Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

zancia19

Antykoncepcja

Polecane posty

hey zaczełam brać tabletki antykoncepcjyjne i nurtuje mnie jedno pytanie. Czy same tabletki wystarcza?? Wiem że gdy sie wymiotuje lub uzywa antybiotyk to wtedy dodatkowo prezerwatywy ale czy gdy jest sie zdrowym to moze Partner konczyc w Tobie?? Moje kolezania doradza mi pigułki i stosunek przerywany mowi ze bede pewniejsza co o tym sadzicie?

Gość jak jestes chora bierzesz
antybiotyki lub wymiotujesz to wtedy dodatkowo gumka

prawdę pisze :D łykaj to się przekonasz :D powinnaś mi dziękować za ostrzeżenia :D

A jak nie wymiotuje ani nie biore antybiotykow to nie trzeba dodatkowego zabezpieczenia?

Gość Dziendobtyyy
Nie musisz dodatkowo się zabezpieczać!:) Ja wpółżyłam ( do końca) już po 3 tabletce.. w ciązży nie jestem ani nie byłam :) Teraz to już jest różnie z tym kończeniem, ale kiedyś facet kończył we mnie prwie zawsze i nic się nie stało:)

Gość figo fago kawa marago
Po co brać tabletki? Żeby dodatkowo używać prezerwatywy? :O Tabletki to hormony, więc obciążają organizm, a skoro już je bierzesz, to chyba po to, żeby dodatkowo się nie zabezpieczać, bo do tego wystarczy prezerwatywa. Przy każdej metodzie można wpaść. Najbardziej pewna jest np. wazektomia. Jak to ciężko poczytac ulotkę, jest taka długa. Tak, jestem złośliwa, jak brunet 81 nawet rocznik ten sam, tyle, że z niego zrobiłaś kobietę :D

Gość takaooosobie
a jeśli skonczylam brac antybiotyk pare dni temu to tez powinnam uzywac jszcze gumy? i drugie wazne pytanie: wczoraj wzielam o 21 tabletke novynette ale jakos po 30 minut zwymiotowalam kielona:P i nie jestem pewna czy tabletka tez zostala zwymiotowana ale na wszelki wypadk rano czyli jeszcze 12 godizn nie minelo, wzielam drugą. i teraz mam takie pytani czy novynette tabletki wszystkie są takie same, tzn czy moglam wziac po portostu kolejna tabletke z blistra, czy odpowiednią z innego opakowania? bo wzialam nastepna z blistra i nie wiem co robić, pomocy dziewczyny

Gość takaooosobie
a dodam ze tej nocy wspolzylam

ja podczas brania nigdy nie wymiotowałam ale brałam antybiotyki i nic się nie stało.