Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość hałaśliwa

realizacja czeku z Wielkiej Brytanii

Polecane posty

Gość hałaśliwa

Mam czek wystawiony przez urząd skarbowy w Wielkiej Brytanii. Mam nadzieję, ze jest możliwosc zrealizowania go w Polsce? Nie wiecie jak sie to robi? I ile jest wazny taki czek? Sama slabo znam angileski wiec nie wiem czy dam sobie z tym wszytskim rade. Proszę o pomoc.

Gość konsultant_euro-czek.pl
Witam Państwa, Jestem konsultantem firmy EuroCredit, do której należy projekt Euro-Czek.pl instytucji, która przyspiesza rozliczanie czeków skarbowych wydawanych za granicą . 70% klientów odzyskujących podatek z Wielkiej Brytanii robi to samodzielnie, tamtejszy, jak i inne urzędy skarbowe rozliczają nadpłacony podatek w postaci czeków. Niestety w Polsce czeki nie występują w naturalnym obrocie tak jak w Europie Zachodniej. I tym samym nie ma odpowiedniej atrakcyjnej oferty banków na realizację czeków ( oferta jest droga , dłuższy proces). Termin realizacji trwa 5-12 tygodni. Nasza firma zrealizowała już ponad 1800 podobnych czeków na łączną kwotę ponad 3mln zł, a termin ich realizacji trwa 5-7 dni. Jeżeli posiadają Państwo jakiekolwiek pytania z tego zakresu służę rada i pomocą. Pozdrawiam, Michał, konsultant Euro-Czek.pl Jeśli masz pytania - skontaktuj się ze mną! Euro-Czek.pl - Realizacja zagranicznych czeków skarbowych

Gość aniakara
jaka oplata za tak szybka akcje?

Gość sosna 81
Ja tez dostalam z UK czek.Poszlam do WBK (tam mam konto),zostawilam czek,czekalam na realizację 6 tygodni, zaplacilam 35 zł i po tych 6 tyg pieniadze w funtach pojawily sie na moim koncie.

>>>> jaka oplata za tak szybka akcje? Witam, opłata za świadczone przez nas usługi to 39zł od rozliczenia jednego czeku. Pozdrawiam, -- Michał, konsultant Euro-Czek.pl Jeśli masz pytania - skontaktuj się ze mną! Euro-Czek.pl - Realizacja zagranicznych czeków skarbowych

>>>sosna 81 Ja tez dostalam z UK czek.Poszlam do WBK (tam mam konto),zostawilam czek,czekalam na realizację 6 tygodni, zaplacilam 35 zł i po tych 6 tyg pieniadze w funtach pojawily sie na moim koncie.> Witam, czyli jedyna róznica to czas trwania, euro-czek.pl oferuje rozliczenie czeku w 5dni roboczych a Pani w swoim macierzystym banku musiała czekać 6tyg ! dla nas to niedopuszczalne Pozdrawiam, -- Michał, konsultant Euro-Czek.pl Jeśli masz pytania - skontaktuj się ze mną! Euro-Czek.pl - Realizacja zagranicznych czeków skarbowych

Gość sosna81
Dzięki za kometarz,ale mi naprawdę nie zależało, ile będę czekać, bo 800 funtów to nie jest żadna astronimiczna kwota, do dziś trzymam je na koncie,mimo że czek realizowałam w padz. zeszłego roku..Aha,przypomniałam sobie,że zapłaciłam za realizacje 30 zł.

Gość aniakara
>>>opłata za świadczone przez nas usługi to 39zł od rozliczenia jednego czeku. >>> to kwota wieksza/mniejsza niz w bankach?

Gość aniakara
Pani mowi ze bank ja rozliczyl w funtach, czy wy zostawiacie walute czy przerabiacie kwote na PLN ?

Gość kjdksdksjjkd
realizowalam taki czek zalezy na jaka sume jest wystawiony, im wieksza kwota tym wieksza oplata za zrealizowanie takiego czeku z reguly od 40 do 50 zl. Skladasz go w Banku najlepiej w tym ktorym masz zalozone konto w POlsce i on zreazlizuje ten czek w przeciagu 2 do 3 tygodni. I w ssoim banku chyba mniej placi sie za zrealizowanie takiego czeku. CZasaem moze sie zdarzyc ze twoj bank moze nie realizowac w ogole czekow tak jak bylo w moim wypadku, wtedy musisz zapytac w kilku innych czy swiadcza taka uslyge. JA moj zreaziowalam w Banku Spółdzielczym tam najszybciej. I czeka sie od 2 do 3 tygodni tak jak wczesnie wspomnialam. A wazne jest jednak kiedy ten czek otrzymalas od momentu otrzymania jest wazny przez 6 miesiecy zazwyczaj albo krucej na czeku powinna byc podana data, expire date >>>>>>> Jesli masz konto internetowe to prwadopodobnie beda nikle szanse na zrealizowanie takiego czeku, wiec najlepiej w innym banku proponuje spoldzielczy szybko i korzystnie

