Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość agaciora33

mieszkanie z councilu

Polecane posty

Gość agaciora33

ochane kafeterianki! czy trudno sie zalatwia mieszkanie z councilu? mieszkam samotnie z synem (lat 12) pod londynem. jestem rozwiedziona od lat szesciu, mam prace jako self employed i mieszkamy na wynajmowanym. ciezko jest nam i pomyslalam nad zmiana mieszkania wynajmowanego na councilowskie. jednak mam pewne watpliwosci. czy takie mieszkania odbiegaja od normy w jakis sposob? slyszalam, ze w councilowskich flatach mieszkaja same rodziny patologiczne totez boje sie tam zamieszkac z dzieckiem. czy takie mieszkania sa ladne, zadbane? jakie macie sasiedztwo?? no i o ile sa tansze od tych wynajmowanych? no i pytanie finalowe: od czego zaczac poszukiwania mieszkania councilowskiego?? i jakie kryteria musze spelniac zeby sie zakwalifikowac?

Gość kobieto idz do councilu
i sie dowiedz :P

Gość tez mieszkam w counsilowskim
Place 240 za miesiac za domek w szeregowce z ogrodkiem, nie jestem z patologicznej rodziny, moj domek wczesnej zamieszkiwalo starsze malzenstwo, wiec zadbany byl, idz do counsilu, wez formularz, wypelnij, zloz i czekaj.... pozdrawiam

Gość agaciora33
dziekuje za odpowiedzi. czy jeste jeszcze ktos kto chcialby sie podzielic swoimi opiniami na temat mieszkania w domku z councilu?? a jakie musze spelniac kryteria zeby dostac? bo tego nie wiem. i co, mam tam pojsc i poprosic o mieszkanie? a czas oczekiwania?

gdy mnie wysłano na counsil to chciano dosłownie wszystkiego ...mi na pierwszym miejscu zażądały ile jestem w uk i czy pracuję ponad rok ..a potem to już dokumentalnie wzystko od a do z

Gość natalia po jakiemu
ty piszesz? :O

Gość to zalezy
ile zarabiasz, ile teraz placisz za wynajem, ile pokoi teraz wynajmujesz (jesli 2 to watpie zeby szybko Ci przyznali) mieszkanie z councilu przewaznie jest do remontu choc nie zawsze. a staralas sie o dofinansowanie na mieszkanie?

Gość agaciora33
nie, nie staralam sie o dofinansowanie. a jakie wymagane sa dokumenty zeby uzyskac dofinansowanie?

Gość kolorek67543
idziesz do councilu i prosisz o formę na Housing and Council Tax Benefit -u mnie jest to jedna forma.Musisz jeszcze poprosić o aplikację na dom. podstawowe dok-payslipy,nin,ho,czasami kontrakt,id,steatmenty 2 m-ce-przeważnie na końcu formy jest napisane co masz im dać

Gość to zalezy
na Twoim miejscu postaralabym sie o dofinansowanie. mieszkania z councilu czasem w utrzymaniu rownaja sie z mieszkaniem wynajmowanym tyle, ze nie sa swiezo po temoncie. idz do councilu i popros o forme do housing & council tax benefit. osoba wyzej napisala jakie dokumenty beda potrzebne :) wiesz ja za domek 3 pokoje place tyle samo co szwagierka za domek 3 pokoje z councilu + musiala zrobic konkretny remont...