Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Margerita210

3mm pęchęrzyk na usg- ciąża?

Polecane posty

Gość Margerita210

Witam, miesiączkę powinnam dostać 25kwietnia. Z racji takiego wielkiego opóźnienia, zrobiłam dwa testy. Oba ujemne. Dzisiaj sie wybrałam do lekarza. Robił mi usg dopochwowe. Jedyne, co zobaczył, to 3mm pęcherzyk. Nie jest pewnien, czy to wczesna ciąża, czy może początek miesiączki. Dodam, że często chodzę do toalety i mam bardzo wrażliwe piersi. Ginekolog kazal mi zrobić kolejny test za dwa dni, jeśli się okaże ujemny, mam zacząc brać luteinę na wywołanie miesiączki i tabletki dopochowe (mam infekcję). I teraz żyję w jeszcze większym stresie, bo jeśli się okaże, że test nei wykaże ciąży, a jednak w niej jestem? I zacznę brać te leki? Nie chcę zaszkodzić dziecku wtedy, ale z drugiej strony, jeśli to nie ciąża, to przecież miesiączkę muszę mieć. Nie wiem, co już mam zrobić, starsznie się stresuję całą tą sytuacją..

Gość Margerita210
buuu :( i jeszcze mi lekarz wykryl zrost na jajniku..jestem załamana

Gość Margerita210
właściwie wydaje i się, że lekarz zlekceważył ten zrost. I co to własciwie jest? Ktoraś z was na to cierpiała?

jeżeli chodzi o luteine to możesz ja bezpiecznie brać. Ona działa dwojako, jezeli jest ciąża to ją podtrzyma, a jezeli nie ma to wywoła okres.( brałam ją z obydwu powodów od 17 dnia cyklu przez 10 dni na wywołanie, a od 5 tyg ciązy do ok 17 na podtrzymanie) Co do leku na infekcje to nie wiem, ale w ulotce na pewno znajdziesz niezbędne informacje. A te 3mmm wydają mi sie za małe na ciążę.