Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość szczesliwa_00

Zaszłam w ciążę w dniach niepłodnych

Polecane posty

Gość giovannia
Witam . a ja osobiście uważam , że chyba nie ma reguły i nie wierze w dni płodne i niepłodne . Niektórzy zachodzą nawet bez konczenia w środku, iz występuje wytrysk przedwczesny .Moja koleżanka zaszła w ciąże podczas okresu i dni przecież niepłodne , a mają dzsiaj córeczkę . Sama starałam się o dziecko w dniach płodnych i nic , teraz miałam dni nie płodne, jutro mam zamiar zrobić test , bardzo się denerwuje. Jak okarze się , że bedę przyszłą mamą , to jutro dam znać ; )

Gość MMSDS
Ja zaszłam w 3/4 dni po okresie, więc albo plemnior przeżył tyle czasu albo coś się akurat wtedy przestawiło. Chociaż dla nas to właściwie cud, bo od 1,5 roku kochaliśmy się bez zabezpieczeń i nie były to stosunki przerywane. Co prawda nigdy nie kontrolowałam dni płodnych niepłodnych, a przez 1,5 roku nie byłam w ciąży. Dziś to 10 tydzień :)

ja zaszlam w ciaze w dniu spodziewanej miesiaczki.... wiec owu mi sie przesunela o 2 tyg...ale ja nigdy nie mialam cyklow regularnych...

Gość fdjhgjlkigoiug
Ludzie ale metody naturalne polegają na wyznaczeniu owulacji a nie na liczeniu dni i te metody są skuteczne a nie tradycyjny kalendarzyk. Zawsze stała jest 2 faza cyklu (ta po owulacji) i ona ma stałą liczbę dni dla danej kobiety. Faza 1 może być różna. A po owulacji można zajść w ciążę najwyżej do 24 godzin bo dłużej jajeczko obumiera. A co do możliwości zajścia w czasie okresu to mi nię już nie raz zdarzało, że w ostatni dzień okresu albo dzień po miałam owulację (ot, krótki cykl i tyle) a jak sobie dodasz do tego, że plemnik może żyć do 6-7 dni w sprzyjających warunkach to zajście w ciążę w ostatni dzień okresu wcale nie jest takie trudne.

Gość fanka anka
koleżanka wyżej ma racje, to że przez kilka mies miałaś cykle 28-dniowe oznacza że w przyczłym też tak bęzie. Wsytarczy krótki cykl i w dniu @ zajdziesz w ciąze

Gość agiew
Właśnie dlatego te dni należy wyznaczać dokładnie na podstawie objawów a nie kalendarzykiem. Stosuję metody naturalne, uważam ze są skuteczne, z tym że ja korzystam z Cyclotestu- komputerka do metody objawowo-termicznej. Jak sama nazwa wskazuje w dni niepłodne nie można zajść w ciazę

Gość Ol
ja zaszłam ok 6 dni po dniach płodnych

Gość gość
mozliwe, znajoma dzien przed okresem sie kochala okres dostala ale nastepnego juz nie bo zaszla w ciaze;) a kochala sie tylko wtedy dzien przed miesiaczka jak do tego doszlo sama nie wie.

Gość gość
Ja zaszłam w ciążę 2 dni przed okresem i miałam okres normalnie,do dziś nie wiem jak to możliwe..Zorientowałam się 2 tygodnie później bo bolały mnie piersi zrobiłam test i mam piękną 6 letnią córkę.Nie ma co liczyć dni płodnych,każdy jest inny a plemniki mogą przeżyć do 7dni,owulacja się przesunąć.Więc moja rada jest taka żeby zawsze się zabezpieczać bo jak ma być to i tak będzie czy to płodne czy nie płodne dni.

Gość gość
moim zdaniem to niemożliwe. jesteś pewna ze dobrze wyznaczyłaś owulację? w jaki sposób to robiłaś?

Gość gość
nie mozna zajsc 2 dni przed okresem. po od owulacji do okresu to 10-14 dni. mialas owulke wczesniej I tyle w tema glupie baby

Gość gość
zgadzam się z poprzednią wypowiedzią. zresztą jeśli masz jakieś wątpliwości co do owulacji to zawsze możesz sięgnąć po testy lh albo mikroskop owulacyjny. Osobiście polecam afrodytę czyli to drugie.

Gość gość
Witam miałam dzisiaj stosunek z narzeczonym i on się spuścił a obliczyłam że nie mam dni płodnych a miesiączkę mam 30.10.2018 jest możliwość ze zaszłam w ciąże ?