Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zaniepoookojona

boję się jutrzejszej wizyty u lekarza :(

Polecane posty

Gość zaniepoookojona

miałam poważne zapalenie jajników i jajowodów leczony antybiotykiem, do tego mam cystę 2 miesiące temu miała 5 cm średnicy, nie wiem co jutro badania wykażą lekarz postanowił poczekać te 2 miesiące by porównać, czy się zwiększa/zmniejsza itd boję się, co jeśli jest jeszcze większa? czy jest szansa, że leki wyleczą cystę? przy poprzedniej wizycie miałam wymaz, usg, kalposkopie itd jutro mam zamiar poprosić o cytologię no i usg tak się boję akurat gdy chcieliśmy zacząc się starać o dziecko okazało się, że nie dość, że stan zapalny to cysta.. boli mnie drugi jajnik teraz (zaczynam sie zastanawiac czy na nim sie nowa cysta nie zrobiła) ehh mam dosc :(

Gość kajaczki
jejku, straszne współczuję, ale nie martw się, wszystko sie zagoi i będziecie miec śliczne maleństwo :) głowa do góry

Gość zdrowa jak kon
mialam cyste miesiac temu :) leki zalatwily sprawe i moja cysta "wyszla" z okresem :P teraz jestem zdrowa jak kon 8)

Gość zaniepoookojona
no ale co jeśli się zwiększyła i będzie potrzebne wycinanie?operacja? ja mam zamiesiąc ślub, plany o dziecku a tu takie coś do tego te bóle jajnika i brzucha, już zaczynam schizować, że mam jakiegoś raka no ale kalposkopia by wykazała zmiany na szyjce macicy prawda? :(

Gość zaniepoookojona
a ile cm miała Twoja cysta i jaki lek dostałaś?? jak ja bym chciała żeby jutro mi przepisał lek, który pomoże!

Gość azs9ewystraszylaaam
a jakie sa objawy?

Gość zaniepoookojona
objawy stanu zapalnego to był krwawienia a właściwie plamienia z krwią w srodku cyklu, bóle podbrzusza, stan podgorączkowy, ból przy stosunku- to wszystko po antybiotyku zniknęło ale boli mnie ten jajnik przy szybszych ruchach np, czasem czuje taki kujący ból pozatym drugi jajnik mnie zaczyna boleć ehh jedyne co jest okay to miesiączka regularna no i czuję, że mam owulację-wiecie same, kobieta to wie- więc chyba któryś jajnik działa dobrze... lekarz mówił, że zrobimy usg, wybierzemy leki a jak leki nie pomogą to badanie droznosci jajnikow- czy cos takiego i zabieg juz nie pamietam jestem bardzo zestresowana aha jak mialam ten stan zapalny to hormony mi sie calkiem pokrecily, dostalam takiego wysypu krost na ramionach... juz zniknely, ale wygladalam strasznie

Gość CCC...
Nie zamartwiaj się na zapas.Cysta ,tak jak ktoś napisał wyżej poszła z okresem.Miałam to samo. Zyczę zdrowia i głowa do góry pozdrawiam.

Gość zaniepoookojona
aaa i bóle głowy mam lekarz mówił, że to może być także objaw cysty nie wiem no.. ufam temu lekarzowi, jest bardzo dokładny, na wstepie zrobil mi komplet badan-wymaz, kalposkopia, zwykle badanie dłonia, usg dopochwowe mam nadzieje, ze wie co robi i dobierze mi tak lek aby cysta zniknela.. niestety powiedzial,ze moje jajniki maja taka budowe, ktora pokazuje,ze mam tendencje do cyst :(

Gość CCC...
masz zaufanie d o tego lekarza_fajnie,ale na twoim miejscu poszłabym do innego gina i poruwnała diagnozy.

Gość wreertgr
na cyste to leki na wysuszenie hormonalne chyba

Gość zaniepoookojona
ale czemu mam porownac diagnozy? dal mi z usg zdjecia, wyniki laboratoryjne, wszystko sie zgadza.. to dobry lekarz, na tyle dobry ze robi kariere, ma swoja prywatna klinike ginekologiczna, wykonuje operacje w tej klinice nie chce schizowac i biegac do innych lekarzy a co myslisz,ze to moze byc nie cysta a co innego??????