Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość No to czas :)

Odstawienie tabletek

Polecane posty

Dzien dobry :) Licze na wasza pomoc kobiety :) Przez 7 dlugich lat bralam yasmine, przepisane mi zostaly bo mialam bardzo obfite,nieregularne i meczace miesiaczki. I rzeczywiscie bol ustal, okres sie wyrownal i wiedzialam ze co cztery tygodnie w srode jest godzina 12 w poludnie i wtedy zawsze okres byl ;) Teraz juz jestem mezatka i pomalutku planujemy miec dzidziusia. Nie ajemy sie zwariowac, poprostu zaczelam juz jakis czas temu brac witaminy, kwas foliowy - nie zaszkodzi a czesto pomoga. No i nadszedl tez czas ze postanowilismy odstawic tabletki, wlasnie powinnam je zaczac brac w sobote ale juz od soboty nie wzielam. I teraz: jakie sa wasze wspomnienia po odstawieniu tabletek? Jak sie zachowala waga waszego ciala, cera, jak wygladaly okresy po? Bardzo sie to wszystko rozregulowalo? Ile tak naprawde potrzeba aby cialo wrocilo do swojego normlanego cuklu bez hormonow? Czy powrocily bole menstruacyje, tak charakterystyczne dla nastolatek? Bede wdzieczna za odpowiedzi, bo troszke sie obawiam ;)

Gość nanananna
3 cykle trzeba odczekać tak mi lekarz mówił ja zaszłam wczesniej i mam bliźniaki

Gość 3miesiąc po odtawieniu
waga bez zmian, okres reguralny i bezbolesny (przed braniem tabletek dość niereguralne cykle i duże bóle.), czuje się świetnie, libido trzy razy większe niż podczas brania tabletek, ogólnie same plusy:)

A jak beda blizniaki to nie bedzie zle ;) Wlasnie slyszlam ze powinno sie iles tam odczekac bo jest najwieksza mozliwosc blizniakow wtedy :) Bylam jakies pol roku temu u pielegniarki pogadac. I ona wlasnie mowila ze to bzdura totalna, ze jak sie zdarza blizniaki to sie zdarza ale wedlug najnowszych badan blizniaki nie maja nic wspolnego z odstawieniem tabletek i automatycznym staraniem sie o dziecko. Powiedziala mi ze aby zaburzyc wczesniej juz gospodarke hormonow to nalezy przed okolo pol roku przed konretnym staraniem " zapomniec" przyjac tabletki albo dwoch w pierwszym tygodniu ich przyjmowania. Oczywiscie wtedy tez mozna zajsc przypadkiem, bo wlasnie zbadano ze "wpadki" przy przyjmowaniu tabletek zdarzaja sie najczesciej kiedy kobieta zapomni wziac jej w pierwszym tygodniu ich normlanego przyjmowania. To co powiedziala mi pielegniarka przy okazji cytologii - nie wiem ile w tym prawdy ale rzeczywiscie przez ostatnie pol roku to nie bralam tabletki albo dwoch w pierwszym tygodniu tabletek a wiec mam nadzieje ze rzeczywiscie troche rozburzylam te hormony i bedzie nie tak zle ;) Dziekuje za dodatkowy topik, zaraz poczytam

to libido 3 razy wieksze brzmi zachecajaco ;)