Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość aguuguula28

pytanie o spirale

Polecane posty

Gość aguuguula28

hej mam takie pytanko, niedlugo poraz drugi zostane mamą i jak narazie tego szczescia mi wystarczy wiec chcialabym zalozyc sobie spirale i teraz mam pytanko jak do mam ktore juz ja maja lub mialy czy zakladanie lub wyciaganie boli?i wogole jak sie sprawuje?poleciłybyscie mi?

Gość aka ona 23
przy zakladaniu odrobinja dyskomfortu, lekki bol, po 2 porodach praktycznie zaden bol :P polecam merinę, te z miedzia moga powodowac infekcje i bezplodnosc... przy wyjmowaniu, zero bolu...

Gość ej powiedz
Nic nie bolalo, ale mialam ja tylko 8mies, bo mi sie wysunela :( Terazbiore tabsy i czuje sie tak jakos bezpieczniej. Chociaz rozwazam ponowne zalozenie spirali w tym roku. Moze tym razem sie uda.

Gość aka ona 23
co do sprawowania sie, mnie nie zawiodła!

Gość aka ona 23
ej powiedz, zmien lekarza bo ten ktory ci zakladal zle ja umiejscowil, najprawdopodobniej za plytko i takie sa konsekwencje, to nie byla 'wina' spirali tylko lekarza...

Gość mieszkanka niemiec
Mnie troche bolalo za kazdym razem ale ja to panikara jestem... a mam juz trzecia pod rzad :) mam zwykla z miedzia i zero problemow. Nie truje sie tabletkami i nie musze o nich pamietac. Troche bolu i 5 lat spokoju...

Gość taka sobieee jaaaa
moja kolezanka po pierwszej ciazy zalozyla sobie spirale, po 5 miesiacach okazalo sie ze jest w kolejnej ciazy, poniewaz spirala sie przesunela... wydaje mi sie ( kolezance z reszta tez) ze to lekarz zawiznil i zle ja zaaplikowal. co do bolu nic nie wpominala

Gość ej powiedz
tak, tak juz zmienilam :) chociaz czytalam, ze czasem cos takiego sie zdarza... szkoda mi tylko tej kasy.

ja chcę założyć,ale nie Mirenę bo po niej są skąpę miesiączki (plamienia) lub wcale ich nie ma,a to nie naturalne. Koszt u mnie 1200zł. Decyduję się na którąś z drucikiem :) choć nie wiem którą ?:( koszt 500-700zł.

Gość aka ona 23
ej powiedz, ile zaplacilas? ja nie zakladalam w polsce tylko w anglii i tu jest za darmo na fundusz zdrowia..

Gość aguuguula28
no wlasnie mojej kolezance sie tez wysunela, a wolalabym nie ryzykowac bo 2 dzieci zdecydowanie mi wystarczy :) a co do bolu to jednak wolalabym go uniknać a bezpłodnosc juz teraz mi nie straszna ;)

Gość aka ona 23
ryniu yyy masakra, nie wiedzialam ze w polsce są takie drogie!:O:O

Gość ej powiedz
o ile dobrze pamietam to 400zl. teraz biore azalie, bo jeszcze karmie. ale niedlugo pewnie skoncze i czas pomyslec o cyms innym, bo nie sluza mi te tabsy. kazdego dnia budze sie z nowym pryszczem( masakra!) a na dodatek krwawie/plamie niemal non stop.

Gość mam mirenę
Mam już drugą wkładkę mirena i naprawdę mogę polecić.Może nie ma krwawien,ale przynajmniej skutecznosć jest dużo większa niz przy zwykłej spirali.Mirenę stosuje większosć z moich znajomych i żadnej nie zdarzyły się ani komplikacja ani ciąża. Po wyciągnieciu pierwszej od razu zaczęłam regularnie miesiączkować,wszystko bez problemu.

no ja bym sie bala mirene. brak rwawien przez ok 5 lat to nie jest naturalne. nigdy nie wiesz,czy ci cos nie wyjdzie z czasem :(

Gość kwiat_kwiat
ja mam ślicznego syna:)- w ciążę zaszłam po roku od założenia spirali