Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ___lekko rozczarowana___

Moja matka ma romans - co dalej?

Polecane posty

Gość leal22
Pogadaj z nim i nie pozwol, aby uczciwy czlowiek byl tak perfidnie oszukiwany. Moja mama byla wlasnie zdradzana i niestety nikt jej o tym nie powiedzial, i dowiedziala sie po wieeeelu latach. Ja o tym nie wiedzialam, ale wiedzieli inni i nie powiedzieli nic, udajac, ze wszystko jest ok. Obrzydliwosc:O

Gość dorosła kobieta
lekko rozczarowana Nie chcę bronic twojej matki,ale...nic nie dzieje się bez przyczyny,gdyby była szczęsliwa nie posunęlaby się tak daleko. Jeżleli zaangazowala sie tak bardzo w ten romans to najprawdopodobniej nie była szczęśliwa,żadna normalna kobieta bedaca w miarę szczęsliwym długoletnim zwiazku nie zdecyduje sie na takie szaleństwo.Moim zdaniem od dawna coś było między nimi nie tak,wyjazd jedynie przyspieszył cos co mogło stac sie nieco pozniej.A,ze ojciec kocha,cóz,do uczucia nikogo nie zmusisz,mozesz tlumaczyc ,argumentować,jeżeli nie chce to i tak do niego nie wroci .

Gość stara zolza
zgadzam sie z dorosla kokieta. Madrze mowisz. Autorko, przemysl dobrze jej wpisy.

Gość stara zolza
z dorosla kobieta.

Gość taka jedna ktora sie nudzi
dorosla kobieta- ktos ci juz wczensiej napisal,ze powinnas miec nic dorosla kretynka. nie chialam tu nikogo obrazac,ale twoje wypowiedzi sa tak beznadziejne, ze az az dupe sciska. zdrada to zdrada, nie suzkaj dziury w calym. jej matka zdradzila ojca. mieszka oficjalnie z jakims kolesiem, o ktorym dowiedziala sie corka jak u nich byla. dziwne,ze w ogole go nie kryla. dlaczego ojciec ma nie wiedziec, albo sie obwiniac? co nie dzieje sie bez przyczyny?? wymowki ma suzkac? ze co? wyjechala w swiat, maz w Polsce. odbilo kobiecie i tyle. skoro autorka mowi,ze tata nie zdradzal mamy, to dlaczego tak ci trudno w to uwierzyc? byla az tak nieszczesliwa? o jej jaka biedna pani. musiala na pocieszenie znalezc innego faceta, o ktorym zapomniala powiedziec mezowi. twoj tok rozumowania jest bardzo dziwny. malo wiesz o zyciu najwodoczniej. czetso sie tak zdarza, ze ludzie wyjezdzaja i albo rozstanie albo zdrady albo jeszcze cos. jest mnostwo takich przypadkow. w takim razie jak jej zle bylo z mezem, to czemu rozwodu nie wezmie? no czemu?

Nie zależy mi na tym, aby mama wróciła. Nie sądzę też, aby tacie na tym zależało gdy się już dowie. Znam go na tyle, aby wiedzieć jak zareaguje. Poza tym postram się zapałnić mu czas i organizować jakieś ciekawe wypady (ja, mój chłopak, brat + jego narzeczona i ich maleństwo). To co dzieje się między rodzicami to mimo wszystko moja sprawa - to moja rodzina. To moi rodzice. Bez względu na to czy komuś to odpowiada. I mam prawo reagować gdy jedno krzywdzi drugie. Nie pozwolę, aby tata był dalej okłamywany. W żaden sposób sobie na to nie zasłużył. Jeśli coś było nie tak to mogła o tym z nim porozmawiać. Nie rozmawiała - wiem bo rozmawiałam o tym z tatą. Ona się poprostu puściła - nie ma sensu nazywac tego inaczej. Nie jeden raz mówiłam jej co myślę o ludziach wyjeżdżających za granicę i tam zdradzających współmałżonków, partnerów.

