowna ale ona by chciala zeby te problemy zostaly niezauwazone najlepiej przeze mnie... po prostu tak to wyczuwam bo wielokrotnie powtarzala ze nie chcialaby zeby jej partner zmianial ją na sile a zaakceptowal taką jaka jest, ona moje tego typu sugestie moze odebrac jako atak na nią ze chce ją zmieniać i mi sie nie podoba fizycznie... latwo wam wszystkim mowic o tym ze powinno sie rozmawiac otwarcie i wprost o takich rzeczach ale ciekawy jestem czy jakbyscie znali ją i bylibyscie na moim miejscu to też wszystko byloby dla was takie latwe... po prostu nie znacie do konca sytuacji

Gość nujn
Ale czego ty oczekujesz od dziewczyny? Zebow juz nie wyprostuje w tym wieku, koloru szkliwa tez nie zmieni, chyba, ze zacznie wybielac, ale kazdy szczery dentysta ci powie, ze to wcale nie jest zdrowe ani skuteczne, wiec o co chodzi? I nie myl zepsutych zebow z nieladnym zgryzem, bo to nie ma nic wspolnego ze soba.

Gość nie chłopak
ja miałam 21 lat jak założyłam aparat i po 1,5 roku miałam już proste zęby, także wiek nie ma znaczenia. Włosy farbuje zdecydowanie za często, dlatego wypadają. Powinna iść do fryzjera żeby ocenił stan jej włosów. Poza tym możesz jej kupić jakiś suplement ze skrzypem polnym. Na zęby nawet dentysta za dużo nie poradzi, jeżeli problemem jest zgryz i kolor po kanałówce (musiałaby odwiedzić ortodonte i wydać sporo kasy, do tego jej nie przekonasz, sama musi chcieć).

Gość Wyczesany Roman
Normalnie jej powiedz kurwa kochanie idź robić te zęby bo ja pierdole wyglądasz jak kocmołuch

Gość m a s a k r a ;d
słuchaj facet nie kazdy jest ideaalny , jesli ja kochasz to akceptujesz w pełni razem z jej wadami .. a sam mówisz ze zebów nie ma zepsutych tylko są po prostu nie za bardzo estetyczne ale zdrowe to w czym problem ? . zreszta to lekka abstrakcja ze nie umiecie ze soba gadac o wszystkim ;d nie brzeydzisz sie robic minety jak ma ciote a draznia cie jej zeby i zapewne czujesz lekki dyskomfort i obrzydzenie jak sie całujecie czy coś . Nie ogarniam cie jednym słowem ; d wez z nia kurwa pogadaj , badz facet wkoncu masz jaja . chyba ze nie ;dd

Gość m a s a k r a ;d
p.s dziwny ten wasz związek xd

Gość umpa lumpa
moze porozmawiaj z jej kolezanka, jednak to kolejna osoba, ktora ja zna i bedzie mogla cokolwiek podpowiedziec. Nie czytalam wszystkiego; zastanawiam sie, czy chodzi do dentysty na kontrole, na czyszczenie co pol roku. Wtedy moglbys zaczac rozmowe "Co ci dentystka mowila? Czy bedziesz cos robic z zebami niedlugo? Czy proponowala ci wybielenie zebow?".

Rozumiem Cię. Zaniedbane, szare, zęby u kobiety nie świadczą o niej dobrze. Zadbane zęby, paznokcie, włosy są ważniejsze od pięknego stroju. Osoba inteligentna, na poziomie dba o swój wygląd, gdyż jest on naszą wizytówką.

Ja bym po prostu powiedziała, że wyglądałaby pięknie, gdyby zdecydowała się poleczyć zęby. Bo chyba nie wymaga od Ciebie, żeby Ci się podobały dziurawe?:( Bez przesady. Można kogoś kochać i być przy tym obiektywnym.