Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ikkka

komunia ile?

Polecane posty

Gość ikkka

Mam w tym roku komunie córki, robie w knajpie(brak warunków w domu) rodzina duża. koszt to 100zł od osoby. Byłam 3 lata pod rząd na takich komuniach ,zawsze starałam się aby prezent czy kasa pokryła przynajmniej koszt naszego wyżywienia,na komuni. Czyli dawałam w granicach 300zł. Wczoraj dowiedziałam się ,że siostra mojego meza kupiła złoty pierścionek w lombardzie za 100zł i chce dać to +bombonierke. Wydaje mi się to dużym przegięciem bo ich jest 5 osób. oni + nastoletnie dzieci,w tym jedno 18 letnie . Ja mam też dorosłego syna, nie bawiły go takie imprezy więc mówiłam wcześniej ,że syna nie będzie. Podejrzewam ,że ich synek i 16-letnia córka zmyje się po obiedzie ,jak zrobili to rok temu na komuni. Niestety zapłacić za nich musze. Dodam ,że ich stać, on jest komornikem sądowym, ona pracuje u niego. Co o tym sądzicie

Gość onaaa szalonaaa
sądze ze myslisz o kasie a nie o dziecku..przykre

Gość igor942
300zł to tez malo teraz dają po 500zł a chrzestni 1000zł

Gość ikkka
ciesz się, ja ciesze się ,że to ostatnia komunia. To co teraz się dzieje to koszmar. Chrzestni chcieli kupić laptopa bo tak wypada, wybiłam im z głowy branie kredytu na nowy, znależli na allegro używany, ale małej starczy taki. Cena o wieeeeeeeeele niższa. Nie jestem chytra, ale....

Przerost formy nad treścią... Też się cieszę,że moje dzieci nie będą ani chrzczone jako niemowlaki,ani nie będą miały komunii. Powodzenia!

Gość ikkka
Nie myśle o kasie, ale troche przyzwoitości by się przydało. Nigdy nie kupiłabym dziecku złotego pierścionka, który będzie leżał 10 lat. Teściowej nie stać na prezent, ma kupić zegarek za 30zł. i tyle. Ale oni miesięcznie mają moje półroczne zarobki i to mnie wkurza.

Gość tak mysle
zapytaj sie ich wprsot czy przyjda z "dziecmi" bo musisz wiedziec bo chodzi o zaplate....moze wpadna wreszcie ze 100 zl ich rodzinka nie kosztuje..... mnie byloby wstyd dac mniej niz ktos ma poniesc koszta...... kiedys bylam na slubie.....mlodzi bakneli mimochodem ile placa za osobe wiec ja bez namyslu dalam o 200zl wiecej.....trudno.....nie mozemy kogos na koszta naciagac tym bardziej ze nas na to stac....tak jak w przypadku twojej....