-lekko rozczarowana- zgadzam sie. nikt nie zasluguje na takie traktowanie. powiedz tacie i dajcie mu wsparcie,o ktorym piszesz. powodzenia!! i szczescia dla taty.

Gość rabbka
dorosła kobieta ma rację Nie ma skutku bez przyczyny

Gość dorosła kobieta
do taka jedna ktora sie nudzi Zastanawia mnie dlaczego matka wyjechala,widocznie cudowny mąż nie byl w stanie utrzymac domu i latwiej bylo wyslac zonę niz ruszyc wlasny tylek.Byc moze ona nie pracowala i musiala prosic o kazdą złotówkę,pomyślałas o tym? Akurat życie znam bardzo dobrze,spotykam sie na codzień z róznymi przypadkami i wcale nie są tak proste jak wszystkim wokól sie wydaje. Co z tego,ze nie zdradzał,moze byl beznadziejnym mężem,moze byla z nim tylko ze względu na dzieci, z tego co pisze autorka byl dobrym ojcem. Tak naprawdę to nikt z nas nie wie jak jest,córka ewidentnie wybiela ojca i oskarża matkę.Życie nie jest czarno białe.

Gość morituri
A może jest tak, że tato się domyśla, ale nie chce wiedzieć tak oficjalnie? Nieraz tak bywa. Gdyby wiedział "oficjalnie", musialby coś zrobić, tzn odejść od mamy, a może on tego nie chce? Może chce "przeczekać? Nie jestem pewna, czy powinnaś mówić ojcu o tym tak wprost. Może powinnaś poweidzieć, ze nie jesteś pewna, czy mama jest wierna? To jest tak trudno wyczuć. :(

Nigdy nie musiała prosić o pieniądze. I nie było też takiej sytuacji, żeby kasy nie było. Była. Tylko jej zachciało się więcej. Wyjechała bo chciała więcej kasy. A tata nigdy nie był leniwy. Całe życie coś robi. Nie potrafi usiedzieć w miejscu. Mimo tego, że jest chory (niewydolność nerek). Nie wybielam ojca. Nigdy nie byłam za którymś z rodziców mniej lub bardziej. Mamie po prostu odbiło. Albo za bardzo spodobał się "holendereski" tryb życia - niezobowiązujący. Poza tym jeśli de facto nie chce być z tatą ze względu na jakieś kwestie to niech mu to powie! A nie kłamie w żywe oczy. Nic, kompletnie nic jej nie usprawiedliwia! I proszę o nie pisanie, że zawsze musi być powód. Nie musi. Mój były też się puścił. Nie miał powodu. Do dziś nie wie dlaczego to zrobił.

dorosla kobieta nie zgadzam sie z ani jendym zdaniem. moze matka poznala go wczensiej? pzred wyjazdem? przez net? nie wiaodmo. skoro matka wyjechala, tzn ze chciala dorobic. nie zarabia na rodzine, to napisala juz wczensiej ich coirka. sami sie utrzymuja. mamusia byla tak spragniona faceta,ze poszla w tango. zobacz co pisze autorka. nie potrafisz czytac ze zrozumieniem? mamie odbilo?! nie musial nikt zawinic,zeby to sie stalo. nie doszukuj sie. czemu nie powie mezowi,ze nie chce juz z nim byc??? odpowiedz, dlaczego wedlug ciebbie go oszukuje?

Gość chinota
skoro twój tata nie ma szans pojechać do Holandii (a może powinien??) to chyba nie ma innego wyjścia niż żebyś mu sama powiedziała. zwłaszcza że nie jesteś już dzieckiem. potem już sprawę zostaw między nimi dwojgiem, chyba niedobrze żeby dziecko było rozjemcą między rodzicami. Twój ojciec powinien zakończyć ten związek. Może pójdź do niego razem z bratem? Twój ojciec powinien zachować teraz dowody na to że to jego żona go opuściła, a nie on ją, aby orzec rozwód z jej winy a nie z jego.

