Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość rzeka mleka

za dużo pokarmu

Polecane posty

Gość rzeka mleka

pomocy.. dziewczyny mam 2 tygodniowego synka i rzeke mleka w piersiach.. kiedy karmie malucha to około po godzinie jestem już cała mokra :/ piersi są nabrzmiałe i twarde.. to okropne nie moge nigdzie iść siedze tylko przy laktatorze. Wiem że szałwia zmniejsza lub zwalnia laktacje. gdzie ją kupić jaka to ma być szałwia?????????????????????? a może są inne dobre sposoby?? POMOCY!!

Gość plottttttttttt
na pewno nie możesz odciągać laktatorem bo jeszcze bardziej pobudzać laktację. Tylko przez karmienie możesz ustabilizować, bo wówczas organizm sam dostosuje ilość produkcji mleka. A laktatorem znak, że tego mleka potrzeba więcej.

Gość podnioseeeeeeeeeeeeeeeeee
przeciez możesz sciągać i mrozć pokarm :) 6mc w zamrażalniku. Kup torebki, sciagaj i pakuj, super inwestycja:)

Gość nefretooo
nie odciagaj laktatorem!prowokujesz piersi do produkcji pokarmu! przy zaniku pokarmu-sciaga sie laktatorem by pobudzic piersi do produkcji.

Weź gorącą kąpiel i w wodzie ciepłej rozmasuj sobie piersi tak żeby nie było grud (to miejsca gdzie są zastoje pokarmu) z tych zatkanych kanalików możesz troche recznie wycisnąć pokarm ale nie dużo, tylko tyle żeby nie bolało. Czesto przystawaj dziecko, z czasem ilosc mleka sie unormuje. Laktatorem lepiej nie bo bedizesz miec jeszcze wiecej mleka. Ale uwazaj aby nie było tych zastojów bo mogą doprowadzic do zapalenia piersi. Ja tak sobie radziłam przy obu córkach, pierwszą karmiłam rok, druga ma juz 9,5 mies i dalej karmie.

Gość hgdj
miałam podobnie- mroziłam nadmiar pokarmu- przydał mi się po powrocie do pracy. Szałwię kup zwykłą w torebkach np. w aptece i pij herbatkę z szałwii rano i wieczorem. Tak jak dziewczyny radzą nie odciągaj pokarmu laktatorem- w ten sposób pobudzasz jego produkcję. Najlepiej ręcznie, tak by poczuć ulgę. Z czasem laktacja sama się unormuje.