Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gram_de_parte_2

matura - anglik!!!!!!!!!

Polecane posty

Gość gram_de_parte_2

Słuchajcie jakie sciągo z anglika mogą okazac sie przydatne Wiem ze nie sciągne ale posiadanie takiej sciągi troche psychicznie bedzie mi lzej:p bo bede wiedziala ze jak cos to wystarczy looknąć:P ale kompletnie nie wiem co na takiej sciądze umiescic:P

Gość aha i ach
Widziałas w życiu na oczy arkusz podstawowy z angola???? Nie da sie zrobic sciagi. Co najwyzej mozesz sobie zwroty do listu napisać, formalnego i nie, i jakieś spójniki, łączniki itp. :O

Gość gram_de_parte_2
no wlasnie wiem dlatego pytam co warto moze ktos juz robil ( w poprzednich latach) i wie co jest przydatne

Gość aha i ach
no przecież mówię, zwroty typu "I am writing to express my opnion about..." albo "I am writing in connection with...":O

Gość kasiaaaaaaaaaaaaaaaaaa
ja sobie robię ściągę z przydatnych słówek do listu które mi się mylą taką wypasioną z alfabetyczną kolejnością ;)

Gość hlui
jesli matura z anglika bedzie tak banalna jak z matmy i polaka, to najtrudniejsza rzecza na niej bedzie zdanie w past simple:D

Gość niestety nie pomoge Ci
poniewaz zdawalam mature rozszerzona

nie ryzykowałabym na Twoim miejscu ,a jak wypadnie Ci ta ściaga np ? Wyrzucą Cię od razu z sali i nie ma zmiłuj...