Gość chinota
z "dorosłą kobietą" nie zgadzam się w ogóle, to matka zachowała się jak dzi***ka, jak niedojrzała nastolatka, nic nie mówiąc ojcu, a sypiając z innym facetem. I teraz dzieci muszą za nią to odkręcać, paranoja! Dojrzała kobieta, jeśli chce zakończyć związek to go kończy, a nie oszukuje wszystkich dookoła i ich raniąc. Ta matka nawet nie ma odwagi powiedzieć prawdy prosto w oczy nikomu.

Gość dorosła kobieta
Moze go juz nie kocha,ale nadal lubi i ceni,nie chce go dodatkowo ranić. Powtarzam,ze nie popieram jej i nie bronię,ale zeby ocenic czyjes postepowanie trzeba wysluchać obu stron. Autorka nie pisze jaka byla matka wczesniej,z ogolnikowych informacji mozna jednak sie domyslac,ze byla normalną kobietą i matką,na pewno nie puszczającą sie na prawo i lewo żoną,wiec tym bardziej to wszytsko mi nie pasuje.

Gość dzieci sie ma na cale
zycie ale partnera niekoniecznie,rozumiem rozczarowanie autorki:O ale nie nalezy tak osadzac mamy moim zdaniem oczywiscie wiesz w zyciu to roznie bywa czasami wszystkiego nie widzimy,kobieta w pewnym wieku jest znowu szalona i wolno jej byc taka faktem jest ze nie postepuje wobec was uczciwie ale ona teraz racjonalnie nie mysli miej dla niej serce cierpiec bedziecie wszyscy ale to nie powinno oznaczac zerwania kontaktu z nia

mnie bawia te dwie ostatnie wypowiedzi:D kobieta zdradzila, nie ma zcasu dla corki,ktora ja odwiedzila ale przeciez jest normalna i w ogole nie trac kontaktu... brawo. moze jeszcze corke czy syna nauczy skakac z kwiatka na kwiatek. dorosla kobieta,a zachowuje sie jak gowniara. "moze go lubi i ceni":):):) jasssne raczej ma dwa serduszka w oczach, a do meza pisze czy dzowni bo musi. wspolczuje ci autorko tej sytuacji,ale nie masz co zwkelac,ja bym powiedziala po przyjezdzie. czy nikt z was nie chcialby wiedziec,ze jest zdradzany?! ludzie,co sie z wami dzieje? dorosla kobieta, chyba zna to z autpsji,dlatego broni mamy tak mocno. powodzenia!

Jaka była wcześniej? Normalna (albo takie wrażenie zawsze sprawiała). Choć wydaje mi się, że wówczas też się puszczała. Tylko nie mogłam tego tak łatwo odkryć. Teraz wszystko widzę inaczej. Pewne rzeczy pasują do siebie. Tata miał lecieć ze mną do Holandii, ale ostatecznie zrezygnował. Widząc zapewne zapał mamy do tego pomysłu. Stwierdził, że nie chce jechać. On bardzo mocno przeczuwa co się dzieje. W jakiś sposób się przed tym broni. Bez względu na powody dla których się puściła powinna była postawić sprawę jasno. A tak tylko kłamie i wszystkich oszukuje. Mnie, brata, tatę. Jej kochaś też ma żonę i dzieci. Oboje są siebie warci. Być może to co zrobiła nie powinno oznaczać konta kontaktu. Nie mniej gdy wyjeżdżałam powiedziałam jej jasno, że nie chcę jej więcej widzieć. Nigdy więcej. Za wszystkie kłamstwa, za to co zrobiła tacie.

Moze go juz nie kocha,ale nadal lubi i ceni,nie chce go dodatkowo ranić. Przeczytaj to jeszcze raz i sie zastanow co piszesz. Zdrada wynika tylko z egoizmu zdradzacza. Jezeli matce autorki bylo zle to mogla w inny sposob zalatwic swoje sprawy. Zdrada, klamstwa nie sa lekarstwem na wczesniejsze klopoty. Matka autorki zamiast wniesc o rozwod, oszukuje cala rodzine. Gatki o szczesciu i, ze zycie doroslych nie jest czarno-biale itd. proponowalabym w sadzic w d.... jako totalne egoistyczne bzdety.

