Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość rybeczka1111

hedonistyczny

Polecane posty

Gość rybeczka1111

co to znaczy ze spoleczenstwo jest heodnistyczne oportunistyczne i ponadczasowe ???

Gość nie wiem,a le prądu nie było
a google to się nie ma???

Gość rybeczka1111
ma ale nie wiem czy dobrze to rozumiem bo mam takie zdanie :Ale przede wszystkim odzwierciedla ponadczasowe, hedonistyczne i oportunistyczne oblicze społeczeństwa.(chodzi o bohatera ksiazki) i chodzi tutaj o to ze > Spoleczeństwo jest nastawione na przyjemnosci ,uznaje to za najwyzsze dobro .Liczy sie prywatne szczescie.Oportunistyczne oblicze czyli ze ludzie przystosowuja sie do aktualnej sytuacji, majace na celu czerpanie korzysci. dobrze to rozumiem ??????

Gość z oportunizmem trochę nie tak
Oportunista - osoba postępująca adekwatnie do zaistniałej sytuacji, warunków (często politycznych lub społecznych), mająca na celu odniesienie pewnych korzyści; osoba bez zasad, naginająca się do panujących okoliczności dla własnego zysku. Hedonizm (gr. , hedone, 'przyjemność', 'rozkosz') - pogląd, doktryna, uznająca przyjemność, rozkosz za najwyższe dobro i cel życia, główny motyw ludzkiego postępowania. Unikanie cierpienia i bólu jest głównym warunkiem osiągnięcia szczęścia. Ponadczasowy - nieprzemijający, nieśmiertelny,wieczny

Gość ma wszystko w nosie
i niezaleznie od sytuacji lubi, zeby mu było przyjemnie. To tak na chlopski rozum

Gość rybeczka1111
dziekuje bardzo :) mam w poniedzialke ustna mature z polaka i probuje sie przygotowac na wszystkie mozliwe pytania ;)