Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość aiky77

czy Polska jest bogatym krajem ?

Polecane posty

Gość fdsfdsfds
miedzy bogaty a biedny jest jeszcze miejsce dla sredni .. Polska nie jest bogatym krajem , nie jest też biedna .. Powiedzmy przeciętna, srednia

Gość gość
W ogóle to bardzo, bo skoro przy tym złodziejstwie, rozpieprzaniem publicznych pieniędzy jeszcze dycha to znaczy że ma potencjał... niestety korzystają z niego tylko złodzieje a naród popada w nędzę 😠

Gość gggghhder
polska tez czytalem ranking actual individual consumption aic ze polska jest bogatsza od czech i estonii wg aic w 2013 w dzienniku rzeczpospolita a według pkb na osobe czechy sa jedynie bogatsze od polski polski pkb na osobe wynosi 21,000 usd a w czechach 26,000 usd na osobe zarobki tam troche wyzsze ale ceny w czechach są o 20% wyzsze niz w polsce a zarobki ok 15% wyzsze to realnie polska bogatsza nikt mi kitu nie wcisnie ze niby taniej byłem w czechach i tam jest np w tesco kauflandzie czy w innym markecie w ktorym tam byłem duzo drożej bo porównałem równiez ceny w tych samych sklepach w polsce

Gość vccxcxc
Czyli Czechy jednak bogatsze . Wcale mnie to nie dziwi.. U nich są mniejsze różnice w poziomie życia miedzy wschodem a zachodem Wrocław jest podobny do Pragi . Czeska wieś jest dużo bogatsza od polskiej. Wystarczy wyjechac na peryferie.. 10 najbiedniejszych wojewodztw w UE . Przodują Rumunia , Bułgaria i Polska

Gość polaczekcejdobryfer
czemu narzekacie na polskie drogi ze dziurawe a chwalicie czeskie drogi? czechy mają lepsze drogi ze sa mniejsze wybuduja 200 km dróg i je wyremontuja i ciesza sie ze sa dobrej jakosci a polska ma kilka razy wiekszą powierzchnie i dla niej 200km drog to mało w porownaniu z małymi czechami polska zeby jej drogi były dobre:-) to musi jeszcze wyremontowac i wybudowac ok 5,000 drog i nowe drogi wybudowac

Gość fgddfddf
Ewa farna narzeka ze w Polsce gorsze drogi nie w CZechach

Gość gość
Wystarczy otworzyć pierwszą z brzegu gazetę lub zajrzeć na stronę internetową Najwyższej Izby Kontroli czy na strony poświęcone tropieniu absurdów alla polacca, by zapoznać się z tysiącami przykładów bezmyślności i chciejstwa urzędników i samorządowców w wydawaniu publicznych pieniędzy. Bywa, że są to sprawy drobne, takie jak wart ponad pół miliona złotych przetarg „na świadczenie usług w zakresie kształtowania działalności artystycznej” zorganizowany przez jeden z teatrów operowych czy stworzone za środki unijne świetlice gminne, które stoją dziś puste, bo nie ma pieniędzy na ich utrzymanie. Ale bywają sprawy skandaliczne, jak przerwana wreszcie budowa słynnej k***ety „Gawron”, której kadłub kosztował nas 400 mln zł. Dziś wychodzi na to, że Marynarka Wojenna ów niewidzialny dla radarów obiekt „potnie na żyletki”, bo na jego dokończenie i uzbrojenie potrzeba dodatkowego miliarda, którego rzecz jasna nie ma.

Gość fgddfddf
w CZechch pendolino mają od 2004 roku w Polsce kupili go dopiero 9 lat pozniej .. Na tym przykladzie widać gdzie są Czechy i Polska

Gość fgddfddf
W CZechach jezdza ponad 200 km/h po torach juz od 10 lat www.youtube.com/watch?v=FSZ3fhztq7U u nas ..nadal rządzi nadal zawrotne 120 km/h

Gość gggghhder
nie czytasz ze zrozumieniem wg aic actual individual consumpcion polska od czech jest bogatsza a wg pkb na osobe czechy ale realnie polska zarobki w czechach sa wyzsze o 15% a ceny o 20% to realnie w polsce za przecientną pensje kupisz więcej niz w czechach.....