Gość dzieci sie ma na cale
do takiej jednej ty chyba nie rozumiesz co ja mowie i co dorosla mowi:O nic nie dzieje sie bez przyczyny tu nie chodzi o popieranie danego faktu bo jest to tragedia dla calej rodziny ale autorka ma 25lat brat tez dorosly czy mama musi byc zawsze tu i teraz dla dzieci - ja ci powiem nie musi i wiem co mowie bo mam dzieci w podobnym wieku ,kazdy ma prawo zyc jak uwaza matka predzej czy poxniej poszuka kontaktu z dziecmi/nie ma innej opcji/teraz jest dla siebie i trzeba jej na to pozwolic do cholery chyba swoje calkiem niexle zrobila skoro ma tak wrazliwe dzieci prawda?

Gość dorosła kobieta
do taka jedna czytaj ze zrozumieniem,wczesniej napisalam co sądze o zachowaniu matki gdy przyjechala córka,absolutnie tego nie popieram. Czepiasz sie wyciagnietych z kontekstu zdań. Jezlei facet puszcza sie na lewo i prawo wszystkie go tlumaczycie , podajecie sposoby jak go zatrzymac,jak zniszczyc kochanke itp,gdy kobieta ma jeden romans w dlugoletnim związku nazywacie ją dziwką,moze warto to przemyśleć.Trochę więcej tolerancji.

Gość chinota
"Powiedziałam jej jasno że nie chcę jej widzieć" To był odruch, i wydaje mi się że zdrowy. Oszukała ciebie, twojego brata, tatę. Myślę że to jest zdrowa reakcja. To ona powinna ciebie prosić żebyś się do niej odezwała po tym wszystkim, a nie ty ją. Ja akurat mam tatę który się rozszedł z mamą i wiem że nie jest to wszystko oczywiste, to jest cała kopalnia ludzkich uczuć, zawód itd ale przynajmniej wy jesteście dorośli. Najgorzej myślę ma wasz tata, będzie musiał sobie jakoś poradzić. Ale z niego chyba jest taka ciapa skoro sam nie przejrzał na oczy co sie dzieje tylko mu muszą dzieci mówić :(

dorosla nie uogolniaj. nigdy nie bronbilam zdradzajacych facetow!!1 nienawidze tego, mam nadzieje,ze nigdy nie zostalam zdradzona. wydaje mi sie,ze nie pzrezylabym tego,ale na pewnoe! nie wrocilabym do tego faceta. mam corke i nie pozwole na takie akcje jakie miala autorka tematu. czytam ze zrouzmieniem i w zyciu tak sie nie nasmialam. przeczytaj slowa leny. a ta druga,ktora zaciecie broni matki,ktora w ten sposob sie zachowuje, tez brawo. szukajcie powodow,zwalajcie na facetow. nikt nie zalsuguje na takie traktowanie. tym bardziej,ze matka autorki obraza sie, strzela fochy jak jej to wlasne dzieci wygranely. cos tu jest chyba nie tak? skoro dziewczyna pisze,ze ojciec zachowywal sie normalnie, na Boga, przeciez on czeka na glupi sms od zony!!1 a ona w tym zcasie zabawia sie z jakims frajerem,!!!! nie no mama na medal. wybacz autorko,ale ponosi mnie czytajac takie denne wypowiedzi jak 2 pan wczensiej. "moze go lubi i ceni":) teskt miesiaca:) ojeciec ma prawo wiedziec, co jego pseudozonka wyprawia!!!!

