Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mamamiesieczniaka

co na przeziebienie u miesiecznego dziecka?

Polecane posty

Gość mamamiesieczniaka

ma katarek i kaszelek delikatny. co można takiemu maluszkowi podawać?? kupiłam maść majerankową i mało skutkuje. co mogę zrobiić aby ulżyć dziecku?

Gość mamamiesieczniaka
poradźcie plisssssssssss

Gość o rany ranyy :)
z takim maluszkiem to dopediatry a nie na forum się radzic!!!!!!! chcesz dziecku zapalenie płuc zafundowac????? a ta mascia to sobie dupe posmaruj!!!!!!

Dokładnie z tak malutkim dzieckiem to najlepiej do pediatry. Raczej nikt Ci tu nic nie poradzi.

Gość mamamiesieczniaka
ale mi to pediatra kazał stosowac i nic wiecej ale mu nie przechodzi i dlatego pytam

Jeżeli byłaś u pediatry to inna bajka. Ja mogę na katar polecić wodę morską i aspirator. Najpierw psikasz do noska tą wodą podnosisz dziecko na chwile do góry a na koniec odciągasz aspiratorem :) Szybciutko katarek przechodzi :)

Gość mamamiesieczniaka
okej wielkie dzieki jak nie przejdzie do poniedziałku mamy spowtrotem sie pojawidz a nawet mamy dzwonić to lekarz przyjedzie. a cos do wysarowania można dla takiego malca żeby go rozgrzać?? pewnie nie bardzo??

Niestety wszystkie maści rozgrzewające są od 6-7 miesiąca. Ale możesz witaminkę C podać.

zapytaj w aptece od kiedy mozna stosowac otrivin dla niemowlat a przede wszystkim odciagaj wydzieline i podaj witamine C klad dziecko na brzuszku ale nie zostawiaj samego no i jesli kaszle mozesz go sobie ulozyc na kolanach na brzuszku i oklepac delikatnie plucka i oskrzela nie plaska reka musisz zrobic taka zlozona jakby lodke i oklepywac z gory na dol uloz mu glowke troszke nizej i wazne gdyby zwrocil pokarm nie martw sie bo wydzieliny potrafia splywac po tylnej scianie gardla i prowokowac wymioty jak je odda to nawet lepiej:)

Gość dgffdh
mysle ze powinnas go inhalowac olbas oil kupic cebion a tak to za malutki zeby na wlasna reke decydowac

Gość kwietniowa mamamarysi
moja córcia tez to przechodziła jak była malutka , katar był okropny nawilzaj czesto nosek polecam marimer w sprayu , odciagaj katarek aspiratorem smaruj pod noskiem mascia majerankowa - ułatwia oddychanie , kładz na brzuszek nawet jak bedzie sie denerwowało zostaw dziecko na chwile w tej pozycji katar ładnie scieknie z noska , ja czesto tez delikatnie oklepywałam plecki i klatke piersiowa i przede wszystkim nie martw sie na zapasi uzbrój sie w cierpliwosc katarek to jeszcze nic strasznego a pokasłuje bo sciekajacy katar podraznia scianki gardła krtani ja robiłam tak kilka dni i ładnie wszystko przeszło

katar szybciej przejdzie na swiezym powietrzu, ukladaj dziecko zeby mialo wyzej glowke, lub na brzuszku ,na kaszel mozna podawac siemie lniane nie za geste, ale wczesniej skonsultuj z lekarzem, a na rozgrzanie to gesie tluste ale trudno je zdobyc, zadnych masci rozgrzewajacych nie polecam bo dla takiego maluszka za ostre mozna pieluszke skropic mieta lub amolem i przewiesic na lozeczku, to ulatwia oddychanie, zdrowka zycze

Gość sandrusiak29
Bardzo dobrym lekiem jest sambucol baby na przeziebienie u niemowlat polecil mi lekarz i faktycznie nie mylil sie juz na nastepny dzien podawania synkowi tego leku zauwazylam poprawe!!

Gość Ola

Dla mnie ostatnią deską ratunku jest aspirator do nosa z haxe i to od zawsze. Bardzo sobie go chwalę i moim zdaniem jest skuteczny.