Gość fgddfddf
według 9 na 10 rankingów Polska od Czech jest biedniejsza.

Gość gość
Polska jest bogata skoro bawi się w piramidy finansowe takie jak ZUS.

Gość gość
wszystkie. miliardy sa bo bzdura ze ich niema to rzad przepierdziela je na byleg***o

Gość gość
kazdy kraj ma jakieś absurdy nie tylko polska i są rzeczy w których polska wypada gorzej niz inne kraje europy np drogi dziurawe kolejki w szpitalach itp i są rzeczy gdzie polska wypada od nich lepiej ma wzrost pkb ok 1,5%/2% inne kraje mają kryzys taki jak grecja gdzie pkb ma spadek ok 6% albo hiszpania i portugalia 3% na minusie niemcy francja 0,5% wzrost pkb i polskie jedzenie jest jedno z najlepszych na swiecie nie tak jak niemieckie czy brytyjskie nafaszerowane chemikaliami czesi niemcy anglicy i reszta swiata kocha i chwali polskie jedzenie polsks na 1 ha zuzywa 2 razy mniej nawozow czym mniej tym mniej szkodliwych substancji

Gość gość
polska jest włascicielem najszybszego internetu lte i jako pierwszy kraj ona go uaktywniła na swiecie lte stworzył cyfrowy polsat gdy polska go miała to usa polske mogło polske w du..e pocałować

Gość gość
jest biednym zaściankowym k***idołkiem bez perspektyw, ze zdegenerowanym wymarłym społeczeństwem Polacy moze w 3% reszta to polaczkowie- czyli skundlony wsobny chamski i prostacki plebs o IQ rosiczki. Polska to biedny kraj

Gość gość
zaborcy osiągnęli co chcieli- mnoży się praktyczie tylko biedny zapijaczony i debilny plebs, w dodatku zdemoralizowany. K***y, pijacy i złodzieje. To jest zaebiście smutne, ze piękny i dumny naród nie istnieje praktycznie.. niewolnicy alkoholicy i tępole

Gość gość
gość 11.37 100% racji

Gość gość
siema rosiczko napewno nie należysz do 5% polaków tylko do 95%chamskich polaczków masz poziom inteligencji wybacz pomyliłem się nie rosiczki tylko żółwia gnojaka

Gość gość
znowu ja jezeli polska to biedny kraj to wypier...do afryki gdzie z głodu zdechniesz i nim zdechniesz to :-) zarobisz pół dolara na miesiąc i w domu z krowiego łajna będziesz mieszkać bez prądu biezącej wody internetu auta do supermarketu nie pójdziesz zdychaj z głodu. oj straszna śmierć buhahah

Gość gość
ale mi wstyd z tego powodu

Gość gość
odpisz k***a wreszcie h*ju p**********y bo ci zaj***e co o mnie piszesz ze ja jestem k***a zołwiem gnojakiem hy y zukiem i co napisalem ze mi wstyd odwołuje to

Gość gość
wniose sprawe do sądu o obraze mną

Gość gość
k***a h*j zdzira gziwka p***a szmata suka p**********a z tegok***a p***a co wynyślił sory wymyślił słowo europa zachodnia

Gość p1pumba2 wol5as3
wąchaj gnuj od stodoły bidny człowieku

Gość gość
gościu p1 pumbo2 wol5as3 idž sie ***aj do afryki

Gość p1pumba2 wol5as3
ty masz c*** nie h**a i siedz cicho

Gość gość
miałeś sie ***** do afryki

Gość p1pumba2 wol5as3
a żebyś wiedział że pojade