Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość waterlily

torbiel

Polecane posty

Gość waterlily

bylam 4 miesiace temu u gina, robil mi usg z racji tego ze bylam dziewica, wykryl torbiela. nie zapisal mi nic, na pytanie czy to grozne powiedzial, ze po prostu trzeba kontrolowac, nie zapisal mi zadnych tabletek absolutnie nic kazal przyjsc za 3 miesiace. nie poszlam bo zamieszanie z maturami, teraz postaram sie wybrac, mam sie czego obawaiac? ? pozatym nie jestem juz dziewica i boje sie tez tego ... badania..

Gość waterlily
prosze o odpowiedz :(

Gość emilka18884
witam:) torbiel się najprawdopodobniej wchłonęła . mogła powstać np dlatego bo opóżniała Ci się miesiączka. nie ma się czego bać to nie takie straszne. a wiesz w ogóle jak wygląda to badanie??

Gość waterlily
skad wiesz ze sie wchlanela? jak ja nawet nie bylam na kontroli jeszcze:( zwlekam boje sie, ciagle cos wymyslam zeby tylko nie isc. mialam usg, a Ty wiesz jak wyglada badanie ?

Gość waterlily
i lekarz powiedzial ze to przez torbiel moglam miewac nieregularne miesiaczki, a zdarzalo mi sie to... a Ty mowisz ze to przez nieregularnosc powstało ? dobrze zrozumialam ?

Gość kjxciuvoidf;
mi wykryto 2 miesiace temu cystę 5 cm srednica jutro mam kontrole (mialam leczenie stanu zapalnego antybiotykiem a jutro juz po, no i wiedzac czy cysta sie zwieksza/zmniejsza lekarz zadecyduje co dalej) cyste musisz kontrolowac! ponieważ moze pęknąć idz do lekarza jak najszybciej nieleczone cysty na jajnikach mogą prowadzić do niepłodności badan sie nie bój, nie są przyjemne ale nie są bolesne, jakos przezyjesz pomysl o przyszlosci