Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

ksdad

Szerokie pieluszkowanie. Jak długo?

Polecane posty

Była dziś u Nas pani położna :) Kazała zastosować pieluszkowanie u mojego maluszka. Czy muszę robić to cały czas? mam wrażenie, że jest mu w tym bardzo niewygodnie. Mogę zakładać tą pieluszkę np na noc ? Lub na jakiś określony czas dziennie ??

Gość ej powiedz
ja zakladalam na noc(i to tez nie kazda), no i czasem w ciagu dnia do czasu drugiego badania usg. bylas juz z maluchem na usg?

no właśnie nie byłam. Mały ma 3 tyg w tym 2 tyg spędził w szpitalu na OIOM ie, ponieważ był dość poważnie chory. Termin wizyty i USG mamy dopiero na 14 Lipca. czy do tego czasu muszę stosować pieluszkowanie ?

Gość ej powiedz
to napewno nie zaszkodzi, wiec lepiej wkladaj ta dodatkowa pieluche.

ale Mały jest teraz taki niespokojny, że zaczyna mnie to martwić. Może tylko na noc ?

Gość olga111
ja do czasu badania czyli jak syn miał 6 tyg.zakładałam pieluszke tetrową na pampersa ale jak badanie wyszło ok ,najlepsze parametry to przestałam bo były upały i nie chciałam męczyc małego ,ale ortopeda powiedział ze mam dawac dwie pieluchy dopoki nie skonczy roku!!!ciekawe jak by jemu sie chodziło z taką bułą w kroku:)

Gość djhgo
ja nie pieluchowalam i bioderka same sie ufomowaly

Gość A dajcie spokój z tym
szerokim pieluchowaniem, tylko u nas, w Polsce się to stosuje... Ja nie pieluchowałam, a poza tym leżał dużo na brzuszku w pozycji żabki, jak go nosiłam to też tak aby nóżki były na żabkę itd. A ta połóżna to reantgena ma w oczach?

Gość kfjgklfdjgg
Moja malutka będzie miała dopiero 11 tygodni jak pójdę z nią poraz pierwszy na badanie bioderek. Czy to nie za późno?

Ja też nie pieluchowałam, położna powiedziała gdybym zakładała dziecku pieluchy tetrowe a nie nasze pampersy to owszem jest za szerokim pieluszkowaniem. Pampersy są szerokie a jeszcze jak dziecko nasika wiec nie ma potrzeby.

Nigdy nie pieluchowałam, jak byłam na usg to lekarz mi powiedzial że walczy z tą metodą już 20lat. Bioderka były w porządku i nawet nie kazal już powtarzać badania, chyba że pediatra zaleci.

a od kiedy połozna to lekarz? mi połozna wysmarowala całe dziecko sudocremem i kazala tak robić, jak pediatra to zobaczyła to chwyciła się za głowę i dostałam zjebke. :O