Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość sloneczna1988

PCO, brak owulacji , a pozytywny wynik testu ciążowe

Polecane posty

Gość sloneczna1988

Witajcie, Leczę się na PCO od paru lat, biorę regularnie SIOFOR, po odstawieniu Jasminu (który okres wymusza) zaczęłam mieć regularną miesiączkę, parę tygodni temu byłem u ginekologa który stwierdził brak owulacji - nawet nie wziął pieniędzy bo mu się mnie szkoda zrobiło, około miesiąc temu kochałam się ze swoim chłopakiem podczas gdy on skończył we mnie. Po czym zaczęłam mieć dziwne objawy, okres mi się spóźnia już drugi tydzień, bolą mnie piersi, dzisiaj rano zrobiliśmy test ciążowy który wyszedł pozytywnie ... JAKIM CUDEM ?!

Gość natalka25
Cuda sie zdarzaja, pco nie wyklucza zajscia w ciaze tylko je utrudnia, jak sie leczysz to dlaczego nie;-)

Gość sloneczna1988
Natalia ale to nie chodzi już o samo PCO tylko o możliwość zajścia w ciąże podczas gdy owulacji ani widu ani słychu !

Gość natalka25
ja mam podejrzenie pco, tzn ze to zółte ciałko jest zepsute i plemnik nie moze zaplodnic czy jakos tak;-) tak mi lekarz wytlumaczyl ale tak jak napisalam wszystko jest mozliwe trzeba sie od razu do doktorka nudac;-)

Owulacja może nagle wystąpić. Ja też nie mam owulacji, przynajmniej tak twierdzi lekarz ( wysoka prolaktyna ) ale jak wiadomo nagle coś może się poprawić i wtedy występuje.

Gość natalka25
w sumie to ja bralam przez 5 m-cy luteine ale przestalam sie leczyc i teraz nie wiem co i jak;-)

hm....jestes pewna ze nie mialas na jajnikach cialka zoltego ciazowego jak ci lekarz robil USG? a moze bylas jeszcze przed owulacja??? moze ci sie przesunela. A moze masz jakies zaburzenia hormonalne.....zrob sobie test z krwi BetaHCG i sprawdz czy we krwi masz duze stezenie tego hormonu. Jesli bedzie wysokie wskazujace na ciaze to idz jak najszybciej do gina jeszcze raz i powiedz o testach.

Gość Rikitikioo
A co to jest pco?My ostatnio zrobilismy to do konca dzień po miesiaczce i zastanawiam sie czy moge byc w ciazy?