Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Joanna 82***

Jaki leżaczek polecacie dla dziecka?

Polecane posty

Gość Joanna 82***

Chcę zrobić prezent siostrzenicy (2 miesiące) co kupić ? Proszę o radę :-) Zupełnie się na tym nie znam. Jaka firma ? Jaki leżaczek?

Gość BABY BJORN JEST NAJLEPSZY
Z NAJLEPSZYCH FISHERY SA DO DUPY, BO DZIECKO SIE W NICH SAMO NIE BUJA. ALBO BULISZ NA BATERIE, ALBO ODPADA CI REKA. DO TEGO SA TOTALNIE NIEPRZYSTOSOWANE DLA NOWORODKOW (PISZE O TYCH DUZYCH), BO SA ZAGLEBOKIE I MOZNA DZIECIAKOWI SPIEPRZYC KREGOSLUP.

Gość ona i on 55
mamy ten leżaczek z linku powyżej i jest rewelacyjny :D poelcam :)

Ja mam z fisher price i jestem bardzo zadowolona,ma specjalna wkladke dla noworodka(to dla inf osoby wyzej)

Gość BABY BJORN JEST NAJLEPSZY
A JAK WYGLADA TA WKLADKA? POZA TYM POZOSTAJE NIEROZWIAZANA KWESTIA BUJANIA. NIEMOWLE SIE SAMO W FISHERZE NIE POBUJA ZA CHINY LUDOWE. A WIBRACJE TO NIE TO SAMO. JA NADAL UWAZAM ZE BJORN JEST NAJLEPRZY I NAJPRAKTYCZNIEJSZY W SWOJEJ KLASIE. BUJA SIE Z NAJLZEJSZYM DRGNIECIEM DZIECKA.

Gość poooa
ja tez polecam lezaczek-bujaczek z fisher price,super.

Gość
co Twojego pierwszego linku to z fisher price też są teki leżaczki,moja koleżanka miała do córeczki podobny,też mogła tak huśtać dziecko

Gość Aaaby
Też polecam BabyBjorn. Sama taki mam i potwierdzam - buja się z każdym drgnięciem dziecka, nawet bardzo malutkiego (moje ma 2 miesiące). Co do Fisher-Price, to podobnie jak osoba wyżej uważam, że te ich duże modele (do 18 kg) na plastikowych płozach są niepraktyczne, bo są sztywne i stanowczo za głębokie dla miesięcznika. A modele na cienkich drucianych płozach tej firmy są skonstruowane w taki sposób, że same też się raczej nie bujają, tylko z pomocą mamy (to pewnie dlatego też są wyposażone w wibracje) i dziecko migiem z nich wyrasta. BabyBjorn starcza do 2 roku życia (do 13 kg), ma dwustronną tapicerkę i regulacje w 3 pozycjach (od noworodka po juniora).

Gość Joanna 82***
Widzę,że na allegro ludzie kupują te leżaczki z fisher pricea. Czy te wibracje przydają się ? Jak długo dziecko korzysta z takiego leżaczka ?

Gość Aaaby
"Starajaca sie mm", różnica polega na tym, że jego się nie huśta. Dziecko huśta się samo, a ty w tym czasie leniwie sączysz kawę. :D Fisher-Price to moim zdaniem słaby produkt w porównaniu z Bjornem.

Gość Joanna 82***
Ile kosztuje ten Baby Bjorn?

Gość Aaaby
Pojęcia nie mam, bo dostałam, ale raczej więcej od Fishera. Musisz sprawdzić. Zależy jeszcze od modelu (ja mam model "Balance", ale np. starszy model "1-2-3 Sitter" powinien kosztować trochę mniej).

Gość Joanna 82***
Już znalazłam 400-500 zł. Wygląda trochę smętniej niż fisher, Fisher ma dodatkowo zabawki . I bądź tu mądra :-)

Gość Aaaby
Ten też ma zabawki. - Pałąk z drewnianymi zabawkami trzeba dokupić osobno (do każdego modelu pasuje inny: czyli są 2 różne). Bjorn jest minimalistyczny, dlatego odstaje wyglądem od Fisherów. :) Za to jakość wykonania "pierwyj sort". To taka Emmaljunga wśród leżaczków. ;)

Gość
każdy ma swoje zdanie:) ale swoją drogą ile teraz jest bajerów do dzieci,jest w czym wybierać :)

Mi sie ten babybjorn kojarzy z bujaniem wozkiem,a to prawie zawsze skutkuje tym,ze potem dziecko samo nie chce zasnac i chce,zeby nim tak "rzucalo". Zostane jednak przy fisher price..;)

Gość Aaaby
Jak chcesz. :) Ja jestem zadowolona i nie mamy problemów ze spaniem.

Gość pytająca mamusia
ja miałam do 8 kg z fiher price i byłam bardzo zadowolona, nie był drogi, przy każdym ruchu dziecka bujał się i miał wibracje, prosty, lekki model, miał zabawki, mały nawet w nim jadł swoje pierwsze stałe posiłki :) Był tak często używany, że rozwalił się zaraz jak mały z niego wyrósł :) Ale za taka cenę mogę śmiało polecić na jedno rozbrykane dziecko :)

Gość krakers23
też poszukiwałam leżaczka niedawno, koleżanka pożyczyła mi ten z fisher price z wibracjami i byłam bardzo zadowolona, teraz sama chciałam kupić, bo wiecie jak to jest z pożyczaniem. moi znajomi polecali mi te baby bjorn, ale mnie na to nie stać, za jeden taki leżaczek mam 2 fisher price na allegro, a to że dziecko samo sie nie buja nie jest takim strasznym problemem;)

Gość mam nadzieje,ze bedzie dobrze
Fisher price do 18 kg. Starsze dziecko buja się samo. Rewelacyjne zabezpieczenie. Material mozna prac w pralce, latwo sie odpiera. Dla mnie super. dziecko uwielbia(ma 10 m-cy lezaczek odkad skonczylo 1 m-c).

Gość mam nadzieje,ze bedzie dobrze
Moje dziecko nie lubiło wibracji, ale powiem inaczej: byly mu one obojętne :) Natomiast dziecko znajomych je wprost uwielbiało. Lezaczek jest bezpieczny, moje dziecko w nim robi rozne wygibasy a lezaczek stoi. Jest wygodny, nie raz mi dziecko w nim zasnęło.Regulowane oparcie. Sluzy nam tez do karmienia. A teraz dziecko samo sie w nim buja. Taki mamy: http://www.allegro.pl/item1018235078_fisher_price_lezaczek_m7930_z_wibracjam.html

Gość mamajuz
ja mam taki, kołysze, wibruje, jest muzyczka ;) Można ustawić moc z jaką ma kołysać czy wibrować Z tym, że to kołysanie jest bardziej wyczuwalne dla lżejszych niemowlaków. Mój synek ma prawie 4m-ce i waży ponad 8kg i już to kołysanie nie jest tak wyczuwalne ;) Z tym, że ja właśnie nie chciałam go to takiego czegoś przyzwyczajać, żeby potem nie było problemów z zasypianiem Generalnie mały uwielbia tam przebywać :) http://allegro.pl/item1007735144_lezaczek_mamas_papas.html Z fisherprice polecam natomiast jumperoo, droga sprawa troche, ale niesamowita zabawa dla dziecka! - jak już trochę podrośnie. To moje najlepiej wydane pieniądze :) http://allegro.pl/item1021983821_fisher_price_skoczek_jumperoo.html

Gość Ten baby bjórn
strasznie "trzepie" dzieckiem :o Na tym filmie przynajmniej tak to wygląda.