""" >>>opłata za świadczone przez nas usługi to 39zł od rozliczenia jednego czeku. >>> to kwota wieksza/mniejsza niz w bankach?"""" Witam, w wielu ankach czy instytucjach zajmujacych się rozliczaniem czeków, opłata zależna jest od wysokości czeku, a w euro-czek.pl opłata jest stała niska i niezależna od wartości czeku Pozdrawiam,

>>>>Pani mowi ze bank ja rozliczyl w funtach, czy wy zostawiacie walute czy przerabiacie kwote na PLN ?.>> Witam, rozliczenie czeku jest w postaci przekaznia/przelania kwoty należnej w PLN. Pozdrawiam,

>>> Dzięki za kometarz,ale mi naprawdę nie zależało, ile będę czekać, bo 800 funtów to nie jest żadna astronimiczna kwota, do dziś trzymam je na koncie,mimo że czek realizowałam w padz. zeszłego roku..Aha,przypomniałam sobie,że zapłaciłam za realizacje 30 zł.>>> Witam, tak jak Pan wspomnial, opłata jest podobnego rzędu, ale czas oczekiwania 10krotnie dłuższy, mysle że przy takim czasie, to nawet nie kwestia czy nam się spieszy czy nie ale ciągłości realizowania kolejnych zadań, kwestia wyboru czy realizuje sie czek w euro-czek.pl czy w banku komercyjnym to już indywidualna decyzja każdego zainteresowanego. Pozdrawiam,

>>>> realizowalam taki czek zalezy na jaka sume jest wystawiony, im wieksza kwota tym wieksza oplata za zrealizowanie takiego czeku z reguly od 40 do 50 zl. Skladasz go w Banku najlepiej w tym ktorym masz zalozone konto w POlsce i on zreazlizuje ten czek w przeciagu 2 do 3 tygodni. I w ssoim banku chyba mniej placi sie za zrealizowanie takiego czeku. >>>> Witam, dlatego już wspominaliśmy , że banki często stosują prowizję zależną od wartości czeku, a euro-czek.pl stałą opłatę. Czas realizacji jaki Pan podał równy 2-3tyg jest nierealny, i niespotykany na terenie kraju, zwykle jest to 5-8tyg, praktycznie czy to realizacja w Pana banku czy obcym to nie ma znaczenia, może tylko takie, że jesli Pan nie posiada gdzies konta to opłata będzie wyższa, lub w ogóle nie zrealizują Panu zlecenia. Pozdrawiam,

Gość d11ab
kwestia wyboru czy realizuje sie czek w euro-czek.pl czy w banku komercyjnym to już indywidualna decyzja każdego zainteresowanego.>>> a placowek tego banku jest tylko kilka w kraju, tak> ? i nie mozna poczta, to mam jezdzic do warszawy zeby to zrealizowac?

Gość d11ab
a skad jest taka roznica, ze ty 5tyg a u was 5 dni?

>>>> a skad jest taka roznica, ze ty 5tyg a u was 5 dni?>>> Witam, wynika to z mechanizmów funkcjonowanie instytucji, dla klienta najważniejszy jest krótki czas oczekiwania w euro-czek.pl i niska opłata Pozdrawiam,

>>>>a placowek tego banku jest tylko kilka w kraju, tak> ? i nie mozna poczta, to mam jezdzic do warszawy zeby to zrealizowac?>>> Witam , decyzja o wyborze banku czy firmy jak euro-czek.pl pozostaje już w gestii każdej z zainteresowanych osób, pozdrawiam,

Gość gość
Witam. Czy ktos moze realizowal czek z Uk w tym roku w Banku Spoldzielczym? mam konto w tym Banku i chcialabym sie dowiedziec czy warto w tym Banku realzowac taki czek czy lepeij zalozyc konto w jakims innym banku? wie ktos cos na ten temat.. bede wdzieczna za kazda odpowiedz ;)