Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bolą:(

problem z zębami- pomóżcie

Polecane posty

Witam! Słuchajcie, mam problem z moimi zębami. Bardzo dawno nie byłam u dentysty (parę lat), teraz powoli zaczynają mnie boleć (zwłaszcza te na końcu, czy 6 i 7). Ostatnio muszę gryźć prawą stroną, bo lewa zbyt mnie boli. I mam problem. Nawet nie chodzi o to, że boję się pójść do dentysty (to trochę też), ale po pierwsze nie mam za dużo czasu (a takie ich kompletne wyleczenie pewnie dużo czasu mi zajmie), a po drugie boję się kosztów. No i jeszcze dochodzi fakt, że mimo, iż jestem z Wrocławia, więc sporego miasta, to nie znam żadnego dobrego dentysty. To w sumie najmniejszy problem, bo mogę sobie sprawdzić w necie i ocenić, jednak zawsze jakiś dyskomfort to jest... Jak sądzicie, ile czasu może mi zając wyprowadzenie na prostą? Niestety nie wiem ile mam ubytków i zębów do naprawy, więc pewnie nie będziecie w stanie mi odpowiedzieć. Ale tak mniej więcej, jak uważacie?:) Pozdrawiam!

Gość magranka
No masz rację, ciężko teraz ocenić ile może Ci zająć doprowadzenie do porządku Twoich zębów:) Ale nie bój się, każdy dobry dentysta dostosuje swój grafik tak, żeby zadowolić swoich klientów:) W końcu to jego praca i ma z tego kasę. Moim zdaniem nie powinnaś czekać tylko od razu lecieć do jakiegoś stomatologa. Im później pójdziesz, tym możesz mieć więcej do roboty. Wiesz, jeśli dobrze pójdzie i będziesz miała np. tylko dwa zęby do roboty, to kto wie, może uda Ci się wszystko załatwić podczas jednej wizyty:) Z kosztami to niestety, ale trochę trzeba faktycznie wydać... No ale cóż, to jest konieczność. Na zdrowiu nie ma co oszczędzać. I odradzałabym Ci kierowanie się wyborem dentysty pod względem ceny. Swoją drogą pewnie możesz się też dogadać, żeby zrobić to na NFZ, może trochę dłużej poczekasz, ale to zawsze jakieś wyjście. A co do sprawdzonego dentysty, to nie znam nikogo we Wrocławiu, więc Ci nie pomogę. Ale popytaj się wśród znajomych, do kogo oni chodzą, może Ci kogoś polecą. Powodzenia i powtarzam raz jeszcze: leć do dentysty:)

Gość fterka
I jak tam, już dotarłaś do dentysty? Faktycznie powinnaś pójść, nie bać się niczego i udać się na wizytę. Jak będziesz zwlekać może być jeszcze gorzej! Jeśli szukasz kogoś we Wrocławiu, to warto odwiedzić gabinet Tarabuła. Widziałam trochę opinii o nich na tym forum, chyba we Wrocławiu to jest popularny gabinet. Jeszcze pojawiał się dość często gabinet Keramed, ale oni chyba tylko estetyczną medycynę robią.

Gość Studentka stomatologii
Radziłabym Ci się udać jak najszybciej na kontrolę, zoorientujesz się co masz do zrobienia, czy wystarczy zwykła plomba, czy kanałowe jest potrzebne, czy może bedzie trzeba nawet coś usunąć.

Hej! Miałyście rację, żeby jak najszybciej udać się do stomatologa. I tak za późno się zdecydowałam, ale lepiej późno niż wcalę:p Na szczęście powoli wychodzę na prostą. Okazało się, że miałam 5 zębów do zrobienia, w tym tylko jeden kanałowo:) Więc nie było tak źle... Nie miałam za dużo czasu ostatnio, ale 4 zęby już zrobione:) W przyszłym tygodniu czeka mnie ostatnia wizyta, ufff:p Dzięki fterka za radę, faktycznie sporo dobrych opinii było o Tarabule, teraz sama się muszę przyłączyć do tych opinii:) Naprawdę porządny gabinet. Jednak okazuje się, że dentyści nie są tacy źli i straszni, jak zawsze o nich myślałam (chyba złe wspomnienia z podstawówki i liceum:p). Dzięki dziewczyny za rady raz jeszcze!