Gość inndygo
no dobrze - powiesz ojcu ,ze jego żona go zdradza - i co dalej ? spodziewasz sie pewnie ,zę cos zrobi , prawda ? co powinien zrobić twoim zdaniem ? rzucić ja, rozwieśc sie , awanturować ,utrudniać powrót do Polski ? do domu ? Poczułaś siezraniona i dotknięta - bo każdy z nas nawet dorosły chce wierzyć ,ze jego rodzice są inni , czyści , że nie dotyczy ich brud tego śwaita - a tu przykre rozczarowanie . Ale czy to nie jest tak ,że chcesz powiedzieć ojcu wcale nie po to żeby przejrzał na oczy - tylko żeby wyrównać z matka rachunki ? Tylko co będzie z ojcem , októrego tak sie rzekomo troszczysz , jak sie okaże ,ze on o wszysatkim wie - ale nie chce przyjać tego do wiadomości ? Że on i twoja matka mają swoje sprawy , swoje ustalenia , swoje zasady ? Po co sie chcesz wtrącać w nie swoje sprawy ? Ojciec twój nie jest głupi - na pewno cos przeczuwa - jakim prawem chcesz go pozbawić złudzeń ? Je4st dorosły - twoja matka też - a ty zachowujesz sie jak dziecko ,ktore manewrujać pomiędzy rodzicami chce " ugrać " swoje .

Ma prawo wiedzieć i się dowie. Wolę mu to sama powiedzieć. Lepsze to niż sposób w jaki ja się dowiedziałam. Przejrzałam w końcu jej komórkę (bo cała masa rzeczy mi nie pasowała), ten aparat akurat nie miał blokady (drugi tak) i o mało nie zemdlałam czytając smsy. W życiu się tak nie czułam. Tak wściekła i przerażona zarazem. Tak bardzo zszokowana. Cała się trzęsłam. Tata musi wiedzieć. Nie pozwolę żeby dalej był okłamywany. Za nic pod słońcem. Nie zasługuje na to. To świetny, inteligentny facet. Kochaś mamy to totalny bałwan - co zresztą dałam mu odczuć.

Gość dorosła kobieta
Przeciez on doskonale wie co ona robi,woli udawac i odsunąc problem. Wyobraz sobie,ze jest wiele osob ukrywajacych zdradę tylko dlatego,zeby nie ranic dotychczasowego partnera.

Gość inndygo
wiesz co - wydaje mi sie ,ze tobie wcale nie chodzi o ojca - tylko o to żeby dopiec matce . pokaż jeszcze ojcu te smsy - a co go będziesz oszcżdzać - niech wie jaka jest matka , i jakim jest idiotą ,ze jakochał . żal mi cie dziewczyno , bo sie swoimi " prawdami " zadławisz kiedyś

Gość dorosła kobieta
inndygo masz rację.

Gość nie ma sensu odpowiadać
taka jedna ktora sie nudzi dorosla kobieta nie zgadzam sie z ani jendym zdaniem. moze matka poznala go wczensiej? pzred wyjazdem? przez net? nie wiaodmo. skoro matka wyjechala, tzn ze chciala dorobic. nie zarabia na rodzine, to napisala juz wczensiej ich coirka. sami sie utrzymuja. mamusia byla tak spragniona faceta,ze poszla w tango. zobacz co pisze autorka. nie potrafisz czytac ze zrozumieniem? mamie odbilo?! nie musial nikt zawinic,zeby to sie stalo. nie doszukuj sie. czemu nie powie mezowi,ze nie chce juz z nim byc??? odpowiedz, dlaczego wedlug ciebbie go oszukuje? mamuśka ma alternatywe w postaci Taty autorki niestety :( jak tamten ją zostawi dla innej to wróci jak gdyby nigdy nic :( baby też są podłe nawet nie wiecie jak bardzo i często takie żmije jakimś cudem okręcają sobie świetnych facetów wokól palca a potem za nich wychodzą (nie ma czegos takiego jak sprawiedliwość)

Gość inndygo
podejrzewam ,że jesteś zdolna przedstawić jakąś " krestywną rzeczywistość " żeby tylko pasowała do twojego przekazu - skoro potrafisz po komórkach szperać