Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość robaczek1111

Interpretacja wyników

Polecane posty

Gość robaczek1111

Witam. Proszę o interpretację wyników LH - 3,6 FSH - 6,6 PRL - 27,7 E2 - 37,3 PG S - 0,83 Jak się określA prawidłowy stosunek Fsh do LH? dziękuję za odpowiedź

Gość dsvf g
http://wiki.28dni.pl/normy_laboratoryjne_dla_kobiet_oraz_interpretacja_wynikow_badan_hormonalnych#hormony_przysadkowe._interpretacja_wynikow_badan_dla_kobiet polecam odpalic tego linka! tam masz interpretacje wynikow. Poza tym wydaje mi sie ze stosunek lh/fsh jest za wysoki. Chociaz pojedynczo miescisz sie w normach wedlug mnie. Ale na pewno masz jakis problem...mozesz miec nawet PCO...ja mialam podobny wynik aczkolwiek lh mialam wyzszy niz Ty....i w USG dodatkowo mam stwierdzone policystyczne jajniki...... Najlepiej idz z wynikami do lekarza sie dowiesz wiecej.

Gość dsvf g
musisz skopiowac link i pousuwac wszystkie spacje bo kafeteria nie wiem dlaczego tak dziala ze nie robi odnoskiow poprawnie:/

Gość dsvf g
a i prolaktyne PRL masz zdecydowanie za wysoka co moze ci blokowac owulacje, musialabys pogadac z ginem zeby przepisal ci cos na zbicie prolaktyny....poziom progesteronu PG pokazuje ze nie ma owulki.... A w ktorym dniu cyklu robilas badania? bo moze jestes przed @?? dlatego masz taki niski progesteron i on dopiero wrosnie? Ale masz zaburzone hormony to na pewno...idz do gina przepisze ci odpowiednie leki na zbicie prolaktyny, na owulacje, moze dostaniesz luteine od polowy cyklu na progesteron i na pojawienie sie miesiaczki

Gość robaczek1111
Dzięki za szybką odpowiedź. Badanie miałam wykonane w 4 dc. W takim razie udam się do lekarza w celu konsultacji i ewentualnego uruchomienia procesu leczenia ponieważ staramy się o maleństwo

Gość robaczek1111
A czy Ty przy PCO zaszłaś w ciążę czy nie starasz się? Przepraszam za bezpośredniość ;)