Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Go艣膰 zaproszenieee

Prosze o pomoc przy wypisaniu zaproszenia na slub..

Polecane posty

Go艣膰 zaproszenieee

nie bardzo wiem jak powinno sie odmieniac nazwiska rodzin zaproszonych np. mam wpisane tak np. kasia kowalskai jan nowak maja zaszczyt zaprosic...i tu jest SZ.P. (tu powinnam wpisac nazwisko rodziny no. ale nie wiem czy powinnnam odmienic..podaje przyklad Maja zaszczyt zaprosic: SZ.P. Nowickich Adama Katarzyne i dziecko Amelke?? czy to jest prawidlowo czy nazwisko bez odmiany

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 angela_k30
hej, my w艂a艣nie to przerabiali艣my i by艂o Katarzyn臋 i Adama Nowickich z c贸rk膮 Amelk膮 u jednych znajomych napisali艣my c贸rk臋 w 艣rodku tzn Katarzyn臋, Amelk臋 i Adama Nowickich ( c贸rka ma ok 11 lat i bardzo si臋 ucieszy艂a, 偶e zosta艂a wymieniona w zaproszeniu) pozdrawiam

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 xxxxzaddz
u nas to by by艂o tak Katarzyne i Adama Nowickich z rodzin膮

Udost臋pnij ten post

ja bym napisa艂a Katarzyn臋 i Adama Nowickich z c贸rk膮 Ameli膮. a tak BTW ostatnio dosta艂am "rewelacyjne" zaproszenie od mojej dalszej kuzynki, kt贸ra nawet nie zada艂a sobie trudu by dowiedzie膰 si臋 jakie mam nazwisko po 艣lubie, ale to nic przy innym pora偶aj膮cym b艂臋dzie. Zaproszenie wygl膮da艂o mniej wi臋cej tak: Maj膮 zaszczyt zaprosi膰 SZ.P. A i G (tu nasze pe艂ne imiona ,ale bez nazwiska) z curkom (bez imienia) :O hehhh

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 dobre Kardi hahaha
no fakt forma odmiany przejdzie ale bledy to chyba nie:)

Udost臋pnij ten post

a ja bym napisa艂a Sz. P. Katarzyn臋 i Adama Nowickich z Ameli膮 albo Sz. P. Katarzyn臋 i Adama Nowickich z rodzin膮 przecie偶 wiadomo 偶e amelia to ich c贸rka wiec po co to pisac

Udost臋pnij ten post

jak nie z Ameli膮 to napisa艂abym "z dzieckiem". W 偶adnym wypadku "z rodzin膮". Rodzin臋 ma si臋 wielk膮.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 jakbym dosta艂a zaproszenie z
dopisanym s艂贸wkiem "z rodzin膮" to pomy艣la艂abym o rodzicach, te艣ciach, kuzynach i innych... rodzina to do艣膰 obszerne pojecie :P A napisa膰 tylko "z dzieckim" to dziwnie brzmi, to tak jakby to dziecko by艂o bezimienne... Ju偶 chyba lepiej napisa膰 "z c贸rk膮"

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 fdfdf
dziecko pisze ie na koncu idioci

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 nie ch艂opak
Pierdz膮cy s艂o艅 - jeste艣 the best. A co robicie jak jest czworo dzieci? Ka偶dego wymieniacie z imienia czy dopisujecie z dzie膰mi?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 wtedy piszemy "z dzie膰mi"

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 a jezeli jedno dziecko
ma juz meza to sie wysyla odzdzielne zaproszenie??

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 nie, wszystkich si臋 zaprasza
na jednym zaproszeniu, 偶eby by艂o taniej :O Jasne, ze oddzielne zaproszenie

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 och wy g艂膮by
Katarzyn臋 I Adama Nowickich z Amelk膮 Zreszt膮 do papie偶a piszesz? :o

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Onawaw30
My艣my starali si臋 unikac nazwisk. Tzn. na zaproszeniu dla naszych rodzic贸w pisalismy Mam臋 i Tat臋. Na zaproszeniach dla rodzenstwa, kuzynostwa i dobrych znajomych bylo np. Agnieszk臋, Macka, Jasia, Kasi臋. Nie wyobraza艂am sobie aby na zaproszeniu dla babci, cioci czy wujka z ktorymi utrzymuje bliskie kontakty napisac Sz. P i pe艂ne imi臋 i nazwisko. Forma oficialna by艂a dla os贸b z ktorymi relacje s膮 juz ciut inne. I zdecydowanie polecam personalizowanie zaproszen. Lepiej to wyglada jak jest imie i nazwisko wydrukowane niz wypisane recznie.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 ja tez bede wypisywac
uwazam ze trzeba chociaz troche pracy swojej wlozyc w to:)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 ziutaaa
Onawaw30 - to mo偶e od razu same ksywki? Zaproszenie na 艣lub powinno by膰 eleganckie i oficjalne, wi臋c imi臋 i nazwisko powinno si臋 na nim znale藕膰. Nie pasuje, a wr臋cz razi wypisywanie zaprosze艅 dla "Olki i Mi艣ka"... Co do personalizacji to si臋 zgadzam, bo nadrukowane zawsze jest estetyczne, nie ka偶dy ma pi臋kne pismo. A wracaj膮c do tematu, ja nie pisa艂am w og贸le dzieci na zaproszeniach. Przy wr臋czaniu zaznaczali艣my, 偶e m艂odzie偶 jest r贸wnie偶 zaproszona. Co do zupe艂nie malutkich dzieci to zostawiali艣my to rozs膮dkowi rodzic贸w.

Udost臋pnij ten post

My pisali艣my np: Ann臋 i Andrzeja Nowickich z Amelk膮.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Onawaw30
Nasz slub by艂 z za艂ozenia rodzinny. nie chcia艂am do rodzenstwa ciotecznego z ktorym jestem bardzo blisko oficialnie bo by to sztuczne by艂o. wlasnie jakbym napisa艂a do swojej siostry i moich siostrzencow "szanowna pani' to by to dopiero wyglada艂o....Tak samo jak na zaproszeniach nie by艂o naszych nazwisk tylko nasze imiona 9oczywiscie na tych mniej formalnych). Poza tym dr臋two brzmia艂oby zaproszenia dla naszych rodzic贸w. A Tak by艂o: Iza i 艂ukasz maj膮 przyjemno艣膰 zaprosi膰 Mam臋 i Tat臋". Rodzicom bardzo si臋 cos takiego podoba艂o :) . ale obydwoje jestesmy zzyci i trzymujemy ciep艂e i bliskie stosunki z naszymi rodzicami i te艣ciami :)

Udost臋pnij ten post