Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość brakakceptacji

demony dziecinstwa-jak je pokonac

Polecane posty

Gość brakakceptacji

otoz jestem osoba o malej pewnosci siebie, cialge niezadowolona z siebie, ze swojego wygladu(na tym punkcie mam wrecz obsesje), inteligencji, umejetnosci itp. wiem ze duzy wplyw na to mialo moje dziecinstwo. rodzice rzadko kiedy mnie chawili, ciagle byli z czegos niezadowoleni. wyrobilam w sobie przekonanie ze jestem beznadziejna. czy w wieku 30 lat mozna sie jeszcze zmienic?

można praktycznie każdą rzecz jaką zrobisz i nikt nie ma o nic pretensji zrobiłaś dobrze więc to że sobie nie radzisz jest tylko oszukiwaniem samej siebie

Gość brakakceptacji
?????

Gość brakakceptacji

Gość DannyTh3Fog
raczej już nic nie zmienisz - życie

Gość brakakceptacji
:-(

mozna zmienic. ja zmienilem. bardzo pomaga zmiana srodowiska np.

Gość brakakceptacji
bywalam w roznych srodowiskach ale zawsze za mna cignie sie ta mysli " jestes brzydsza, gorsza itp" choc obiektywnie patrzac w kolo mnie sa i ladniejsi ale tez i brzydsi

Gość brakakceptacji
nie

Gość uppppppppppppppppp

Gość hophophophop
czyzby wszyscy mieli szczesliwe dziecinstwo?

Gość widze ze sami szczesliwcy tu
siedza

Gość Livre_
Pewnie,że da się zmienić,ale to wymaga solidnej pracy.

Gość fafranka.
Jest jeden niezawodny sposób- miłość! :) Nie wiem czy coś innego potrafi pomóc tak jak wspaniały Ukochany. Odkąd jestem z moim chłopakiem czuję się wartościowa, piękna, wspaniała :) Jak księżniczka. A uwierz, że dzięki rodzicom przez wiele lat czułam się jakbym była nikim :(

Gość zawsze_zawsze
Możesz zmienić, trzeba tylko chcieć. I nie nastawiaj sie na natychmiastowe efekty. Ale uwierz mi, że można zmienic swoje przekonania o samym sobie. Acha ... i jeszcze jedno - milość _ TAK, lecz ona nie leczy i jeśli nie znajziesz w sobie milości do samej siebie do kazda miłośc jaka przychodzi z zewnątrz będzie niepełna. Do osoby która wpisała się na temat milośc = a jak los zadecyduje ze stracisz tę osobę to zostaniesz tylko ze wspanialymi wspomnieniami i natychmiast powróci male poczucie wartości.

Gość widze ze sami szczesliwcy tu
wydaje mi sie ze milosc niekoniecznie pomoze. zreszta chce zeby to moje lepsze myslenie o sobie nie wynikalo jedynie ze ktos miprawi komplementy. zreszta ja mam tak ze nawwet jak jakis facet mi je prawi to a bardzo w nie nie wierze

Gość a może chodzi ci
obejrzyj sobie Modę na sukces to się dowiesz co zrobić, Nick się dowiedział....buhahahahahahaah

Gość wwwzzzddd
z wszystkim niezależnie od wieku można sobie dać radę, tylko to wymaga bardzo dużo siły i konsekwencji;

Gość ale masz dylemat
mnie w ogole nie chwalili, mama nie miala dla mnie czasu, ojciec nawyżej przylal pasem nikt mnie nie przytulal , mialam mase obowiazkow, a dzis jestem podobno "wspaniala zona i kochanka" Moze dlatego, ze mialal obowiazki w domu to nie mialam kiedy myslec czy mnie ktos akceptuje czy tez nie.

Gość ale masz dylemat
Tato chcial zebym jak najszybciej poszla do pracy, a nie "platala sie po szkolach", bo u niego bylam darmozjadem.....tak, tak sie do mnie zwracal :(

Gość jakkolwiek ...
moze sie to wydac smieszne, wiekszosc naszych problemow ma swoje korzenie w dziecinstwie nie zawsze chcemy, mamy ochote, samozaparcie etc, by popracowac nad soba, dotrzec do zrodel problemu i ... go rozwiazac w trakcie takiej pracy moga wyplynac rzeczy, ktore nas beda przerazac, z ktorymi nie bedziemy sie zgadzac, nie zechcemy przyjac takiego stanu rzeczy do wiadomosci i ... zaniechamy prace a problemy zostana klucz lezy w dotarciu do swojego wewnetrznego dziecka, do przeanalizowania faktow i spojrzenia prawdzie w oczy - wtedy jest szansa na zmiane http://tiny.pl/htxjr książka "Wewnętrzne dziecko" Autor: Aneta Łastik

Gość wiesz kazdy ma inna psychike
jesli np dziecko jest niesmiale samo w sobie z urodzenia i jeszcze jest ciagle zawstydzane przez rodzicow porownywane na niekorzysc to niestety katastrofa gotowa