Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

qju

trądzik-dieta

Polecane posty

Zaczęłam unikać tego złego jedzenia, już przez dobry czas nie jem żadnych słodyczy, a o smaku czekolady dawno zapomniałam. I nie wiem tak na prawdę czy dieta wpływa na stan cery? Nie jem słodyczy(wszystkich, w tym różnego rodzaju chipsów) białego pieczywa, żadnych bułek słodkich, mleka również nie piję. Tłustych dań nie jem, unikam soli, i innych przypraw. W mojej diecie znajdują się takie rzeczy jak: chleb razowy pełnoziarnisty, świeże warzywa, orzechy włoskie, owoce, raz w tygodniu jogurt z musli lub otrębami. A mimo to, ostatnio strasznie mnie wysypało na twarzy i zaczyna się pogarszać. nie wiem co jest tego skutkiem, wydaje mi się że odżywiam się prawidłowo, chociaż i tak mam dużą niedowagę, i jest mi trudno tak dalej wyliczać jedzenie każdego dnia. Owszem nie tylko stosuję dietę, ale również przyjmuję leki przepisane przez dermatologa. Już na prawdę nie wiem co dalej robić, strasznie mnie to przerasta. Co robię nadal źle?

Gość naddia1
bo tak na dobra sprawe nigdzie nie jest udowodnione ze dieta faktycznie wplywa na stan cery innym dieta pomaga innym nie mozesz miec tradzik o podlozu hormonalnym lub z innych przyczyn (gronkowiec) dieta coz, warto sprobowac, postosowac zobaczyc czy ma to jakies znaczenie zdrowe odzywianie ogolnie warto przyswoic dla calego organizmu, tylko nie popadając w skrajnosci ja tez utrzymuje diete, choc ostatnio sobie pofolgowalam z uzywkami i slodyczmi, oprocz typowo imprezowego rumienia nie zauwarzylam nowych zmian, moze od czekolady robia sie duuze,ale reszta jedzenia ok byc moze sie myle,ale nie jem macznych, pszennych rzeczy i nie pije mleka i nie zauwarzylam najmniejszej poprawy dlatego dosc sceptycznie podchodze do tych diet i oczyszczan organizmu, a wczesniej sie na to mocno nakrecalam. Nawet byl czas ze jadlam wylacznie wafle ryzowe i jablka. Powodzenia

Oczywiście nawet ze względu na samopoczucie zdrowe odżywianie wpływa dobrze na organizm, więc tak czy siak, nie odważyłabym się przegryźć coś słodkiego. Boje sie jedynie o przyszłość. Ostatnio bardzo schudłam, nie wiem czy ma na to wpływ moja dieta, ale nie zamierzałam tego. Każdy zaczyna to zauważać, i boję się objaw anoreksji, nie chcę do tego doprowadzić, ale mam ogromny mętlik w głowie. Nie wiem jak sobie poradzić, by w przyszłości nie mieć skutków ubocznych.

Gość naddia1
jedz co mowi Ci organizm, sluchaj go on powie Ci wszystko- brzmi podejrzanie ;) ale tak jest w rzeczywistosci, niczego nie powinno brakowac bedac z nim w zgodzie wiesz i nie jedzenie i opychanie sie dziadostwem moze miec skutki uboczne najwazniejsze jest to jak sie czujesz-czy jestes oslabiona etc jesli tak to napewno sygnal ze nie jest dobrze jesli nie jesz slodyczy a lubisz to orzechy wloskie z miodem (naturalnym) pyycha no ale orzechy niektorych uczulaja ;) pozdrawiam

już mam mętlik w głowie. To wszystko mnie przerasta. Czy pomidory mogą wywoływać trądzik? jedzenie ich codziennie może mieć jakieś skutki? Nie wiem, może to od tego tak ostatnio mnie wysypało, matko jak ja bym chciała mieć na wszystko odpowiedź..znaleźć rozwiązanie, i mieć to za sobą. pomóżcie

Gość _chudzinka_
qju, jeśli masz niedowagę to proponuję zrobić badania krwi i sprawdzić, czy nie masz również niedoborów jakichś witamin - to mogłoby wpływać negatywnie na cerę. Czy robisz regularne maseczki? Polecam peeling + maseczkę z glinki zielonej (najlepiej takiej w proszku do rozrobienia z odrobiną wody - do kupienia w aptece) i do tego jakieś maseczki domowej roboty, np. z drożdży. Dobrze jest robić sobie takie kuracje np. raz w tygodniu. Z kosmetyków bardzo dobra jest pianka do mycia twarzy - Afrodita - już po kilki zastosowaniach cera jest gładsza i są z nią mniejsze problemy. Z jedzenia unikaj czekolady, kakao, kawy i ostrych przypraw, a także chipsów, ale co do pozostałych potraw czy też słodkości to chyba lepiej nie przesadzać i nie odstawiać ich zupełnie. Mnie się zdarza zjeść kilka kostek czekolady i w takiej ilości nie wpływają one negatywnie na cerę. ps. Co to za leki od dermatologa? Sprawdzałaś ich skutki uboczne?

codziennie jem owoce i warzywa, więc raczej niedoboru witamin mieć nie powinnam. nie robię maseczek, bo po nich czasem mnie wysypuje, nawet po glince, a innych sztucznych, nawet nie chcę używać. I myślę że peelingi by tu nie pomogły, bo mam teraz sporo ropnych więc to tylko pogorszyło by sprawę. unikam takiego jedzenia, jestem na tym punkcie przewrażliwiona, nie wybaczyłabym sobie gdybym skusiła się na coś słodkiego. te leki uzywam już od dwóch lat, sprawdzałam wszystko. Zawsze sprawdzam, lecz taki dermatolog z mojej miejsowości jak zdążyłam zauważyć chce tylko i wyłącznie na siebie zarobić. za wiele razy się nabrałam na lek, który miał pomóc. W czerwcu jadę trochę dalej do poradni dermatologicznej, mam nadzieję że tam mnie wyleczą. Ale do czerwca daleko.

ale chodzi mi o pomidory, czy one nie wpływają źle na cerę? czy przy trądziku pospolitym mogą wywoływać ropne? być może jestem za bardzo przewrażliwiona na wszystko ,nie ukrywam. za dużo już o tym myślę.

Gość _chudzinka_
Nie wiem. Nigdy nie słyszałam o negatywnym wpływie pomidorów na cerę i raczej spodziewałabym się, że pomagają a nie szkodzą.

zna ktoś jeszcze jakieś sposoby na trądzik?